fbpx
17.9 C
Nicosia
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWS«ΑΝΟΙΞΕΤΕ» ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ…

«ΑΝΟΙΞΕΤΕ» ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ…

-

Συχνά κάποιοι παρομοιάζουν το μυαλό όπως το αλεξίπτωτο, ότι δηλαδή πρέπει να είναι ανοικτό για να λειτουργήσει σωστά. Και αυτό ευτυχώς στην πλειοψηφία κάνουν τα περισσότερα άτομα. «Ανοίγουν» το μυαλό τους αφήνοντας τον άλλο να εκφέρει τη άποψη του χωρίς να τον κρίνουν.

Και αυτό πρέπει να πράττουμε όλοι να μπορούμε δηλαδή να εκφέρουμε την άποψή μας χωρίς να φοβόμαστε τις συνέπειες. Όταν ανοίγουμε το στόμα μας να διατυπώσουμε κάτι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποστούμε τις συνέπειες γιατί ο άλλος που «κατηγορούμε», όπως είναι φυσιολογικό θα υποστηρίξει τη θέση του. Σωρεία είναι οι καταγγελίες που δημοσιοποιούνται τις τελευταίες ημέρες και καταγράφονται έως αποκαλυπτικές.

Πόσοι όμως είναι έτοιμοι να δεχθούν κάποιες αλήθειες και να δουν κατάματα αυτό που συμβαίνει; Για αυτό, πρέπει όλοι μας να έχουμε ανοικτό μυαλό όπως το αλεξίπτωτο γιατί εάν δεν το έχουμε τότε μπορεί να πέσουμε κάτω και να «σκοτωθούμε». Οι προκατειλημμένες αντιλήψεις μας πρέπει να φύγουν, να τις ξεριζώσουμε από μέσα μας που έχουν γίνει ένα με το είναι μας. Επιτέλους, πρέπει να δούμε κάποιες αλήθειες χωρίς όμως να πέσουμε στην παγίδα να πάμε στο άλλο άκρο.

Δεν είναι όλοι οι προϊστάμενοι ούτε και οι συνάδελφοι που «βράζουν» στο ίδιο καζάνι, ούτε όταν κάποιοι κάνουν αστεία είτε φλερτάρουν με όμορφο τρόπο σημαίνει ότι είναι σεξουαλική παρενόχληση. Το θέμα είναι να μην πέσουμε στην παγίδα και χάσουμε όλο αυτό που είχαμε προηγουμένως να μην φοβόμαστε να πούμε ένα κομπλιμέντο ή να φλερτάρουμε τον/την συνάδελφο μας. Να πούμε ένα αστείο που δεν αφορά την δουλειά και να έχουμε μεταξύ μας μια οικειότητα.

Για όλα υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή και αυτή πρέπει να ξέρουμε να την βάλουμε εμείς οι ίδιοι. Είναι ωραίο να είσαι κοινωνικός και να έχεις «ανοικτό» μυαλό όμως πρέπει να καταλαβαίνουμε ποιον έχουμε απέναντι μας και εάν αυτός που βλέπουμε μπορεί να δεχτεί οποιαδήποτε αστεία που φυσικά δεν θίγουν τη αξιοπρέπεια του άλλου.

Καλό είναι να έχουμε «ανοικτό» μυαλό να έχουμε ανοικτά τα μάτια και τα αυτιά μας και να αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει γύρω μας, και να καταλαβαίνουμε ποιο είναι το αστείο και ποιο όχι. Για να κρατήσουμε τη αξιοπρέπεια μας πρέπει να «φύγουμε» ορισμένα άτομα από το περίγυρο μας και να αφήσουμε αυτούς που έχουν ανοικτό μυαλό. Αυτούς που δεν παρεξηγούν την ευγένεια μας και την κοινωνικότητα μας, την αλήθεια που κρύβουμε μέσα μας.

Να διώξουμε αυτά τα άτομα που ο μόνος σκοπός τους είναι να καλύψουν τις δικές τους ανασφάλειες και τα ψυχολογικά τους που δεν ταιριάζουν σε όλους μας. Γι’ αυτό πρέπει να ανοίγουν τα στόματα για να καθαρίσει επιτέλους το τοπίο και να μπορούν κάποιοι να εκφράζονται  ελεύθερα…

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: