27.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΤΖΟΡΤΖ ΜΠΑΛΝΤΟΚ: Νέα έκκληση της οικογένειας στα ΜΜΕ – Ζητά να σταματήσει...

ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΑΛΝΤΟΚ: Νέα έκκληση της οικογένειας στα ΜΜΕ – Ζητά να σταματήσει η δημοσίευση ανακριβών πληροφοριών για τον τραγικό θάνατο

-

Την απογοήτευσή της εκφράζει η οικογένεια του Τζορτζ Μπάλντοκ για τη δημοσιογραφική κάλυψη του τραγικού θανάτου του ποδοσφαιριστή, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του στη Γλυφάδα την περασμένη Τετάρτη.

Με επιστολή της στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ/ΜΠΕ και την ΕΣΗΕΑ, ζητά από τον Τύπο να σεβαστεί το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, που προστατεύεται από το νόμο. Η πληρεξούσια δικηγόρος Χριστιάννα Ν. Ποτηριάδου εκπροσωπεί την οικογένεια στην έκκληση της να αλλάξει η στάση του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου.

Όπως επισημαίνεται, αυτές οι στιγμές είναι εξαιρετικά δύσκολες για τους οικείους του θύματος, και η οικογένεια ζητάει να γίνει σεβαστό το πένθος τους, ειδικά λόγω της ύπαρξης ενός παιδιού.

Στην ανακοίνωσή τους, τονίζεται ότι η ξαφνική απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη στην Ελλάδα και στη Βρετανία. Παρά τις εκκλήσεις της οικογένειας για σεβασμό, οι επιθυμίες τους αγνοούνται, με αποτέλεσμα τη διαρροή ανακριβών πληροφοριών σχετικά με τα αίτια του θανάτου, τη λήψη φωτογραφιών χωρίς τη συναίνεση τους και την εμφάνιση παραφιλολογίας από τα ΜΜΕ.

Η οικογένεια ζητά οι αναφορές στα ΜΜΕ να περιοριστούν σε δημόσια έγγραφα χωρίς προσωπικά δεδομένα του εκλιπόντος και της οικογένειας.

Η οικογένεια ζητά για άλλη μια φορά από τους δημοσιογράφους να τηρήσουν το νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ιδιωτικότητα και να δείξουν διακριτικότητα και ευαισθησία προς τα άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση πένθους, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

Τέλος, δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις και ζητά οι αναφορές στα ΜΜΕ να περιοριστούν σε δημόσια έγγραφα χωρίς προσωπικά δεδομένα του εκλιπόντος και της οικογένειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...