27.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ: Θυμός και πίκρα για την απώλεια των θυμάτων των Τεμπών-Συγκλονιστική η...

ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ: Θυμός και πίκρα για την απώλεια των θυμάτων των Τεμπών-Συγκλονιστική η ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού-(Βίντεο)

-

Η αποψινή συναυλία της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο ήταν αφιερωμένη στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών η οποία γέμισε με θυμό, πίκρα και συγκίνηση, ενώνοντας χιλιάδες ανθρώπους που πήγαν να τιμήσουν τους αδικοχαμένους.

Η Μαρία Καρυστιανού, η οποία έχασε την κόρη της, τη Μάρθη Ψαροπούλου, στη σύγκρουση των τρένων, συγκλόνισε το κοινό με την ομιλία της, που ήταν γεμάτη ευγνωμοσύνη και αποφασιστικότητα.

ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ

«Δεν ξεχνάμε! Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», τόνισε η Μαρία, κάνοντας σαφές ότι η τραγωδία αυτή δεν θα σβηστεί από τις μνήμες και πως η δικαίωση θα επιδιώκεται μέχρι το τέλος. Η ομιλία της, γεμάτη συναισθήματα και πόνο, έγινε η πρωταγωνίστρια της βραδιάς, με το κοινό να τη διακόπτει πολλές φορές με χειροκροτήματα. Η ίδια ευχαριστώντας όσους αγκάλιασαν αυτή την εκδήλωση, υπογράμμισε πως «η Ελλάδα σήμερα τραγουδάει τόσο δυνατά που σίγουρα ακουγόμαστε στους ουρανούς».

«Δεν ξεχνάμε! Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ»

Η βραδιά στο Καλλιμάρμαρο δεν ήταν απλώς μια συναυλία, αλλά μια δυνατή φωνή από όλους όσους παρευρέθηκαν, μια κραυγή για δικαιοσύνη και αλλαγή. Οι οικογένειες των θυμάτων, όπως είπε η Μαρία Καρυστιανού, είναι πλέον «ένα», ενωμένοι από τον ίδιο πόνο και τον ίδιο στόχο: να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο.

Η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, μετατράπηκε σε μια συγκλονιστική στιγμή αλληλεγγύης και δύναμης. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, με ορισμένους να παραμένουν ακόμη και έξω από το στάδιο, για να στηρίξουν τις οικογένειες που επλήγησαν από τη φονική σύγκρουση των τρένων.

Δεν ήταν απλώς μια εκδήλωση μνήμης, αλλά και ένα κάλεσμα για δικαιοσύνη.

Οι παρευρισκόμενοι, με χειροκροτήματα και τραγούδια, ένωσαν τις φωνές τους, μετατρέποντας τον πόνο και τον θυμό σε ελπίδα και αλληλεγγύη. Η αγκαλιά της Ελλάδας, όπως αναφέρθηκε, θα παραμείνει ανοιχτή για όσους έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, στέλνοντας το μήνυμα πως η δικαίωση και η αλλαγή θα επιδιώκονται αδιάκοπα.

Συχνά, παρασυρόμαστε από την καθημερινότητα, δίνοντας σημασία σε μικρές λεπτομέρειες που φαίνονται σημαντικές τη στιγμή που συμβαίνουν, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν ουσιαστική βαρύτητα. Όταν όμως η ζωή μας φέρνει αντιμέτωπους με απώλειες, τραγωδίες ή κρίσεις, συνειδητοποιούμε πόσο πολύτιμη είναι η ίδια η ζωή και οι άνθρωποι που αγαπάμε.

Η Μαρίας Καρυστιανού λίγο πριν ανέβει στη σκηνή να μιλήσει σε 45.000 ανθρώπους. (Φώτο Κρις Αβρααμίδης -(Χ)

Η αλήθεια είναι πως η καθημερινότητα μπορεί να μας εγκλωβίσει σε έναν φαύλο κύκλο ανησυχιών για πράγματα που, στο τέλος της ημέρας, είτε θα λυθούν είτε θα αποδειχθούν ασήμαντα. Μικρές διαφωνίες, προβλήματα στη δουλειά, οικονομικές πιέσεις, όλα αυτά είναι ζητήματα που σίγουρα μας απασχολούν, αλλά δεν πρέπει να μας απομακρύνουν από αυτό που πραγματικά έχει σημασία: τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους που αγαπάμε.

Αντί να σπαταλάμε χρόνο σε μικροπράγματα, ας αφιερώσουμε περισσότερη ενέργεια στις στιγμές με τους αγαπημένους μας. Ας ζούμε το κάθε λεπτό σαν να είναι πολύτιμο, γιατί έτσι ακριβώς είναι.

Η αγάπη, η αλληλεγγύη και η στήριξη είναι οι πυλώνες που μας κρατούν όρθιους, ειδικά σε δύσκολες στιγμές. Αντί να σπαταλάμε χρόνο σε μικροπράγματα, ας αφιερώσουμε περισσότερη ενέργεια στις στιγμές με τους αγαπημένους μας. Ας ζούμε το κάθε λεπτό σαν να είναι πολύτιμο, γιατί έτσι ακριβώς είναι. Στο τέλος, αυτό που θα μετρήσει δεν θα είναι οι αναποδιές της καθημερινότητας, αλλά οι στιγμές που μοιραστήκαμε με τους ανθρώπους μας, το γέλιο, η αγκαλιά, η αγάπη.

Φωτογραφία από Yannis Kemmos (Χ)

Ας θυμόμαστε πάντα ότι η ζωή είναι εύθραυστη και γι’ αυτό πρέπει να την εκτιμούμε, να τη ζούμε με ουσία, δίνοντας σημασία σε ό,τι πραγματικά αξίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...