Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
5.8 C
Cyprus

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ: Ένοχος για δύο βιασμούς-Αθωώθηκε για τους άλλους δύο λόγω αμφιβολιών -Η απόφαση

- Advertisement -

Ένοχος κρίθηκε για δύο από τους τέσσερις βιασμούς ο Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ για τους άλλους δύο αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών. Η πρόεδρος του Δικαστηρίου Παναγιώτα Γιούπη ανακοίνωσε την ετυμηγορία των δικαστών, οι οποίοι κατά πλειοψηφία κήρυξαν ένοχο τον πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου για τις δύο από τις τέσσερις πράξεις σεξουαλικής βίας που του αποδίδονται.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών με πλειοψηφία 5-2, για τον πρώτο από τους βιασμούς ανηλίκων που του αποδίδονται με χρόνο πράξης το 2011, κρίθηκε επίσης ομόφωνα αθώος για τον βιασμό το 2018 του ενήλικου, ο οποίος δεν προσήλθε στο δικαστήριο να καταθέσει. Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Δημήτρη Λιγνάδη με πλειοψηφία 4-3, για πράξη βιασμού κατά ανηλίκου που φέρεται να τελέστηκε το 2015. Η μειοψηφία για την πράξη αυτή, που ήταν η πρόεδρος, ένας ένορκος και ένας δικαστής, είχε την άποψη ότι πρέπει να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Επίσης, κρίθηκε ένοχος με πλειοψηφία 5-2 για βιασμό ανηλίκου το 2015, τον οποίο φιλοξένησε στο σπίτι του. Μειοψηφία για την υπόθεση αυτή ήταν η πρόεδρος και ένας δικαστής οι οποίοι θεώρησαν ότι πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών. Η διαδικασία συνεχίζεται με την εισήγηση της υπεράσπισης για την αναγνώριση ελαφρυντικών. Ο Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη, στις 20 Φεβρουαρίου του 2021, μετά από καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλικές κακοποιήσεις, και μερικές ημέρες αργότερα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε προφυλακιστέος, για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του. 

Η δίκη του ορίστηκε στις 11 Φεβρουάριου του επόμενου έτους, όταν και βρέθηκε ενώπιων των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν –βιασμό ανηλίκων αγοριών και ενός ενήλικα άνδρα. Από την αρχή της σύλληψής του, η πλευρά του Δημήτρη Λιγνάδη επιχείρησε να απαξιώσει το βάρος των καταγγελιών τονίζοντας πως οι μηνυτές του είναι αναξιόπιστοι με ευτελή κίνητρα.

Πριν δύο εβδομάδες οι δικαστές άκουσαν τον 58χρονο κατηγορούμενο να αρνείται όσα του καταλογίζονται στη δικογραφία και όσα, πολλές φορές με δυσκολία και μεγάλη φόρτιση, περιέγραψαν στο δικαστήριο οι τρεις άντρες που κατήγγειλαν ότι βιάστηκαν ενόσω ήταν ανήλικοι από τον Δημήτρη Λιγνάδη. Ο Δημήτρης Λιγνάδης στην απολογία του αρνήθηκε οποιαδήποτε πράξη βίας τού χρεώνεται στη δικογραφία, τονίζοντας πως δεν είχε ποτέ σεξουαλική σχέση με ανήλικο πρόσωπο. Η εκδοχή που από την πρώτη στιγμή της ποινικής υπόθεσης υποστηρίζει ο ηθοποιός, είναι πως είναι κατασκευασμένη.

Δίκη Λιγνάδη: Η πρόταση του εισαγγελέα

Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό κατά συρροή σε βάρος τριών ανηλίκων αγοριών κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων και την αθώωση του για την τέταρτη υπόθεση σεξουαλικής βίας. Ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Κούντριας τόνισε πως η επιλογή του τέταρτου καταγγέλλοντα να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο, αλλά και το γεγονός ότι δήλωσε ψεύτικη διεύθυνση δημιουργούν σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία των ισχυρισμών του. «Και οι αμφιβολίες λειτουργούν υπέρ του κατηγορούμενου» τόνισε. Όπως ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός «αποδείχθηκαν οι πράξεις που καταγγέλλουν οι τρείς ανήλικοι, αποδείχθηκε ότι είχε γνωριστεί διά ζώσης με το θύμα που αρνείται ο κατηγορούμενος ότι γνωρίζει, αποδείχθηκε το ταξίδι στην Επίδαυρο που αρνείται ο κ. Λιγνάδης».

Πηγή: The LiFO team

Hot this week

«ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΙ ΩΡΑΙΑ»: Αφιέρωμα στο Ίδρυμα «Αλκίνοος Αρτέμιου»–Η εκπομπή που δίνει φωνή για τους καρκινοπαθείς

Ένα ιδιαίτερο και βαθιά ανθρώπινο αφιέρωμα παρουσιάζει αυτή την...

ΣΙΔΝΕΪ: Πατέρας και γιος οι δύο δράστες που σκόρπισαν τον θάνατο- (Βίντεο)

Πατέρας και γιος είναι οι δράστες που σκόρπισαν τον...

ΑΝ ΚΡΥΨΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, δεν την εξαφανίζεις

ΓΡΑΦΕΙ: O Παπα - Ράτσης Το έχουμε πει και θα...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ: Γιατί ακυρώθηκε η έκθεση «Antisystemic Art»- Προϊόν κολάζ η ανάρτηση των έργων του

Η έκθεση «Antisystemic Art» του εικαστικού Γιώργου Γαβριήλ στη...

Topics

ΣΙΔΝΕΪ: Πατέρας και γιος οι δύο δράστες που σκόρπισαν τον θάνατο- (Βίντεο)

Πατέρας και γιος είναι οι δράστες που σκόρπισαν τον...

ΑΝ ΚΡΥΨΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, δεν την εξαφανίζεις

ΓΡΑΦΕΙ: O Παπα - Ράτσης Το έχουμε πει και θα...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ: Για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Σίδνεϊ-12 άτομα έχασαν τη ζωή τους-(Βίντεο)

Ανακοίνωση διεθνούς καταδίκης έρχεται μετά την τρομοκρατική επίθεση στην...

14ΧΡΟΝΗ: Aπουσιάζει από το σπίτι της εδώ και πέντε ημέρες-Μήπως την έχετε δει;

Αγωνία επικρατεί για την τύχη της 14χρονης Κωνσταντίνας Αδαμίδου,...

Related Articles

Popular Categories