25.6 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΚΟΥΛΛΗΣ: Το γκράφιτι για την ειρήνη – «Δεν δέχομαι κανείς να...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΚΟΥΛΛΗΣ: Το γκράφιτι για την ειρήνη – «Δεν δέχομαι κανείς να μας κοροϊδεύει με το πιο ιερό σύμβολο»

-

Ένα γκράφιτι με ισχυρό μήνυμα για την ειρήνη, δημιουργήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, στην οδό Αισχύλου στην παλιά πόλη της Λευκωσίας.

Το γκράφιτι αντιπροσωπεύει μια κραυγή διαμαρτυρίας, απευθυνόμενο όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και σε άλλες χώρες που έχουν υποστεί «ειρηνικές εισβολές» που μόνο ειρηνικές δεν ήταν.

Ο Κακουλλής αντλεί έμπνευση από την ιστορία και τα τρέχοντα γεγονότα, καταγγέλλοντας τις στρατιωτικές επεμβάσεις που, όπως ο ίδιος αναφέρει, αποκρύπτονται πίσω από τον μανδύα της ειρήνης. Από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, την «ειρηνευτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία, μέχρι και τις πρόσφατες στρατιωτικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, ο Κακουλλής υπενθυμίζει πώς η ειρήνη χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την καταστροφή και την καταπίεση.

«Το γκράφιτι αυτό δημιουργήθηκε την Τρίτη τα ξημερώματα, συγκεκριμένα στις 3 η ώρα, στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, στην οδό Αισχύλου. Αφορά όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου μας, που δέχτηκαν “ειρηνικούς” εισβολείς… που μόνο ειρηνικοί δεν ήταν. Βλέπε την “ειρηνευτική επιχείρηση” στην Κύπρο, Αττίλας… βλέπε την “ειρηνευτική επιχείρηση” της Ρωσίας στην Ουκρανία… Καταλήγω με την πιο πρόσφατη “ειρηνευτική” εισβολή του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή.

Όλοι αυτοί που καταρτίζουν την ειρήνη ως μέσο εισβολής σε άλλες χώρες, με τη σκιά των αεροπλανοφόρων και των βομβαρδιστικών αεροπλάνων, που από τη σκιά του περιστεριού της ειρήνης βομβαρδίζουν ανελέητα, όχι με κλάδο ελιάς αλλά με βόμβες, σκοτώνοντας χιλιάδες αμάχους κάθε μέρα. Το γκράφιτι αυτό είναι η δική μου αντίσταση στην κοροϊδία αυτών των “ειρηνικών” εισβολών που μόνο ειρηνικές δεν είναι. Δεν δέχομαι κανείς να μας κοροϊδεύει με το πιο ιερό σύμβολο που υπάρχει στον κόσμο και δεν είναι άλλο από το περιστέρι της ειρήνης».

Η τέχνη του Κακουλλή, δυναμική και προκλητική, προσπαθεί να αφυπνίσει τον κόσμο, θυμίζοντας πως η ειρήνη δεν πρέπει να γίνεται εργαλείο πολέμου και εκμετάλλευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...