Δευτέρα, 9 Μαρτίου, 2026
2.7 C
Cyprus

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΟΥΛΙΔΗΣ: To πρώτο παιδί με Αυτισμό που θα εκπροσωπήσει ένα γενικό σχολείο στους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες-Τι μας ανέφερε η μητέρα του, Νάγια-Βίντεο- (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Την ένταξη του να συμμετάσχει στους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες κατάφερε να πετύχει η μητέρα του 14χρονου Ανδρέα, Νάγια στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς όλους ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα ώστε τα παιδιά ΑμεΑ να συμμετάσχουν στους συγκεκριμένους αγώνες, έστω κι αν δεν είναι ενταγμένα σε διαχωριστικά πλαίσια όπως ειδικά σχολεία, κέντρα ημέρας, ιδρύματα κοκ.

 Ο μικρός Ανδρέας ο οποίος φοιτά στο Δημοτικό σχολείο Παλόδειας στη γενική τάξη και παρόλο που είχε συμμετάσχει στο παρελθόν στους Παγκύπριους Ειδικούς Ολυμπιακούς με ένα Ναυτικό Όμιλο φέτος δεν θα μπορούσε να συμμετέχει στους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω του καταστατικού του Ναυτικού Ομίλου το οποίο δεν περιλαμβάνει ξεχωριστή παράγραφο για τα ΑμεΑ.

Έτσι η μητέρα του Νάγια κατάφερε με επιμονή και θέληση να εγγράψει το σχολείο στο οποίο φοιτά ο Αντρέας ως μέλος του κινήματος για τους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες έχοντας και την συμπαράσταση της Μικαέλα Σπαντίου Ιωαννίδη η οποία είναι ειδική προπονήτρια για τα άτομα ΑμεΑ.

Όπως μας δήλωσε η εκπαιδευτικός μητέρα του, Νάγια μέσα από τις ενέργειες της ως δασκάλα Φυσικής Αγωγής στο εν λόγω σχολείο κατάφερε να πάρει την απαιτούμενη έγκριση ώστε ο Ανδρέας να συμμετέχει στους ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και να γίνουν διευθετήσεις έτσι ώστε παιδιά του σχολείου να στηρίξουν τον συμμαθητή τους στο αγώνα που θα διεξαχθεί την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λεμεσού.

 Γύρω στα 50 παιδιά της Δ, Ε και Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Παλόδειας θα παρακολουθήσουν τον αγώνα ώστε να δουν από κοντά πώς τα άτομα ΑμεΑ μπορούν να πετύχουν αυτό που αρκετοί νομίζουν ότι είναι ακατόρθωτο.

Με αυτό τον τρόπο οι συμμαθητές του Ανδρέα αλλά και γενικότερα θα στείλουν το μήνυμα ότι στα γενικά σχολεία μπορούν να συνεκπαιδευτούν παιδιά ΑμεΑ με εύλογες προσαρμογές και είναι χρέος μας σαν κοινωνία να απαιτήσουμε αυτή τη συμπερίληψη όχι μόνο γιατί είναι ηθικά σωστό και δικαίωμα τον παιδιών ΑμεΑ να φοιτούν σε γενικά σχολεία αλλά και γιατί κάτι τέτοιο κάνει τους μελλοντικούς πολίτες αυτού του τόπου λιγότερο “ανάπηρους”.

Hot this week

ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: Οι Ιρανές αθλήτριες ζητούν άσυλο από την Αυστραλία τώρα-Παρέμβαση Τραμπ-(Βίντεο)

Η υπόθεση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών του Ιράν...

Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Βίντεο από την άφιξή του στην Κύπρο

Ο Εμμανουέλ Μακρόν ανάρτησε στο Χ το μήνυμά του...

VIRAL ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Οι φωτογραφίες του Μακρόν και του Μητσοτάκη κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υποδέχθηκε στο...

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ: Πώς η άνοδος του πετρελαίου μπορεί να επηρεάσει την Κύπρο-Οι δηλώσεις του ΔΝΤ

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή δεν προκαλούν ανησυχία...

ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ: Αντιδράσεις για την απαγόρευση στην Κύπρο – Τι ισχύει σε άλλες χώρες

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις αρμόδιων αρχών ότι σε...

Topics

Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Βίντεο από την άφιξή του στην Κύπρο

Ο Εμμανουέλ Μακρόν ανάρτησε στο Χ το μήνυμά του...

VIRAL ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Οι φωτογραφίες του Μακρόν και του Μητσοτάκη κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υποδέχθηκε στο...

ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ: Αντιδράσεις για την απαγόρευση στην Κύπρο – Τι ισχύει σε άλλες χώρες

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις αρμόδιων αρχών ότι σε...

ΚΑΤΕΡΙΝΑ BAKERY – Δυναμικά στη νέα εποχή

Το αγαπημένο Κατερίνα Bakery, το οποίο ιδρύθηκε το 1996,...

EKΘΕΣΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ 2026: Του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus

Tο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, πιστό στη δέσμευση του για...

Related Articles

Popular Categories