21.9 C
Nicosia
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΒΡΑΒΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΟΚ 2020: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΕΜΠΕΔΕΛΗ

ΒΡΑΒΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΟΚ 2020: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΕΜΠΕΔΕΛΗ

-

Τα βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ δόθηκαν σήμερα για το έτος 2020. Μετά την επαναλειτουργία των θεάτρων και την επανεκκίνηση της θεατρικής ζωής, τα Βραβεία Θεάτρου ανακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές.

Η κριτική επιτροπή των Βραβείων Θεάτρου ΘΟΚ απονέμει το Μεγάλο βραβείο ΘΟΚ στην ηθοποιό Δέσποινα Μπεμπεδέλη για την αδιάλειπτα ενεργή, σταθερή παρουσία της και την πολυδιάστατη προσφορά της στη θεατρική ζωή της Κύπρου. Η πολύχρονη πορεία της περιλαμβάνει σημαντικές θεατρικές ερμηνείες, διδασκαλία νέων ηθοποιών, καθώς και σκηνοθεσίες θεατρικών έργων. Πρόσφατα συνεργάστηκε με τον σημαντικό σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο, μια εξαιρετικά γόνιμη συνεργασία κατά την οποία ενστερνίστηκε με τόλμη και εμπιστοσύνη την ιδιαίτερη προσέγγισή του στο αρχαίο δράμα, δίνοντας μια καθηλωτική ερμηνεία στο ρόλο της Εκάβης από τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη.

Το βραβείο Δημιουργού της Χρονιάς απονεμήθηκε  στον μουσικό, συνθέτη και εκπαιδευτικό Kώστα Κακογιάννη, που ξεχώρισε το καλοκαίρι του 2020 στο θέατρο ως βασικός δημιουργός σε δύο παραγωγές του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου. Στη «Μικρή Μας Πόλη» του Θόρντον Ουάιλντερ, σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου, οι νοσταλγικές μελωδίες του, βασισμένες στους αισθαντικούς στίχους του συνεργάτη του Πάμπου Κουζάλη, ήταν απόλυτα συνυφασμένες με τη γλυκόπικρη αίσθηση του έργου, που κατάφερε να συγκινήσει θεατές σε δήμους και κοινότητες του νησιού, όπως και με τη χαρμολύπη της πρώτης –μετά την επανεκκίνηση της θεατρικής δραστηριότητας– παράστασης, με περιορισμούς μα και με ελπίδα. Η τελική λίστα υποψηφίων συμπεριλάμβανε και τους/τις δημιουργούς: Γιάννη Καραούλη (σκηνοθέτης), Γεώργιο Κουκουμά (σχεδιαστής φωτισμού), Λέα Μαλένη (σκηνοθέτρια), Κώστα Μαννούρη (συγγραφέας).

Το βραβείο νέου Δημιουργού της χρονιάς απονεμήθηκε στον σκηνοθέτη Κώστα Σιλβέστρο για τη δραστήρια και ποικιλόμορφη σκηνοθετική του παρουσία κατά το έτος 2020. Ο ίδιος σκηνοθέτησε την παραγωγή της ΕΘΑΛ «Αβελάρδος και Ελοΐζα» του Γιάννη Καλαβριανού, στην οποία διακρίθηκε ως εξαιρετικός ενορχηστρωτής λόγου, σωμάτων και οπτικοακουστικού υλικού. Ανέδειξε με μαεστρία τα σχήματα της γραφής, τον αφηγηματικό και δραματικό λόγο και την ενάργεια της ανεκπλήρωτης μεσαιωνικής ερωτικής ιστορίας, καθώς και των οικουμενικών υπαρξιακών και φιλοσοφικών ζητημάτων του έργου. Η τελική λίστα υποψηφίων συμπεριλάμβανε και τους/τις δημιουργούς: Μικαέλλα Θεοδουλίδου (ηθοποιός), Θέλμα Κασουλίδου (σκηνογράφος), Πάνο Μακρή (ηθοποιός).

.

Τα βραβεία συνοδεύονται από πρόταση συνεργασίας με τον ΘΟΚ και χρηματικό έπαθλο: Μεγάλο Βραβείο 5.000 ευρώ, Βραβείο Δημιουργού 3.000 ευρώ, Βραβείο Νέου Δημιουργού 3.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι την κριτική των Βραβείων Θεάτρου ΘΟΚ για το έτος 2020 συνέθεσαν οι: πρόεδρος Ανθή Ζαχαριάδου, και μέλη, Ανθή Αντωνιάδου, Ηθοποιός, Αρχαιολόγος, Κυριακή Αργυρού, Θεατρολόγος, Άντρη Ευμήδου, Θεατρολόγος, Ηθοποιός, Σταύρος Παπαγεωργίου, Σκηνοθέτης κινηματογράφου, Παραγωγός, Οργανωτής κινηματογραφικού φεστιβάλ

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

Ο καιρός σήμερα θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι την Πέμπτη, φτάνοντας κοντά στις φυσιολογικές...