fbpx
20.8 C
Nicosia
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΟΥΡΑΣ: «Κανείς δε φοβάται τους νόμους, όλοι πιστεύουν θα πέσουν στα...

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΟΥΡΑΣ: «Κανείς δε φοβάται τους νόμους, όλοι πιστεύουν θα πέσουν στα μαλακά»-Ο γνωστός ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής στο coffeevibesmagazine

-

Για το επίκαιρο θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα με τους παιδοβιασμούς και το εκφοβισμό μίλησε ο γνωστός ψυχίατρος- ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Σούρας επισημαίνοντας ότι η  υποχρεωτική επιμόρφωση πρέπει να μπει σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και το θέμα του μπούλιγκ δεν είναι σχολικός εκφοβισμός…αλλά βία.

TΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΔΡΟΓΓΙΤΗ

Το coffeevibesmagazine βρέθηκε χθες στο Συνεδριακό κέντρο της Μεταμόρφωσης, στην Αθήνα, όπου ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής αναφέρθηκε για κάθε μορφή βίας που δυστυχώς κατακλύζει την εποχή μας.

«Θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η επιμόρφωση σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης το θέμα μπούλινγκ δεν το ονομάζω σχολικό εκφοβισμό αλλά βία, αναφέροντας παράλληλα  ότι  όταν βγαίνουν μαχαίρια σε σχολεία και φτάνουν στο σημείο μαθητές να αυτοκτονήσουν τότε λέγεται καθαρή βία η βία είναι μία από όλες οι ονομασίες που της δίνουμε. Η πολιτεία να καταλάβει ότι πρέπει να εισέλθει πιο ενεργά στην κοινωνία. Ειδικοί με εμπειρία επιβάλλεται να μιλήσουν σε παιδιά και γονείς, μόνο έτσι θα έχουμε ύφεση των φαινομένων. Δάσκαλοι και γονείς πρέπει να συγκεντρώνονται  μια φορά το μήνα και να ενημερώνουν για τη συμπεριφορά των παιδιών. Με αυτό τον τρόπο θα πάμε μπροστά.

Σχολιάζοντας τα τελευταία περιστατικά και την αποκάλυψη του βιασμού της 12χρονης ο Δημήτρης Σούρας ανέφερε κατηγορηματικά

«Oι σεξουαλικές παρεκκλίσεις οι παλιές σεξουαλικές διαστροφές που πλέον λέγονται παραφιλίες όπως ο σαδομαζοχισμός ο ηδονοβλεψία η παιδοφιλία η παιδεραστία δεν έχουν σχέση με ψυχολογική νόσο. Έχουν σχέση με μια ανώμαλη διεστραμμένη σεξουαλική επιθυμία που δημιουργείται από τα παιδικά χρόνια και εξελίσσεται». Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που αφορά την Κύπρο, όταν Παγκύπριο κανάλι τον κάλεσε να εκφράσει την άποψή του για παιδιά που φοιτούσαν στο γυμνάσιο και χτύπησαν βάναυσα έναν συμμαθητή τους.

«Γιατί όλα ξεκινούν από το σπίτι από τους γονείς δεν είναι ανήλικες είναι ενήλικοι και έφηβοι, όμως εξασκούν τη βία με τον σχολικό εκφοβισμό με τα υπονοούμενα. Και τα μαλώματα έχουν τελειώσει, έχουμε περάσει σε καταστάσεις που πρέπει να απασχολήσουν την Πολιτεία. Γιατί, πίσω από κάθε παιδί ψάξε έναν γονιό. Ο ίδιος πάντως επισήμανε: Σίγουρα τα απεχθείς εγκλήματα γινόντουσαν και παλαιότερα . Όμως, αυξήθηκε κατά πολύ η συχνότητα αυτών των εγκλημάτων, για τον απλούστατο λόγο ότι κανείς δε φοβάται τους νόμους, όλοι πιστεύουν θα πέσουν στα μαλακά».

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: