ΠΑΣΥΚΑΦ: ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ-ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του Παχέος Εντέρου με μήνυμα «Είμαστε δίπλα σου σε κάθε βήμα», διεξάγει η ομάδα Αντιμετώπισης Γαστρεντερικών Καρκίνων του ΠΑΣΥΚΑΦ «Αλθέα». Γι’ αυτό το σκοπό ο  ΠΑΣΥΚΑΦ σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου θα πραγματοποιήσει, την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, διαδικτυακό σεμινάριο ανοικτό προς το κοινό, με θέμα την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του Παχέος Εντέρου.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι από τους πιο συχνούς καρκίνους σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Κύπρο είναι ο τρίτος σε συχνότητα εμφάνισης καρκίνος στους άντρες και στις γυναίκες. Σύμφωνα με τη Μονάδα Παρακολούθησης Υγείας του Υπουργείου Υγείας, κάθε χρόνο καταγράφονται περισσότερα από 350 νέα περιστατικά και χάνουν τη ζωή τους περίπου 120 άτομα. Ωστόσο, το 90% των περιπτώσεων θεραπεύεται αν διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο.

Επίσης, να επισημάνουμε ότι στο πλαίσιο της εκστρατείας, το Δ.Σ. του Συνδέσμου Διευθυντών Κλινικών Εργαστηρίων, Βιοϊατρικών και Κλινικών Εργαστηριακών Επιστημόνων προσφέρει για το μήνα Μάρτιο στα άτομα άνω των 45 ετών, δωρεάν την εξέταση  FOB test σε επιλεγμένα χημεία, παγκύπρια.  

Hot this week

ΔΡ.ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Πώς χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη πριν από ένα χειρουργείο μαστού και γιατί επιμένει στην πρόληψη- (Βίντεο)

Η χειρουργός Ελένη Δημητρίου του Γερμανικού Ιατρικού Ινστιτούτου, χρησιμοποιεί...

ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΒΟΜΒΕΣ: «Σήμερα, ο ουρανός σας θα γίνει κόκκινος» – Τι έγραφαν τα email σε Ρώμη και Σόφια

Με την υπογραφή «οι μαχητές του Ανδρικού Κράτους» έφτασαν...

Alpha Bank: Νέα ταυτότητα για μια Τράπεζα που έχει ήδη αλλάξει

Με το «νέο Μαζί», η Alpha Bank ενώνει τις...

Topics

Related Articles

Popular Categories