Τρίτη, 3 Μαρτίου, 2026
9 C
Cyprus

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΑΣ: 50 μορφές του κυπριακού προσφυγικού ποδοσφαίρου στο Ευρωκοινοβούλιο-Μετά από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή

Στις Βρυξέλλες θα ταξιδέψουν 50 σημαντικές προσωπικότητες του κυπριακού ποδοσφαίρου, με καταγωγή από τον προσφυγικό κόσμο, για να τιμηθούν σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Η εκδήλωση «50 Χρόνια Προσφυγιάς, Κυπριακό Ποδόσφαιρο» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2024, στις 18:00, στην αίθουσα «Antall 6Q1» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ανάδειξη της συμβολής του προσφυγικού ποδοσφαίρου όχι μόνο στη διατήρηση της αθλητικής δραστηριότητας υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες αλλά και στη συνέχιση της πολιτιστικής και κοινωνικής ταυτότητας του εκτοπισμένου πληθυσμού. Παράλληλα, η εκδήλωση αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας για την προβολή του Κυπριακού ζητήματος στο Ευρωκοινοβούλιο, τονίζοντας τον αγώνα για επιστροφή στις κατεχόμενες περιοχές.

Η εκδήλωση «50 Χρόνια Προσφυγιάς, Κυπριακό Ποδόσφαιρο» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2024, στις 18:00, στην αίθουσα «Antall 6Q1» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ανάμεσα στους 50 προσκεκλημένους θα βρίσκονται ποδοσφαιριστές και προσωπικότητες που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση των προσφυγικών σωματείων και στη συμβολή τους στις επιτυχίες του κυπριακού ποδοσφαίρου. Πολλοί από αυτούς έζησαν δραματικές εμπειρίες, όπως αιχμαλωσία σε τουρκικές φυλακές, αλλά κατάφεραν να παραμείνουν ανθεκτικοί και να στηρίξουν τους συλλόγους τους, αφήνοντας μια ανεξίτηλη παρακαταθήκη στο άθλημα.

Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε από τον Σύνδεσμο Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Ανόρθωσης Αμμοχώστου με τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ, το οποίο περιλαμβάνει αρχειακό υλικό, μαρτυρίες και ιστορικά ντοκουμέντα. Το ντοκιμαντέρ, που δημιουργήθηκε από τον Σύνδεσμο Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Ανόρθωσης Αμμοχώστου με τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου, αποτυπώνει την τιτάνια προσπάθεια των προσφυγικών σωματείων να επιβιώσουν και να διακριθούν, φτάνοντας σε λαμπρές επιτυχίες τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί έναν φόρο τιμής στις μορφές του προσφυγικού ποδοσφαίρου, αναδεικνύοντας την αξία της συλλογικής προσπάθειας και της αντοχής μπροστά στις αντιξοότητες.

Hot this week

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ 2026: Χαλασμένο ψυγείο νερού – Έλλειψη κλινών με ασθενή να μεταφέρεται στο Χειρουργικό αντί στο Παθολογικό-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα υποδομών δοκιμάζουν ασθενείς, συγγενείς και...

ΠΣΕ: Αντιπολεμική διαμαρτυρία – «Όχι στον πόλεμο» το ηχηρό μήνυμα των διαδηλωτών

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον πόλεμο» πραγματοποιήθηκε το...

ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Πύραυλος χτυπά κτίριο μπροστά στα μάτια εργατών – Υπάρχει Θεός -(Βίντεο)

Σοκαριστικές στιγμές κατέγραψε βίντεο που κάνει τον γύρο των...

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: Ανοίγει στη Λεμεσό Κέντρο Απασχόλησης Παιδιών για τις πληγείσες οικογένειες

Στη δημιουργία Κέντρου Απασχόλησης Παιδιών στη Λεμεσό προχωρεί ο...

HMS DUNCAN: Σχέδια αποστολής του στην Κύπρο – Πόσες μέρες θα χρειαστεί να έρθει στο νησί

Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής αντιτορπιλικού του...

Topics

ΠΣΕ: Αντιπολεμική διαμαρτυρία – «Όχι στον πόλεμο» το ηχηρό μήνυμα των διαδηλωτών

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον πόλεμο» πραγματοποιήθηκε το...

ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Πύραυλος χτυπά κτίριο μπροστά στα μάτια εργατών – Υπάρχει Θεός -(Βίντεο)

Σοκαριστικές στιγμές κατέγραψε βίντεο που κάνει τον γύρο των...

HMS DUNCAN: Σχέδια αποστολής του στην Κύπρο – Πόσες μέρες θα χρειαστεί να έρθει στο νησί

Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής αντιτορπιλικού του...

ΑΚΡΩΤΗΡΙ: Προληπτική η αναστολή λειτουργίας σχολείων

Για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία σε περιοχές γύρω από...

ENDOMARCH CYPRUS 2026: Η Κύπρος στον Παγκόσμιο χάρτη για την Ενδομητρίωση μαζί με 75 χώρες

Μήνας ενημέρωσης για την ενδομητρίωση ο Μάρτιος και το EndoMarch Cyprus,...

Related Articles

Popular Categories