Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, 2025
7.5 C
Cyprus

ΛΕΜΕΣΟΣ: «Κάηκαν τα βουνά, αλλά όχι οι καρδιές» – Η Σοφία Περικλέους ένωσε χιλιάδες στην εκδήλωση για την Ορεινή Πυρκαγιά-«Τελικά κατάλαβαν πως… This is Cyprus.»-(Βίντεο-Φώτο)

- Advertisement -

Με πρωτοφανή συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Λεμεσό εκδήλωση διαμαρτυρίας για την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε πρόσφατα την Ορεινή Λεμεσό. Πλήθος πολιτών, με δάκρυα, πανό και φωνές, μετέτρεψαν την οργή και τη θλίψη τους σε κοινή κραυγή για λογοδοσία, προστασία της φύσης και δικαιοσύνη για τις κοινότητες που επλήγησαν.

Στο επίκεντρο της συγκίνησης βρέθηκε η νεαρή Σοφία Περικλέους, διοργανώτρια της εκδήλωσης, η οποία ανέβηκε στη σκηνή του «Θεατράκι Ηρώων Χρίστος και Μίλτος» με τρεμάμενη φωνή, μα με καθαρό μήνυμα:

«Είδα συμπολίτες μας να θυσιάζουν το μεροκάματό τους, να χάνονται με τις φωτιές και να παλεύουν με αυτές μες στα βουνά. Να προσφέρουν φάρμακα, ρούχα, τρόφιμα, νερά, να φιλοξενούν, να παρηγορούν, να αγαπούν τον τόπο τους. Και τελικά κατάλαβαν πως… This is Cyprus.»

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 6:30 μ.μ., ενώ ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας προς το παλιό λιμάνι της πόλης. Οι συμμετέχοντες κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα για το περιβάλλον, την αδιαφορία των ιθυνόντων και τη διαχρονική εγκατάλειψη των ημιορεινών περιοχών. Δεν ήταν απλώς μια διαμαρτυρία — ήταν έκρηξη συλλογικής αγανάκτησης. Η πρωτοβουλία γεννήθηκε αυθόρμητα από απλούς πολίτες που αρνούνται να συμβιβαστούν με την αδράνεια. Το μήνυμά τους ήταν σαφές: δεν θα ξεχάσουμε, δεν θα σωπάσουμε γιατί η καρδιά τους ακόμη καίει. Αυτή τη φορά, η κοινωνία μίλησε — δυνατά.

Συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν στην εκδήλωση έγινε αναφορά στο ζευγάρι που απανθρακώθηκε προσπαθώντας να ξεφύγει από τη λαίλαπα της φωτιάς. Ένα ζευγάρι ανθρώπων που δεν πρόλαβε να σωθεί, αλλά έγινε σύμβολο της τραγωδίας και της ανάγκης για άμεση δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ: Απευθύνει έκκληση για στήριξη των εγκαταλελειμμένων παιδιών στα μαιευτήρια «Έλενα» και «Αλεξάνδρα»

Μια ανθρώπινη κραυγή αγωνίας απευθύνει η ηθοποιός Ελένη Ράντου,...

ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ: «Οι Μεγάλες Προκλήσεις για το Θέατρο του 21ου Αιώνα»

Τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το θέατρο στις αρχές...

ΕΔΕΚ: Ανακοίνωσε τους δύο υποψήφιοι της Πάφου

Η ΕΔΕΚ προχώρησε στην παρουσίαση των δύο υποψήφιων βουλευτών...

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ – ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: Προσοχή στις μετακινήσεις λόγω κακοκαιρίας «Byron»

Με την κακοκαιρία «Byron» να αναμένεται να πλήξει έντονα...

EUROVISION: Αποχωρεί και η Melody– Μήνυμα διαμαρτυρίας για τη Γάζα

Η Ισπανία έγινε η τέταρτη χώρα που ανακοίνωσε την...

Topics

ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ: «Οι Μεγάλες Προκλήσεις για το Θέατρο του 21ου Αιώνα»

Τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το θέατρο στις αρχές...

ΕΔΕΚ: Ανακοίνωσε τους δύο υποψήφιοι της Πάφου

Η ΕΔΕΚ προχώρησε στην παρουσίαση των δύο υποψήφιων βουλευτών...

EUROVISION: Αποχωρεί και η Melody– Μήνυμα διαμαρτυρίας για τη Γάζα

Η Ισπανία έγινε η τέταρτη χώρα που ανακοίνωσε την...

«BYRON»: Έρχονται τα πρώτα χιόνια στο Τρόοδος – Αύξηση στα φράγματα

Ο κυκλώνας «Byron» ολοκληρώνει σήμερα και αύριο τα πιο...

Related Articles

Popular Categories