fbpx
28.2 C
Nicosia
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΤΣΙΗΣ: O παππούς της Άντρης Καραντώνη ήταν ένας από τους καλύτερους...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΤΣΙΗΣ: O παππούς της Άντρης Καραντώνη ήταν ένας από τους καλύτερους χορευτές της γενιάς του –Πρωταγωνιστής και στην πρώτη κινηματογραφική ταινία «Αγάπες τζι Καμοί»-Τι μας ανέφερε η κόρη του, Αργυρούλα

-

Τα γενέθλια του είχε χθες ο παππούς της Άντρης Καραντώνη, Ανδρέας Λάτσιης, ο οποίος ήταν ένας από τους καλύτερους χορευτές της γενιάς του, αλλά και ένας από τους ανθρώπους που έχουν αφήσει το δικό του στίγμα στην κυπριακή ιστορία όσον αφορά το χορό, το ποδόσφαιρο αλλά και τον κινηματογράφο.

Ο Ανδρέας Λάτσιης, κατάγεται από την Αραδίππου και ήταν παιδί πολυμελούς οικογένειας έχοντας εφτά αδέλφια. Από μικρή ηλικία παρακολουθούσε τους μεγαλύτερους που χόρευαν σε γάμους μαθαίνοντας προσεκτικά τις κινήσεις τους. Η μητέρα του μοιρολογούσε και έλεγε ποιήματα ένα ταλέντο που κληρονόμησε και ο Ανδρέας Λάτσιης.

Με την σύζυγό του

Υπήρξε  ποδοσφαιριστής στην ομάδα της Άλκης και  αργότερα στον Ερμή Αραδίππου ενώ υπήρξε και ιδρυτής αρκετών κυπριακών χορευτικών συγκροτημάτων. Επίσης έχει πρωταγωνιστήσει και στην πρώτη κινηματογραφική ταινία που έγινε ποτέ στην Κύπρο με τον τίτλο «Αγάπες τζι’ Καμοί». Τόσο η Άντρη Καραντώνη όσο και η κόρη του, Αργυρούλα, μητέρα της γνωστής παρουσιάστριας, λόγω της αφορμής των γενεθλίων του, θέλησε να μας μιλήσει για τον πατέρα της.

Αδυναμία του η εγγονή του, Άντρη Καραντώνη αλλά και τα υπόλοιπα εγγόνια του και δισέγγονα

«Μεγάλη του αγάπη είναι ο Καζαντζίδης και ο Μητρόπανος. Μέχρι σήμερα βάζει κασέτα στο κασετόφωνο και μονίμως στο αυτοκίνητο ακούει Καζαντζίδη. Μεγαλώσαμε σ’ ένα σπίτι που συνεχώς ο πατέρας, τραγουδούσε, χόρευε τσάτιζε, έλεγε ανέκδοτα και γελούσε καθώς έχει ένα ιδιαίτερο χιούμορ».

Με την Ειρήνη Καραντώνη, την σύζυγο του και εγγονή του

Ο παππούς της Άντρης Καραντώνη, υπήρξε ηθοποιός στο ΘΟΚ και πρωταγωνίστησε στην πρώτη κινηματογραφική ταινία που γυρίστηκε στην Κύπρο, παραγωγή του Γιώργου Φίλη με τον τίτλο. «Αγάπες τσιαι Καμοι», σκηνές της οποίας γυρίστηκαν σε πολλά μέρη της κατεχόμενης Κύπρου. Πρωταγωνίστρια ήταν η ηθοποιός Βούλα Πελεκάνου.

«Ο πατέρας μου, επίσης, υπήρξε χοροδιδάσκαλος του Ερμή Αραδίππου ενώ είναι άπειρες οι συμμετοχές του στους διαγωνισμούς κυπριακών χορών κι αμέτρητα τα πρωτεία του τα μεταλλεία και τα κύπελλα που κοσμούν την βιβλιοθήκη του. Ο πατέρας μου αγαπά όχι μόνο τον χορό αλλά και το τσάτισμα. Αγαπά πάνω από όλα την οικογένεια του την μανά μας την οποία αγάπησε και νυμφεύτηκε παρά την άρνηση στην αρχή της οικογένειας του .Ότι στόχο βάλει στη ζωή του θα τον πετύχει. Είναι τόσο επίμονος και δουλευταράς που πρόσφατα εξέδωσε εντελώς μόνος του το βιβλίο με τον τίτλο «Ώσπου ζιω εννα χορευκώ»

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΕΛΕΝΤΡΙΤΟΥ: Η εμπειρία της από Μουσείο της Γαλλίας με την...

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων γιορτάζεται σήμερα, Σάββατο 18 Μαΐου, και η Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου θέλησε να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία της από το...