20.8 C
Nicosia
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΠΑΦΟΣ: O Aλέξανδρος Τζιανγκ στο πλευρό των πυροσβεστών-Στέλνει βοήθεια η Ελλάδα-(Φώτο-Βίντεο)

ΠΑΦΟΣ: O Aλέξανδρος Τζιανγκ στο πλευρό των πυροσβεστών-Στέλνει βοήθεια η Ελλάδα-(Φώτο-Βίντεο)

-

Η πύρινη λαίλαπα έχει εξαπλωθεί στην κοινότητα Ψάθι της επαρχίας Πάφου ενώ έχουν καεί και σπίτια. Η Ελλάδα θα στείλει βοήθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ στο πλευρό των πυροσβεστών βρίσκεται και ο νεοεκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της Πάφου, Αλέξανδρος Τσιάγκ.

Το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται επικίνδυνα και έχει σημανθεί συναγερμός στην Πυροσβεστική. Οι αρχές προχώρησαν σε προληπτικές εκκενώσεις των κοινοτήτων ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή από την Ελλάδα και την Ιορδανία.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπέλεσης από τη σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Κυπριακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, ενεργοποιήθηκε το Εθνικό Σχέδιο «Πυρσός» και στο σημείο βρίσκεται ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν πολλά πυροσβεστικά οχήματα, ελικόπτερο της αστυνομίας και ελικόπτερο του τμήματος δασών. Επιπλέον, αναμένεται η βοήθεια από την Ελλάδα έχει στείλει βοήθεια.

Κάτοικοι των περιοχών έχουν καταγγείλει καθυστερήσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ενδεικτικό της αλληλεγγύης είναι η προσφορά του νεοεκλεγέντος Δημοτικού Συμβούλου της Πάφου, Αλέξανδρου Τσιάγκ, ο οποίος προσέφερε φαγητό και νερό στο πυροσβεστικό σώμα.

Βίντεο- Από Τομάζος Τουμάζου

Φωτογραφία Δημήτρης Αντωνίου-Περιοχή Ψάθι

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: