Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
7 C
Cyprus

ΚΥΠΡΟΣ: Λίγη δροσιά από τους ανέμους – Επιστρέφει η ζέστη

Οι δυνατοί άνεμοι που έφεραν λίγη ανάσα δροσιάς θα αποτελέσουν μια σύντομη παρένθεση, πριν επιστρέψουμε ξανά στη γνώριμη ζέστη του φθινοπώρου.

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, με το νησί να βρίσκεται υπό την επίδραση ενός ενισχυμένου βόρειου πεδίου ανέμων, το οποίο θα εξασθενήσει σταδιακά από το Σάββατο. Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ, τοπικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ και παροδικά στα ανατολικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 Μποφόρ. Το πεδίο των ανέμων μέχρι αργά το απόγευμα, θα εξασθενίσει παροδικά. Η θάλασσα στα βόρεια και τα ανατολικά θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, ενώ στα δυτικά και τα νότια θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, τα ανατολικά, τα δυτικά και τα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα βόρεια και τα νοτιοανατολικά παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, στο δυτικό μισό του νησιού ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και στο ανατολικό μισό μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Το Σάββατο, την Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία μέχρι τη Δευτέρα, θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να βρεθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής. Από το Σάββατο και μέχρι τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή άνοδο, ξεπερνώντας ελαφρώς τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Hot this week

ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: Χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια το σχέδιο χορηγιών Θυμέλη-Στήριξη από Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή -(Βίντεο)

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Ροή, Βαλεντίνα Σοφοκλέους, κατήγγειλε...

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Έκλεισε με «Πέρας» και ατέλειωτο πάρτι-(Φώτο)

Τρεις μήνες γεμάτοι θέατρο, μουσική, χορό και τέχνη ζωντάνεψαν...

ΕΠΙΜΑΧΟ ΒΙΝΤΕΟ: Η Αρχή κατά της Διαφθοράς δεν θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη έρευνα-Η ανακοίνωση

Η Αρχή κατά της Διαφθοράς ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται...

ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Πυκνές χιονοπτώσεις στο Τρόοδος – Μαγεία στα λευκά τοπία (Βίντεο)

Κίτρινη προειδοποίηση για έντονες χιονοπτώσεις στο Τρόοδος. Από τα...

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: Σκέψη για πλήρη κατάργηση του Φορέα – Διασφαλίζει τη στήριξη των φοιτητών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε σήμερα στη...

Topics

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Έκλεισε με «Πέρας» και ατέλειωτο πάρτι-(Φώτο)

Τρεις μήνες γεμάτοι θέατρο, μουσική, χορό και τέχνη ζωντάνεψαν...

ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Πυκνές χιονοπτώσεις στο Τρόοδος – Μαγεία στα λευκά τοπία (Βίντεο)

Κίτρινη προειδοποίηση για έντονες χιονοπτώσεις στο Τρόοδος. Από τα...

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: Σκέψη για πλήρη κατάργηση του Φορέα – Διασφαλίζει τη στήριξη των φοιτητών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε σήμερα στη...

ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ: Γεμίζουν τα φράγματα και φέρνουν χαμόγελα στους κατοίκους-(Φωτο-Βίντεο)

Αναγκαία «ανάσα» για τον τόπο μας αποτέλεσαν οι βροχοπτώσεις...

ΑΝΤΗΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗΣ: 16 χρόνια μετά…

Έχουν περάσει 16 χρόνια από τότε που ο Άντης...

Related Articles

Popular Categories