ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ: «The Land of Decomposition»-Μια δημιουργία από σκουπίδια και ανακυκλωμένα της Λευκωσίας-(Βίντεο)

Ο Κύπριος σχεδιαστής Μιχάλης Παντελίδης παρουσιάζει τη συλλογή του «The Land of Decomposition», μια μοναδική καλλιτεχνική προσέγγιση που συνδυάζει τη φωτογραφία με τη βιωσιμότητα.

Το φουλάρι της συλλογής, το οποίο είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, είναι αποτέλεσμα κολλάζ φωτογραφιών σκουπιδότοπων στη Λευκωσία.

Ο σχεδιαστής εστιάζει σε διαφορετικούς τρόπους αντίληψης της αξίας, μεταμορφώνοντας φωτογραφίες σκουπιδιών σε πολύχρωμα φουλάρια. Η δουλειά του αναδεικνύει τη μοναδική ομορφιά που κρύβεται πίσω από αυτό που συχνά θεωρούμε «άχρηστο», αν το δούμε από μια νέα οπτική γωνία.

Η Απολλεών, πρώην παίκτρια του My Style Rocks Greece, που είχε φτάσει μέχρι τον τελικό, μας δείχνει πως να φορέσουμε ένα φουλάρι 144x144cm σαν μπλούζα.

Μέσω της διαδικασίας του κολλάζ, δημιουργεί ψηφιακά έργα που εκτυπώνονται πάνω σε υφάσματα από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. Ο σχεδιαστής επιδιώκει να στείλει το μήνυμα ότι, αν μπορούμε να μετατρέψουμε σκουπίδια σε κάτι τόσο όμορφο και χαρούμενο, ίσως έχουμε την ικανότητα να μεταμορφώσουμε και τα «εσωτερικά σκουπίδια» μας με την ίδια δημιουργική διάθεση.

Hot this week

ΛΙΖΑ ΣΝΑΪΝΤΕΡ: Τα εντυπωσιακά άλματα της αθλήτριας του parkour – Το «επικίνδυνο» άθλημα που κερδίζει έδαφος και στην Κύπρο-(Βίντεο)

Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές. Άλματα, περιστροφές, σκαρφάλωμα σε τοίχους...

ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι 17.000 κυνηγοί πριν βγουν στην ύπαιθρο

Μεγάλη είναι η προσοχή που απαιτείται από τους περίπου...

4ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΡΙΟΣ: Τη Δευτέρα η νεκροτομή – Στο μικροσκόπιο τα αίτια του θανάτου του-(Βίντεο)

Στη νεκροτομή στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον για την υπόθεση...

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ: Ο σκύλος που μαζεύει τα σκουπίδια από την παραλία και μας βάζει… τα γυαλιά-(Βίντεο)

Μια ξεχωριστή εικόνα καταγράφεται στη Σάμο και συγκεκριμένα στην...

Topics

ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι 17.000 κυνηγοί πριν βγουν στην ύπαιθρο

Μεγάλη είναι η προσοχή που απαιτείται από τους περίπου...

4ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΡΙΟΣ: Τη Δευτέρα η νεκροτομή – Στο μικροσκόπιο τα αίτια του θανάτου του-(Βίντεο)

Στη νεκροτομή στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον για την υπόθεση...

Related Articles

Popular Categories