ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ-ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ: MOIΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ (βίντεο)

Την εμπειρία τους όταν νόσησαν με τον καρκίνο μοιράστηκαν ο μουσικοσυνθέτης Στέφανος Κορκολής και η ηθοποιός Κάρμεν Ρουγγέρη διευκρινίζοντας ότι η πρόληψη είναι το καλύτερο όπλο εναντίον της νόσου. Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση οι δύο τους στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Σημείο Συνάντησης» η Κάρμεν Ρουγγέρη αποκαλύπτει την τυχαία διάγνωσή της με καρκίνο του μαστού και μοιράζεται την εμπειρία της με τον, επίσης παθόντα, Στέφανο Κορκολή.

Στο “Σημείο Συνάντησης” βρέθηκε ο μουσικοσυνθέτης και η ηθοποιός

«Εγώ είμαι της πρόληψης, πολύ και έκανα μια μαστογραφία. Δεν με πήραν τηλέφωνο να μου πουν ότι κάτι συμβαίνει και άργησα να πάρω τα αποτελέσματα. Τελικά, πήγα να τα πάρω μια μέρα, περνώντας από εκεί με τον χορογράφο μου, παρεμπιπτόντως. Το αποτέλεσμα έλεγε ότι υπάρχει κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχθεί με εγχείρηση.

Η ίδια αναφέρει ότι πήγε κατευθείαν στο γιατρό και της είπε να το αφαιρέσει άμεσα. «Μου είπε πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρέσουμε κάτι, υπάρχει κάτι ύποπτο, και να κάνουμε τη βιοψία. Πότε μπορείτε; Και τώρα, της λέω. Το κάνει λοιπόν, ήταν σαν τη μύτη της καρφίτσας και αποδείχθηκε ότι ήταν καρκίνος, αλλά δεν είχε προλάβει να γίνει διηθητικός. Το προλάβαμε και ήταν όλα καλά. Μου λέει, μόνο, κάθε έξι μήνες θα κάνετε έλεγχο. Και το κάνω αυτό γιατί έτσι πρέπει, λέω σε όλο τον κόσμο να μην αναβάλλει».

Από τη πλευρά του, ο Στέφανος Κορκολής αφηγήθηκε τη δική του εμπειρία «Είναι μια αρρώστια που χτυπάει ανεξαιρέτως, ξαφνικά, και αλλάζει τη ζωή σου. Αλλά, από την άλλη, δεν πρέπει να κατεβάσεις τα χέρια κάτω και να το δέχεσαι. Θέλει μια διαρκή μάχη, μια διαρκή ενημέρωση. Και εμείς γενικά πρέπει να μάθουμε να ακούμε τον γιατρό μας και να τον πιέζουμε να μας λέει, καμιά, φορά, τα πράγματα, όσο και αν είναι δυσάρεστα. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χωράει καμία ωραιοποίηση, πρέπει να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Υπάρχουν περιπτώσεις πάρα πολύ βαριές, εκεί πραγματικά οι άνθρωποι περνάν τα πάνδεινα. Εγώ όταν πήγα να κάνω τις πρώτες μου θεραπείες και έβλεπα άλλους ανθρώπους σε πολύ χειρότερη κατάσταση, έλεγα, δεν έχω τίποτα μπροστά σε αυτούς. Αλλά πρέπει να σταματήσουμε πια να κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας».

Και οι δύο τους τόνισαν ότι η αναβολή είναι και απόρροια φόβου. Ο μουσικοσυνθέτης συνεχίζοντας την διήγησή της εμπειρίας του καταλήγει «Εγώ μπήκα σε πάρα πολλές διαδικασίες [μετά τη διάγνωση]. Έκανα πια πολύ αυστηρές επιλογές στο τι θέλω να έχω δίπλα μου. Πέταξα πάρα πολλή σαβούρα, με συγχωρείτε για την έκφραση, τοξικούς ανθρώπους. Καταλαβαίνεις την αξία του τι έχεις, χαμηλώνεις τον πήχυ. Γίνεσαι ένας άλλος άνθρωπος, κρατώντας τα καλά».

Hot this week

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στις τρεις οι συλλήψεις για την απαγωγή και τον τραυματισμό 24χρονου

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης...

ΚΥΠΡΟΣ: Τοπικές βροχές, άνεμοι και σκόνη στο σκηνικό του καιρού

Με εναλλαγές νεφώσεων και πιθανότητα για μεμονωμένες ελαφρές βροχές...

BLUE ISLAND: Τραγανός γαύρος στο τηγάνι με ξεχωριστό πανάρισμα από τον σεφ Νοέλ

Ο γαύρος γίνεται ακόμη πιο απολαυστικός όταν αποκτά χρυσαφένια,...

ΒΑΣΟΥΛΑ -ΕΦΡΑΙΜΙΑ: Έδωσε τη δική της μάχη από τις πρώτες ημέρες της ζωής της – Τρία χρόνια χωρίς τη μικρή ηρωίδα

Υπάρχουν ιστορίες παιδιών που, παρά το ελάχιστο διάστημα που...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Αγνοείται από το πρωί 82χρονος – Ποιο αυτοκίνητο ενδέχεται να οδηγεί -(Φώτο)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες για εντοπισμό του 82χρονου...

Topics

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στις τρεις οι συλλήψεις για την απαγωγή και τον τραυματισμό 24χρονου

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης...

ΚΥΠΡΟΣ: Τοπικές βροχές, άνεμοι και σκόνη στο σκηνικό του καιρού

Με εναλλαγές νεφώσεων και πιθανότητα για μεμονωμένες ελαφρές βροχές...

BLUE ISLAND: Τραγανός γαύρος στο τηγάνι με ξεχωριστό πανάρισμα από τον σεφ Νοέλ

Ο γαύρος γίνεται ακόμη πιο απολαυστικός όταν αποκτά χρυσαφένια,...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Αγνοείται από το πρωί 82χρονος – Ποιο αυτοκίνητο ενδέχεται να οδηγεί -(Φώτο)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες για εντοπισμό του 82χρονου...

REVOLUT: Τέλος στην αναστάτωση – Τι ανακοίνωσε για τα χρήματα των πελατών της

Τέλος στα προβλήματα που προκάλεσαν αναστάτωση στους χρήστες της...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΑ:Πρόταση για αποζημιώσεις από την ΕΕ για περιουσίες στα κατεχόμενα

Μια πρόταση που αφορά χιλιάδες ιδιοκτήτες περιουσιών στα κατεχόμενα...

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ: Αναρτήθηκαν στοιχεία που έπρεπε να μείνουν εκτός δημοσιότητας-Τι πήγε λάθος;

Σε αναγκαστική απόσυρση των δηλώσεων Πόθεν Έσχες των βουλευτών...

Related Articles

Popular Categories