22.9 C
Nicosia
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: Στην επαρχία Λευκωσίας-Ενεργοποιείται το ΙΚΑΡΟΣ ΙΙ-Εκκενώνεται ο Φαρμακάς-(Βίντεο)

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: Στην επαρχία Λευκωσίας-Ενεργοποιείται το ΙΚΑΡΟΣ ΙΙ-Εκκενώνεται ο Φαρμακάς-(Βίντεο)

-

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (15/06) στην επαρχία Λευκωσίας, αυτή τη φορά μεταξύ Αγίας Βαρβάρας και Μαρκί ενώ νέα πυρκαγιά ξέσπασε μεταξύ των κοινοτήτων Φικάρδου και Φαρμακά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Aπό τη σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, τρία πυροσβεστικά οχήματα ανταποκρίθηκαν άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς. Τις προσπάθειες κατάσβεσης υποστηρίζει και η Επαρχιακή Διοίκηση, καθώς και το οργανωμένο εθελοντικό σύνολο Support Cy. Επιπλέον, δύο αεροσκάφη πυρόσβεσης, που επέστρεφαν από άλλη πυρκαγιά στο Πολιτικό προς τη βάση τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας, συνέβαλαν με ρίψεις νερού.

Η πυρκαγιά είναι υπό την επιχειρησιακή ευθύνη του Τμήματος Δασών, το οποίο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό και την κατάσβεσή της.

Την ίδια στιγμή, νέα πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή μεταξύ των Κοινοτήτων Φικάρδου και Φαρμακά, με τις αρχές να ενεργοποιούν πέντε εναέρια πυροσβεστικά μέσα και επίγειες δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών.

Σε νεότερη ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, κ. Ανδρέας Κεττής, αναφέρει ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται από Λάρνακα και ΕΜΑΚ, ενώ ενεργοποιείται και το σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ ΙΙ. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, με τις αρχές να συνεχίζουν τις προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεση των πυρκαγιών και την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: