Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου, 2026
6.8 C
Cyprus

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΙΕΡΗΣ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ

Το ρόλο του συγγραφέα γι’ άλλη μια φορά πήρε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και ποιητής, Μιχάλης Χατζηπιερής εκδίδοντας το βιβλίο με την ονομασία «Η πόλη κάτω από τα δοκάρια του ποδοσφαίρου και του είναι».

Το βιβλίο καταπιάνεται με την αναγωγή του αθλητικού πνεύματος στο επίπεδο της Τέχνης μέσα από τη σύζευξη του υπαρκτού (ποδόσφαιρο) με το υπαρξιακό (είναι), μια αναγωγή που αναδεικνύει την πραγματικότητα που δεν έχει να κάνει μόνο με τον αθλητισμό και το πνεύμα αλλά με αυτό καθ’ αυτό το ποδόσφαιρο και όσα θετικά ή αρνητικά συγχρονίζονται γύρω από την έννοια του. Μέσα από ένα εξαιρετικό συνδυασμό πεζού λόγου και ποίησης ο Μιχάλης Χατζηπιερής μας μεταφέρει στον αξεδιάλυτο κόσμο του, αναγάγοντας τον κόσμο του υπαρκτού στον κόσμο του υπαρξιακού. Να επισημάνουμε, ότι ο συγγραφέας έχει εκδώσει  άλλες πέντε ποιητικές συλλογές.

Το βιβλίο “Η πόλη κάτω από τα δοκάρια του ποδοσφαίρου και του είναι» κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ στην Ελλάδα και διατίθεται στο Σολώνειο Κέντρο Βιβλίου και σύντομα και σε άλλα επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Το βιβλίο υποστηρίζουν οργανωμένα σύνολα Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών όπως του ΑΠΟΕΛ του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Παλαιμάχων Λευκωσίας και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ). Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στην Λευκωσία σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Hot this week

ΛΥΚΕΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΡΚΟΥ: Μια ημέρα αφιερωμένη στη ζωή μαζί με τα παιδιά της Σχολής Κωφών-(Φώτο)

Μια ξεχωριστή και συγκινητική μέρα έζησαν οι μαθητές και...

ΕΛΜΟΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ: Το Δ.Σ. του ΡΙΚ τερματίζει τη θητεία του τμηματάρχη Προγραμμάτων Τηλεόρασης – Όλο το παρασκήνιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ αποφάσισε να μην μονιμοποιήσει...

ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ-ΛΕΜΕΣΟΥ: Καταρακτώδεις βροχές στον αυτοκινητόδρομο: Οδική σύγκρουση κοντά στη Μοσφιλωτή

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, σε διάφορα σημεία επικρατούν...

ΜΥΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Καταγγελία για σοβαρές ελλείψεις προσωπικού – Παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου Παιδείας

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού εξακολουθούν να καταγράφονται για ακόμη μία...

Topics

ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ-ΛΕΜΕΣΟΥ: Καταρακτώδεις βροχές στον αυτοκινητόδρομο: Οδική σύγκρουση κοντά στη Μοσφιλωτή

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, σε διάφορα σημεία επικρατούν...

ΜΥΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Καταγγελία για σοβαρές ελλείψεις προσωπικού – Παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου Παιδείας

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού εξακολουθούν να καταγράφονται για ακόμη μία...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Υπογραφές πολιτών για το λιμάνι και τη μαρίνα – «Όχι άλλη καθυστέρηση»

Πολίτες της Λάρνακας συλλέγουν υπογραφές, διεκδικώντας την ανάπτυξη του...

Related Articles

Popular Categories