Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, 2026
9.2 C
Cyprus

ΛΕΜΕΣΟΣ: «Κάηκαν τα βουνά, αλλά όχι οι καρδιές» – Η Σοφία Περικλέους ένωσε χιλιάδες στην εκδήλωση για την Ορεινή Πυρκαγιά-«Τελικά κατάλαβαν πως… This is Cyprus.»-(Βίντεο-Φώτο)

Με πρωτοφανή συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Λεμεσό εκδήλωση διαμαρτυρίας για την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε πρόσφατα την Ορεινή Λεμεσό. Πλήθος πολιτών, με δάκρυα, πανό και φωνές, μετέτρεψαν την οργή και τη θλίψη τους σε κοινή κραυγή για λογοδοσία, προστασία της φύσης και δικαιοσύνη για τις κοινότητες που επλήγησαν.

Στο επίκεντρο της συγκίνησης βρέθηκε η νεαρή Σοφία Περικλέους, διοργανώτρια της εκδήλωσης, η οποία ανέβηκε στη σκηνή του «Θεατράκι Ηρώων Χρίστος και Μίλτος» με τρεμάμενη φωνή, μα με καθαρό μήνυμα:

«Είδα συμπολίτες μας να θυσιάζουν το μεροκάματό τους, να χάνονται με τις φωτιές και να παλεύουν με αυτές μες στα βουνά. Να προσφέρουν φάρμακα, ρούχα, τρόφιμα, νερά, να φιλοξενούν, να παρηγορούν, να αγαπούν τον τόπο τους. Και τελικά κατάλαβαν πως… This is Cyprus.»

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 6:30 μ.μ., ενώ ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας προς το παλιό λιμάνι της πόλης. Οι συμμετέχοντες κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα για το περιβάλλον, την αδιαφορία των ιθυνόντων και τη διαχρονική εγκατάλειψη των ημιορεινών περιοχών. Δεν ήταν απλώς μια διαμαρτυρία — ήταν έκρηξη συλλογικής αγανάκτησης. Η πρωτοβουλία γεννήθηκε αυθόρμητα από απλούς πολίτες που αρνούνται να συμβιβαστούν με την αδράνεια. Το μήνυμά τους ήταν σαφές: δεν θα ξεχάσουμε, δεν θα σωπάσουμε γιατί η καρδιά τους ακόμη καίει. Αυτή τη φορά, η κοινωνία μίλησε — δυνατά.

Συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν στην εκδήλωση έγινε αναφορά στο ζευγάρι που απανθρακώθηκε προσπαθώντας να ξεφύγει από τη λαίλαπα της φωτιάς. Ένα ζευγάρι ανθρώπων που δεν πρόλαβε να σωθεί, αλλά έγινε σύμβολο της τραγωδίας και της ανάγκης για άμεση δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Νεκρό εντοπίστηκε υψηλόβαθμο στέλεχος στη Ρωσική Πρεσβεία στη Λευκωσία

Νεκρό εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, υψηλόβαθμο στέλεχος...

VLADISLAV BAUMGERTNER: Στο Πισσούρι επικεντρώνονται οι έρευνες για τον Ρώσο επιχειρηματία

Άφαντος παραμένει ο 56χρονος Ρώσος επιχειρηματίας Vladislav Baumgertner, τα...

ΔΗΣΥ: «Επιβαλλόμενη παραίτηση – Προχωρούμε σε θεσμικές αλλαγές»-Μετά την παραίτηση της πρώτης κυρίας

Την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον σχετικό φορέα...

ΟΜΙΛΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΩΝ: Οι θαρραλέοι κολυμβητές, η τυχερή της Βασιλόπιτας και οι… βουτιές (Βίντεο–Φώτο)

Για άλλη μια χρονιά, οι Χειμερινοί Κολυμβητές της Λάρνακας...

ΦΟΡΕΑΣ ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ: Το ΑΚΕΛ ζητά δημοσιοποίηση ονομάτων και διαφάνεια-Τι επισημαίνει η ανακοίνωση

Η Φιλίππα Καρσερά, σύζυγος του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, υπέβαλε...

Topics

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Νεκρό εντοπίστηκε υψηλόβαθμο στέλεχος στη Ρωσική Πρεσβεία στη Λευκωσία

Νεκρό εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, υψηλόβαθμο στέλεχος...

VLADISLAV BAUMGERTNER: Στο Πισσούρι επικεντρώνονται οι έρευνες για τον Ρώσο επιχειρηματία

Άφαντος παραμένει ο 56χρονος Ρώσος επιχειρηματίας Vladislav Baumgertner, τα...

ΦΟΡΕΑΣ ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ: Το ΑΚΕΛ ζητά δημοσιοποίηση ονομάτων και διαφάνεια-Τι επισημαίνει η ανακοίνωση

Η Φιλίππα Καρσερά, σύζυγος του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, υπέβαλε...

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΕΣ ΒΡΟΧΕΣ: Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού-Τι συστήνει η Αστυνομία

Καταρρακτώδεις βροχές σημειώνονται αυτή την ώρα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας...

ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Βροχερή νύχτα – Η ώρα έναρξης και διάρκεια της προειδοποίησης

Βροχερό είναι το σκηνικό σε παγκύπρια κλίμακα σήμερα, με...

Related Articles

Popular Categories