26.8 C
Nicosia
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΠΕΝΤΕΛΗ: Η φωτιά έφτασε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών-Απειλείται η Κηφισιά-Αποστολή από την...

ΠΕΝΤΕΛΗ: Η φωτιά έφτασε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών-Απειλείται η Κηφισιά-Αποστολή από την Κύπρο στην Ελλάδα

-

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή με τη φωτιά να έχει εξαπλωθεί στην περιοχή της Πεντέλης και να απειλεί πλέον τον περίβολο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η καταστροφή αυτή μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο για την περιοχή όσο και για το επιστημονικό έργο του Αστεροσκοπείου, το οποίο φιλοξενεί σημαντικές εγκαταστάσεις και δεδομένα πολλών ετών. Η προστασία τέτοιων σημαντικών υποδομών είναι κρίσιμη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε έναν αγώνα δρόμου για να περιορίσουν τη φωτιά και να διασώσουν ό,τι είναι δυνατόν.

Παράλληλα, μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς καίει στα βόρεια προάστια της Αθήνας, βορειοδυτκά της Αττικής ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ η δήμαρχος Διονύσου, Κατερίνα Μαϊχόσογλου, έκανε έκκληση για εναέρια μέσα έτσι ώστε «να μην απειλήσει κατοικίες και φτάσει μέχρι την Κηφισιά». Η κα Μαϊχόσογλου τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακόμη για ζημιές σε σπίτια της περιοχής.

Κυπριακή αποστολή, η οποία αποτελείται από 64 πρόσωπα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών, την Πολιτική Αμυνα και το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, αναχωρεί για την Αθήνα για να συνδράμει στην κατάσβεση των πυρκαγιών, που μαίνονται στην Αττική.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αρχιπύραρχος Νίκος Λογγίνος, «γύρω στις 2 αύριο τα ξημερώματα θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Λάρνακας, με έκτακτη πτήση της Sky Express, η οποία έχει ναυλωθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία, αποστολή, προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται στην Αθήνα».

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά.Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος...