27.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΗΛΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ: Προ των πυλών προς τη Γη – Προειδοποίηση για γεωμαγνητική...

ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ: Προ των πυλών προς τη Γη – Προειδοποίηση για γεωμαγνητική δραστηριότητα

-

Μια ισχυρή ηλιακή καταιγίδα αναμένεται να πλήξει τη Γη τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA).

Το φαινόμενο ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης, όταν καταγράφηκε εκτόξευση ύλης και μαγνητικού πεδίου από το ηλιακό στέμμα. Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι η καταιγίδα θα επηρεάσει τον πλανήτη από σήμερα έως και αύριο, Παρασκευή.

Οι ειδικοί εξέδωσαν προειδοποίηση για γεωμαγνητική καταιγίδα επιπέδου G4 – το δεύτερο υψηλότερο στη σχετική κλίμακα. Η ταχύτητα της ηλιακής ύλης εκτιμάται στα 1.300 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο.

Αν και ακριβείς προβλέψεις μπορούν να γίνουν μόνο 15-30 λεπτά πριν την άφιξή της, οι επιστήμονες παρακολουθούν συνεχώς τις μετρήσεις των δορυφόρων. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια καταιγίδα τον Οκτώβριο του 2003 είχε προκαλέσει εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στη Σουηδία και ζημιές στις ενεργειακές υποδομές της Νότιας Αφρικής.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...