ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δεν είναι πιο συναισθηματικές από τους άνδρες- Τι δείχνει νέα έρευνα

Σε αντίθεση με τα ευρέως διαδεδομένα στερεότυπα για το φύλο και τις συναισθηματικές διακυμάνσεις, οι γυναίκες δεν είναι πιο συναισθηματικές από τους άνδρες, σύμφωνα με ερευνητές από το University of Michigan.

Συναισθήματα όπως ο ενθουσιασμός, η νευρικότητα και η δύναμη συχνά ερμηνεύονται διαφορετικά αναφορικά με τα δύο φύλα. Επίκεντρο της μελέτης των ερευνητών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν αποτέλεσε το ερώτημα «τι σημαίνει να είσαι συναισθηματικός» και τα ευρήματά τους διαλύουν τις προκαταλήψεις. Για παράδειγμα, εάν περιέγραφε κανείς έναν άνδρα βάσει της συναισθηματικής του διακύμανσης κατά την διάρκεια ενός αθλητικού γεγονότος, πιθανότατα θα χρησιμοποιούσε τον προσδιορισμό «παθιασμένος». Αλλά μια γυναίκα της οποίας τα συναισθήματα αλλάζουν λόγω οποιουδήποτε γεγονότος, ακόμη και αν υπάρξουν παράγοντες που προκαλούν αυτήν την αλλαγή, πιθανότατα να θεωρηθεί και ως εκ τούτου να χαρακτηριστεί «παράλογη», επισημαίνει η ανώτερη συγγραφέας της μελέτης δρ Adriene Beltz και επίκουρη καθηγήτρια ψυχολογίας.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 142 άνδρες και γυναίκες για 75 ημέρες για να μάθουν περισσότερα για τα καθημερινά τους συναισθήματα, θετικά και αρνητικά. Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες: μία με κανονικό εμμηνορροϊκό κύκλο και τρεις άλλες με τις γυναίκες να χρησιμοποιούν διαφορετικές μορφές αντισυλληπτικών. Οι ερευνητές εντόπισαν διακυμάνσεις στα συναισθήματα με τρεις διαφορετικούς τρόπους και στη συνέχεια συνέκριναν τα φύλα.

Βρήκαν ελάχιστες έως καθόλου διαφορές ανάμεσα στους άνδρες και τις διαφορετικές ομάδες από γυναίκες, υποδηλώνοντας ότι τα συναισθήματα των ανδρών κυμαίνονται στον ίδιο βαθμό με τα συναισθήματα των γυναικών.

«Δεν βρήκαμε επίσης σημαντικές διαφορές μεταξύ των ομάδων γυναικών, καθιστώντας σαφές ότι τα συναισθηματικά υψηλά και χαμηλά οφείλονται σε πολλές επιρροές και όχι μόνο στις ορμόνες» επισημαίνουν οι ερευνητές.

Πηγή: in.gr

Hot this week

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Πλήθος πιστών στη συνάντηση των Επιταφίων στην Πλατεία Ελευθερίας-(Βίντεο-Φώτο)

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το βράδυ...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΟΠΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ: Οργανώνονται οι επηρεαζόμενοι – Στο προσκήνιο η ανάγκη για άμεσες λύσεις

Έντονη δυσαρέσκεια καταγράφεται το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε ιδιοκτήτες...

«TΗΕ DEMETRIOUS»:O Kύπριος που σαρώνει στο TikTok με τη σύζυγό του-Από το Britain’s Got Talent έγινε Viral-(Bίντεο)

Ο Μιχάλης, γνωστός στο TikTok ως «The Demetrious»(@neekzsandlagi), είναι...

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΡΚΟΥ: Κατανυκτική λειτουργία στον Αρχάγγελο-(Φώτο)

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης κορυφώνεται σήμερα η θρησκευτική συγκίνηση...

Topics

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Πλήθος πιστών στη συνάντηση των Επιταφίων στην Πλατεία Ελευθερίας-(Βίντεο-Φώτο)

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το βράδυ...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΟΠΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ: Οργανώνονται οι επηρεαζόμενοι – Στο προσκήνιο η ανάγκη για άμεσες λύσεις

Έντονη δυσαρέσκεια καταγράφεται το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε ιδιοκτήτες...

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΡΚΟΥ: Κατανυκτική λειτουργία στον Αρχάγγελο-(Φώτο)

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης κορυφώνεται σήμερα η θρησκευτική συγκίνηση...

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Η πιο κατανυκτική ημέρα της Ορθοδοξίας και το βαθύ της συμβολικό μήνυμα

Η Μεγάλη Παρασκευή αποτελεί την κορύφωση του Θείου Δράματος...

ΚΑΙΡΟΣ: Παροδικές νεφώσεις, τοπικές βροχές και ανοιξιάτικη θερμοκρασία

Ήπιος και σχετικά ανοιξιάτικος καιρός αναμένεται σήμερα Μεγάλη Παρασκευή,...

Related Articles

Popular Categories