17.9 C
Nicosia
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΔΙΑΚΟΠΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Αντιδράσεις για την πρώιμη διακοπή μαθημάτων -Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν...

ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Αντιδράσεις για την πρώιμη διακοπή μαθημάτων -Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι κάτι το νέο στο νησί μας

-

Αντιδράσεις σημειώνονται από τους γονείς των μαθητών Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων και Ειδικών Σχολείων, μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να διακοπούν νωρίτερα τα μαθήματα την Παρασκευή, 14 Ιουνίου, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Οι γονείς εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, υποστηρίζοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έλαβε υπόψη τις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων, οι οποίοι δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους λόγω της εργασίας τους. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι οι υψηλές θερμοκρασίες στο νησί δεν είναι κάτι νέο και διερωτώνται γιατί δεν έχουν ληφθεί μακροπρόθεσμα μέτρα, όπως η εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία.

Αναφέρουν ότι οι συνθήκες είναι «τριτοκοσμικές και παράλογες» και τονίζουν ότι το πρόβλημα με την έλλειψη κλιματιστικών δεν είναι νέο, αλλά χρονολογείται εδώ και χρόνια, με τις αρμόδιες αρχές να μην έχουν βρει ακόμα λύση παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις.

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δηλώσει προ ημερών ότι σε τρία χρόνια θα υπάρχει κλιματισμός σε όλα τα εκπαιδευτήρια, διαβεβαιώνοντας πως «ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός με τα 50 πρώτα σχολεία, 10 σχολεία σε κάθε επαρχία και σε χρονικό ορίζοντα θα υπάρχουν κλιματιστικά όπως υποσχεθήκαμε».

Οι γονείς καλούν τις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος, ώστε τα παιδιά τους να μπορούν να φοιτούν σε ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: