ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΡΚΟΥ: Με τον πάτερ Παρασκευά, η γειτονιά έγινε οικογένεια-(Βίντεο-Φώτο)

Σε ένα κλίμα γιορτινό και γεμάτο συγκίνηση, ο Ιερός Ναός Αποστόλου Μάρκου άνοιξε και φέτος την αγκαλιά του για να φιλοξενήσει τις πασχαλινές εκδηλώσεις, που έγιναν σημείο αναφοράς για μικρούς και μεγάλους της περιοχής.

Τα παιδιά γέμισαν τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας με χαμόγελα και τραγούδια, ζωντανεύοντας με αυθεντικότητα τα παραδοσιακά κυπριακά παιχνίδια της Λαμπρής και χαρίζοντας ζωή σε πολύτιμες μνήμες και πατροπαράδοτες αξίες. Έτρεξαν σε αυγουλοδρομίες, τράβηξαν το σχοινί, γέλασαν και πείραξαν ο ένας τον άλλο, μετατρέποντας τη διασκέδαση σε έναν δυνατό παλμό κοινότητας. Ανέδειξαν με τη ζωντάνια τους τον καθρέφτη μιας κοινωνίας που ξέρει να γιορτάζει ενωμένη. Γονείς, παιδιά, παππούδες και νέοι έσμιξαν σε μια μεγάλη παρέα, γιόρτασαν με αυθεντική χαρά και συλλογικότητα, και έδωσαν νόημα στο αληθινό πνεύμα του Πάσχα – που είναι πάνω απ’ όλα Ανάσταση καρδιάς και ψυχής.

Από τη Μεγάλη Εβδομάδα μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, ο ναός αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την κοινότητα, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ενοριτών στις Ακολουθίες των Παθών και την Αναστάσιμη Λειτουργία. Η κορύφωση του θείου δράματος και η αναγγελία της Ανάστασης του Χριστού συνοδεύτηκαν από κατανυκτικές ψαλμωδίες, συγκίνηση και πλήθος αναμμένων λαμπάδων που φώτισαν τον ναό και τις καρδιές όλων.

Ο πάτερ Παρασκευάς, η ψυχή αυτής της χαράς, καθιερώθηκε ως σημείο αναφοράς όχι μόνο για τον Ιερό Ναό Αποστόλου Μάρκου αλλά και για ολόκληρη την περιοχή του Αρχαγγέλου. Με τη χαρακτηριστική του απλότητα, την αγάπη του για την παράδοση και την ξεχωριστή του αδυναμία στα παιδιά, συντόνισε μαζί με τους διαχρονικούς και πολύτιμους συνεργάτες του μια εκδήλωση με έναν και μόνο σκοπό: να διασκεδάσει ο κόσμος και να πλημμυρίσουν τα παιδικά πρόσωπα με φως και χαμόγελα.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης ανέλαβε ο γιος του πάτερ Παρασκευά, ο οποίος με τη μελωδική φωνή του ερμήνευσε αγαπημένα τραγούδια που ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους. Η μουσική έγινε γέφυρα ανάμεσα στις γενιές και έδωσε τον παλμό της χαράς στην ατμόσφαιρα, με τους παρευρισκόμενους να χορεύουν και να συμμετέχουν με ενθουσιασμό.

Τον χορό άνοιξαν έφηβες της περιοχής, οι οποίες παρουσίασαν με χάρη και συγκίνηση μια χορευτική παράσταση, προκαλώντας συγκίνηση και υπερηφάνεια στο κοινό. Μια εικόνα γεμάτη ελπίδα, που φανερώνει πως όταν δίνονται στα παιδιά οι σωστές αξίες και η κατάλληλη παιδεία, το μέλλον μπορεί να είναι φωτεινό και γεμάτο προοπτικές.

Οι αυγουλοδρομίες, το τραβηχτό σχοινί, τα γέλια και τα πειράγματα που ακούγονταν από άκρη σ’ άκρη του χώρου, δεν ήταν απλώς διασκέδαση. Ήταν ένας δυνατός παλμός κοινότητας. Ήταν ο καθρέφτης μιας κοινωνίας που ξέρει να γιορτάζει ενωμένη. Γονείς, παιδιά, παππούδες, νέοι – όλοι έγιναν μια παρέα, έσμιξαν σε ένα αληθινό πανηγύρι χαράς και συλλογικότητας, δίνοντας νόημα στο πνεύμα του Πάσχα που είναι – πάνω απ’ όλα – Ανάσταση καρδιάς και ψυχής.

Γιατί στον Ιερό Ναό Αποστόλου Μάρκου, το Πάσχα δεν είναι μόνο θρησκευτική κατάνυξη. Είναι και κοινή γιορτή. Είναι η στιγμή που η πίστη συναντά τη χαρά και η παράδοση γίνεται αφορμή να ξανασμίξουμε, να γελάσουμε, να παίξουμε και να θυμηθούμε πως η δύναμή μας κρύβεται στην ενότητα. Μια εκδήλωση που δεν ήταν απλώς επιτυχημένη – ήταν ζωντανή. Ήταν αληθινή. Ήταν… δική μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΚΛΗΜΟΣ: Ο ποταμός που έκλεισε μέσα στην πόλη – Τι αποκαλύπτουν τα κρατικά έγγραφα για τις πλημμύρες στην Έγκωμη

Οι εικόνες από τους πλημμυρισμένους δρόμους της Έγκωμης επαναφέρουν...

ΠΑΦΟΣ: Σύλληψη για την άγρια επίθεση σε διανομείς – Αναζητούνται και άλλα πρόσωπα

Χειροπέδες σε 35χρονο για τα επεισόδια στον Μούτταλο, στα...

ΚΑΙΡΟΣ: 38άρια σήμερα και… ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός, με τη θερμοκρασία...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Επεισοδιακή επιχείρηση της ΥΚΑΝ – Ναρκωτικά, €13.250 και τραυματισμός αστυνομικού-(Φώτο)

Τρεις συλλήψεις μετά από έρευνες σε οικία και χωράφι...

Topics

ΠΑΦΟΣ: Σύλληψη για την άγρια επίθεση σε διανομείς – Αναζητούνται και άλλα πρόσωπα

Χειροπέδες σε 35χρονο για τα επεισόδια στον Μούτταλο, στα...

ΚΑΙΡΟΣ: 38άρια σήμερα και… ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός, με τη θερμοκρασία...

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΕΑΝΤΖΗΣ: 40 ημέρες μετά το τελευταίο αντίο – Η οικογένεια κρατά ζωντανή τη μνήμη του

Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται από τον θάνατο του Χαράλαμπου Λεαντζή,...

Related Articles

Popular Categories