18.9 C
Nicosia
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής μαθημάτων λόγω ζέστης -Οι φωτογραφίες...

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής μαθημάτων λόγω ζέστης -Οι φωτογραφίες που έγιναν viral

-

Το Υπουργείο Παιδείας απέρριψε το αίτημα της ΠΟΕΔ για αναστολή των μαθημάτων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, προκαλώντας έντονες ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, με φωτογραφίες που δείχνουν μαθητές να κάνουν μαθήματα έξω από τις σχολικές αίθουσες λόγω της ζέστης να γίνονται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση, στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο και στον δημοσιογράφο Ανδρέα Δημητρόπουλο, αναφέροντας περιστατικά ρινορραγίας και ζαλάδων μεταξύ των μαθητών εξαιτίας της ζέστης.

Η ΠΟΕΔ ζητά την άμεση τοποθέτηση κλιματιστικών στις σχολικές αίθουσες, αίτημα που παραμένει ανεκπλήρωτο εδώ και 15 χρόνια. «Είναι ένα θέμα που το κυνηγούμε εδώ και 15 χρόνια, αλλά καμία κυβέρνηση δεν έχει λάβει ουσιαστικά μέτρα. Μας απαντούσαν ότι τα κλιματιστικά είναι ανθυγιεινά για τα παιδιά και ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι, κάτι που δεν έχουμε δει», δήλωσε ο κ. Χαραλάμπους.

Επιπλέον, τόνισε ότι πολλά σχολεία διαθέτουν φωτοβολταϊκά συστήματα, τα οποία μπορούν να καλύψουν το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για τη λειτουργία των κλιματιστικών. «Δεν μπορούμε να ζητούμε ποιότητα εκπαίδευσης με τέτοιες κλιματολογικές συνθήκες», πρόσθεσε.

Η ΠΟΕΔ, σε συνεργασία με τους οργανωμένους γονείς, σκοπεύει να ασκήσει περαιτέρω πίεση στην κυβέρνηση για την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος. «Η σημερινή κυβέρνηση έχει πάρει την πολιτική απόφαση να αντιμετωπίσει το ζήτημα, κάτι που δεν είχε συμβεί προηγουμένως, αλλά πρέπει να δράσει άμεσα», ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους.

Ο κ. Χαραλάμπους τόνισε ότι το ζήτημα δεν αφορά μόνο την ΠΟΕΔ αλλά όλη την κοινωνία, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν επηρεάζουν άμεσα την υγεία και την εκπαίδευση των παιδιών.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά.Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος...