fbpx
22 C
Nicosia
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΛΛΟΥΝΤΑΣ: Εγκαινιάστηκαν έξι πάρκα Φωτοβολταϊκών –Νότα αισιοδοξίας και ελπίδας για...

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΛΛΟΥΝΤΑΣ: Εγκαινιάστηκαν έξι πάρκα Φωτοβολταϊκών –Νότα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον της Κύπρου (Φώτο)

-

Έξι φωτοβολταϊκά πάρκα του Ομίλου Green Energy, συνολικής ισχύος 16.82 MW του Ομίλου «Green Energy» εγκαινίασε, πριν από λίγο , η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Νατάσα Πηλείδου, στον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας, περιοχή που θεωρείται πλέον το «πράσινο ενεργειακό κέντρο» της Κύπρου, αφήνοντας νότα αισιοδοξίας, ελπίδας και ανάπτυξης για το μέλλον της χώρας.

Στην διάρκεια των εγκαινίων του πάρκου φωτοβολταϊκών του Ομίλου «Green Energy Group», στα οποία χαιρετισμό απηύθυνε η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου, η οποία αναφέρθηκε στα οφέλη του νέου έργου, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την μετεξέλιξη της Κύπρου σε ένα πρότυπο μοντέλο «πράσινης» ενέργειας και ανάπτυξης. Στην ομιλία της η Υπουργός , υπογράμμισε τη σημασία των επενδύσεων που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «Η Κυπριακή Δημοκρατία, στηρίζει την αειφόρο ανάπτυξη και την υλοποίηση έργων που προωθούν τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Ας μην ξεχνάμε πως σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η διάσωση του πλανήτη μας αποτελεί αδήριτη ανάγκη όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο”. Από την πλευρά του, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του ομίλου «Green Energy Group», Γιώργος Γεωργίου, ανέφερε ότι η περιοχή Άγιος Ιωάννης Μαλούντας, λόγω του χωροταξικού πλεονεκτήματος της, θεωρήθηκε άκρως κατάλληλη για τη υποστήριξη, δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων και δικαίως χαρακτηρίζεται ως το ενεργειακό πράσινο κέντρο της Κύπρου.

«Περιλαμβάνει φωτοβολταϊκά πάρκα, συνολικής ισχύος 26MWp, εκ των οποίων 16.82MWp και συνολικά 6 φωτοβολταικά πάρκα ανήκουν στον όμιλο μας. Θεωρώ άξιο αναφοράς το γεγονός ότι αυτά τα πάρκα υλοποιήθηκαν έγκαιρα πάρα τις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία. Για την υλοποίηση των έργων έχουν ακολουθηθεί βέλτιστες πρακτικές της Μηχανικής Επιστήμης με σκοπό τη μείωση των χωματουργικών εργασιών και κατά συνέπεια τη μείωση του κόστους κατασκευής και την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Για την προστασία των υποδομών, έχουν εκπονηθεί υδρολογικές μελέτες για την ορθή αποστράγγιση της επιφάνειας και αποφυγή πλημμυρών που τυχόν να θέσουν σε κίνδυνο τον ηλεκτρικό και άλλο εξοπλισμό. Παράλληλα, η εγκατάσταση του έργου, δεν επηρέασε την χλωρίδα της περιοχής καθότι αξιοποιήθηκαν οι χώροι στους οποίους δεν υπήρχαν δέντρα»

Αξίζει να αναφερθεί πως με τη λειτουργία των συγκεκριμένων φωτοβολταϊκών συστημάτων, επιτυγχάνεται η παραγωγή και διοχέτευση των 34.122MWh ενέργειας, στο δίκτυο της ΑΗΚ, ενώ παράλληλα, η ενεργοποίησή τους αποφέρει σημαντική μείωση στις εκπομπές Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2).

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΑΙΡΟΣ: Αυξημένη σκόνη και υψηλή θερμοκρασία

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις...