fbpx
27.8 C
Nicosia
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΑΝΤΡΗ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ: Έσωσε τη ζωή 72χρονου-Τι μας ανέφερε η νοσηλεύτρια που τιμήθηκε...

ΑΝΤΡΗ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ: Έσωσε τη ζωή 72χρονου-Τι μας ανέφερε η νοσηλεύτρια που τιμήθηκε από το ΟΚπΥ-Η αναγκαιότητα του απινιδωτή

-

Σωτηρία αποδείχθηκε η παρέμβαση της νοσηλεύτριας Άντρη Αγαθοκλέους, η οποία κατάφερε να σώσει τη ζωή ενός 72χρονου, ο οποίος θεωρείτο ότι είχε φύγει από τη ζωή.

Η Άντρη Αγαθοκλέους κατάφερε να σώσει τη ζωή του 72χρονου και γι’ αυτό το λόγο τιμήθηκε χθες από το ΟΚπΥ. Είναι νοσηλεύτρια από το 2005 και μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών ηλικίας τεσσάρων και έξι ετών τα οποία ήταν μαζί της την ώρα του περιστατικού. Η ίδια ενεργοποιήθηκε αμέσως όταν άκουσε τις φωνές των παρευρισκομένων στην υπεραγορά Lidl στα Λατσιά, όπου βρισκόταν εκείνη τη στιγμή.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Όπως μας δήλωσε, η αντίδραση των υπαλλήλων της υπεραγοράς ήταν άμεση και πολύ βοηθητική. Ο 72χρονος, μετά από πτώση λόγω ζάλης χτύπησε σε ένα ράφι της υπεραγοράς καθώς είχε υπέστη ανακοπή καρδιάς. Για δέκα λεπτά περίπου δεν είχε παλμό και κάθε λεπτό που περνούσε ήταν κρίσιμο.

«Καθοριστική ήταν και η βοήθεια των υπαλλήλων λόγω του ότι ήξεραν Πρώτες Βοήθειες και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».

«Αμέσως ζήτησα από τους υπαλλήλους της υπεραγοράς να μου φέρουν τον απινιδωτή ενώ είχα ξεκινήσει τις μαλάξεις. Καθοριστική ήταν και η βοήθεια των υπαλλήλων λόγω του ότι ήξεραν Πρώτες Βοήθειες και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ήξεραν τι έκαναν και πώς θα ενεργήσουν εκείνη την ώρα. Αφότου, έκανα όλη την διαδικασία που χρειάζονταν ώστε να επανέλθει στη ζωή, ήρθε το ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο».

Ο άνδρας, που πρόσφατα είχε υποβληθεί σε εγχείριση, είναι πατέρας πέντε παιδιών, και άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Η Άντρη Αγαθοκλέους διατηρεί επαφές με τον 72χρονο για να παρακολουθεί την εξέλιξη της υγείας του.

Όπως μας ανέφερε, η σημασία της εκπαίδευσης στις Πρώτες Βοήθειες είναι αναγκαία ενώ άμεση ανάγκη είναι και η ύπαρξη απινιδωτή σε όλες τις επιχειρήσεις. Η ίδια έκανε ειδική μνεία στην υπεραγορά Lidl, εκφράζοντας επαινετικά τα λόγια της για την άμεση ανταπόκρισή των υπαλλήλων και το γεγονός ότι διαθέτουν απινιδωτή στις εγκαταστάσεις τους.

«Σε όλες τις επιχειρήσεις πρέπει να υπάρχει ο εξωτερικός αυτόματος απινιδωτής, ο οποίος χρησιμοποιείται σε κάποιον που παθαίνει καρδιακή ανακοπή. Όταν η καρδιά σταματά ξαφνικά να χτυπάει με την χρήση του απινιδωτή μπορεί να επανέλθει ο σφυγμός, ώστε ο ασθενής να προλάβει να μεταβεί στο νοσοκομείο. Πρόκειται για ένα αιφνίδιο γεγονός, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα εντός πέντε λεπτών. Αυτός είναι και λόγος που οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές πρέπει να βρίσκονται σε μέρη με συνωστισμό και να είναι εύκολα προσβάσιμοι. Φυσικά, το προσωπικό πρέπει να γνωρίζει πώς να τον χρησιμοποιήσει και αυτό φάνηκε ότι οι εργαζόμενοι εκεί μπορούσαν να αντεπεξέλθουν ικανοποιητικά και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΑΙΡΟΣ: Με σκόνη, βροχές και καταιγίδες η Μεγάλη Τρίτη

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα Μεγάλη Τρίτη θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και νωρίς το...