ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΑΒΒΑ-ΑΝΔΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ: H πάθηση του μικρού Αβραάμ και γιατί πρέπει να μεταβεί στο εξωτερικό -«Oι διαθέσιμες θεραπείες εδώ δεν έχουν αποτέλεσμα»

Συγκλονίζει η ιστορία του μικρού Αβραάμ Σάββα, ο οποίος δίνει μάχη με μια σπάνια και σοβαρή νευρολογική ασθένεια, την Οξεία Διάχυτη Εγκεφαλομυελίτιδα (ADEM – Acute Disseminated Encephalomyelitis).

Το παιδί νοσηλεύεται στο παιδιατρικό νοσοκομείο Alder Hey στο Λίβερπουλ, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη από τους θεράποντες ιατρούς. Η ADEM είναι μια πάθηση που προκαλεί φλεγμονή στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η επικοινωνία ανάμεσα στον εγκέφαλο και το υπόλοιπο σώμα.

Η βλάβη στη μυελίνη, το προστατευτικό περίβλημα των νεύρων, μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκή αδυναμία, προβλήματα όρασης, σπασμούς και σοβαρές νευρολογικές επιπλοκές. Πρόκειται για μια κατάσταση που απαιτεί εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα, καθώς οι συνήθεις θεραπείες συχνά δεν αποδίδουν. Οι γονείς του, Ανδρέας Σάββα και Ανδρούλα Παπαχριστοφόρου, κάνουν έκκληση για οικονομική βοήθεια, ώστε να μπορέσουν να μεταφέρουν τον γιο τους σε νοσοκομείο στο Ισραήλ ή στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου υπάρχουν ομάδες με εμπειρία στη θεραπεία της ADEM και θετικά αποτελέσματα σε παρόμοιες περιπτώσεις.

«Μας είπαν ότι η κατάσταση του παιδιού μας είναι πολύ σοβαρή και ότι οι διαθέσιμες θεραπείες εδώ δεν έχουν αποτέλεσμα. Θέλουμε μόνο να του δώσουμε μια ευκαιρία να παλέψει», αναφέρουν οι γονείς, ευχαριστώντας όλους όσους στηρίζουν τον μικρό Αβραάμ σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Για εισφορές πατήστε εδώ: https://www.gofundme.com/f/n23drk-abraham?attribution_id=sl:9645abe5-1eb2-4d32-b8f6-1c67e2f8d8c5&lang=en_GB&ts=1762842443&utm_campaign=fp_sharesheet&utm_medium=customer&utm_source=copy_link

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Πέντε συλλήψεις κοντά σε αεροπορική βάση – Εκκενώθηκαν σπίτια στο Γουέλφορντ

Συναγερμός σήμανε στη Βρετανία μετά τη σύλληψη πέντε ανδρών...

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΥΚΚΟΥ: Ο 7χρονος Μάριος-Γιώργος που έκλεψε την παράσταση στο Bingo – Ο τυχερός της βραδιάς-(Φώτο)

Μια όμορφη βραδιά πέρασαν την Παρασκευή οι απόφοιτοι των...

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: 18 κιλά σκουπίδια σε 20 λεπτά στην παραλία Γεροσκήπου – Βρέθηκαν 2.000 αποτσίγαρα

Μια εικόνα που προβληματίζει κατέγραψε ο καθαρισμός της δημοτικής...

Topics

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: 18 κιλά σκουπίδια σε 20 λεπτά στην παραλία Γεροσκήπου – Βρέθηκαν 2.000 αποτσίγαρα

Μια εικόνα που προβληματίζει κατέγραψε ο καθαρισμός της δημοτικής...

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Ο 19ΧΡΟΝΟΣ ΔΡΑΠΕΤΗΣ: Κρυβόταν σε σπίτι στη Λεμεσό

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο 19χρονος από τη...

Related Articles

Popular Categories