fbpx
22.9 C
Nicosia
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Ας γίνουμε για λίγο παιδιά να θυμηθούμε τα παλιά...

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Ας γίνουμε για λίγο παιδιά να θυμηθούμε τα παλιά…

-

Τα παραδοσιακά παιχνίδια μπορούν να ενώσουν τους ανθρώπους και να δημιουργήσουν όμορφες αναμνήσεις. Είναι μια υπέροχη ευκαιρία να απολαύσετε με την οικογένεια και την παρέα σας, να ενισχύσετε τους δεσμούς σας και να διασκεδάσετε με παραδοσιακό τρόπο. Τα παραδοσιακά παιχνίδια συνδέονται με την κουλτούρα και την ιστορία της περιοχής μας. Οπότε, ανακαλύψτε τα παιχνίδια που σας ενδιαφέρουν και “ταξιδέψετε” στο παρελθόν μέσα από αυτά!

Επιλέξαμε ορισμένες κοινότητες και χωριά που σε λίγη ώρα θα ξεκινήσουν τα παραδοσιακά παιχνίδια. Τα δημοφιλή παιχνίδια και τα πιο διασκεδαστικά είναι:

Αυγουλοδρομίες: Ένα παιχνίδι που αγαπιέται πολύ, όπου οι συμμετέχοντες τρέχουν αν κρατήσουν το αυγό σε ένα κουτάλι.

Σακουλοδρομίες: Oι συμμετέχοντες “φορούν” μια σακούλα και τρέχουν, αυτός/ή που θα φτάσει πρώτος στο τέρμα είναι και ο νικητής.

Σχοινί: Το γνωστό παιχνίδι με το σχοινί όπου δυο ομάδες μπαίνουν η μια απέναντι από την άλλη και με δύναμη τραβούν το σχοινί. Κερδίζει η ομάδα που το σχοινί θα περάσει από ένα προκαθορισμένο σημείο που ορίσαμε στην αρχή με ένα αντικείμενο ή μια κιμωλία στο πάτωμα.

Άγαλμα: Ένα παιδί αναλαμβάνει αρχηγός για τον συντονισμό του παιχνιδιού. Με ένα σύνθημα ή μια εντολή π.χ. “Στοπ” – “Πάμε” τα παιδιά τρέχουν προς όλες τις κατευθύνσεις. Με την δεύτερη εντολή τα παιδιά σταματούν απότομα και κάνουν τα αγάλματα. Όποιο παιδί δεν καταφέρει να μείνει ακίνητο, αλλάζει θέση με τον αρχηγό.

Τυφλόμυγα: Τα παιδιά ή οι ενήλικες αποφασίζουν, πότε μόνα τους, πότε με κλήρο, ποιος θα σκεπάσει τα μάτια του για να κάνει την τυφλόμυγα. Έτσι το παιδί αυτό σκεπάζοντας τα μάτια του με ένα πανί προσπαθεί να πιάσει τα άλλα παιδιά ακολουθώντας τις φωνές των άλλων παιδιών. Όποιο παιδί πιαστεί, μπαίνει στη θέση της τυφλόμυγας.

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ

Το πιο διασκεδαστικό Πασχαλινό Πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 16.00 στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αποστόλου Μάρκου στο Αρχαγγέλου Στροβόλου. Για άλλη μια φορά θα υπάρχουν αυγουλοδρομίες, σακουλοδρομίες, σχοινί,φουσκωτά, Bowling, face painting αλλά και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

ΠΑΛΑΙΟΜΕΤΟΧΟ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Παλαιομετόχου και τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας διοργανώνουν Πασχαλινά παιχνίδια στο προαύλιο της εκκλησίας Παναγίας Οδηγήτριας σήμερα το απόγευμα στις 5.00, Δευτέρα 6 Μαϊου, με παραδοσιακά παιχνίδια, διαγωνισμούς, ψυχαγωγία τω παιδιών με διάφορες δραστηριότητες, Μουσική, χορός και φαγητό και ποτό.

ΠΛΑΤΑΝΙΣΤΑΣΑ

Το Σωματείο Αχιλλέας Πλατανιστάσας για άλλη μια χρονιά διοργανώνει στις 5.00, για τους κατοίκους τους απόδημους συγχωριανούς του και όλους τους επισκέπτες Πασχαλινά παιχνίδια στη Πλατεία του χωριού.

    ΕΥΡΥΧΟΥ

    Η Ευρύχου, το γραφικό χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, διοργανώνει παραδοσιακά παιχνίδια, μουσική και διαγωνισμούς στις 4.30 στο Προαύλιο της Εκκλησίας Αγίου Γεωργίου

    ΚΟΡΝΟΣ

    Το αθλητικό σωματείο Κόρνος FC 2013 2013διοργανώνει τα καθιερωμένα Πασχαλινά παιχνίδια στο κοινοτικό γήπεδο Κόρνου στις 4.30 όπου η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

    - Advertisment -

    πρεπει να διαβασετε: