ΔΡ. ΛΟΪΖΟΣ Γ. ΛΟΪΖΟΥ: Ανάμεσα στους 100 κορυφαίους στο κόσμο στην Παιδογκολογία-Κατέχει και τον τίτλο του Ιππότη στο Εθνικό Τάγμα της Αξίας της Γαλλίας-(Φώτο)

O Κύπριος γιατρός, ο Δρ Λοΐζος Γ. Λοΐζου, κατατάσσεται μεταξύ των 100 κορυφαίων παγκοσμίως στην Παιδογκολογία/Παιδοαιματολογία, ως διαμορφωτής απόψεων στο πεδίο του παιδικού καρκίνου μέσω των κοινωνικών δικτύων. Να θυμίσουμε, ότι ο Δρ. Λοϊζου Γ. Λοϊζου είχε τιμηθεί με την υψίστη διάκριση “Chevalier de l’Ordre National du Mérite”

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Ίδρυμα «Ελπίδα» με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του μήνα Σεπτέμβριου, αφιερωμένου κάθε χρόνο στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο στα παιδιά, ο Οργανισμός Oncodaily ο οποίος δραστηριοποιείται στα ΜΜΕ για την ογκολογία και εδρεύει στις ΗΠΑ παρουσίασε στις 30/9 τη λίστα για το 2023 με τους 100 κορυφαίους Παιδογκολόγους/Παιδοαιματολόγους με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως στον τομέα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη διαμόρφωση απόψεων στο πεδίο του παιδικού καρκίνου και λευχαιμίας.

Στους 100 αυτούς παγκοσμίως κορυφαίους διαμορφωτές απόψεων, Παιδογκολόγους/Παιδοαιματολόγους συμπεριλαμβάνεται και ο Δρ Λοίζου καθηγητής, Παιδογκολογίας/Παιδοαιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας. Το Ίδρυμα «Ελπίδα» αναφέρει ότι «η συμπερίληψη του Κύπριου Παιδογκολόγου/Παιδοαιματολόγου, Καθηγητή Δρ Λοΐζου, στη λίστα των κορυφαίων διαμορφωτών απόψεων για τον παιδικό καρκίνο αποδεικνύει ότι ως μικρή Κύπρος, με συστηματική διαχρονική δουλειά, ανθεκτικότητα, αφοσίωση, υπομονή και επιμονή μπορούμε να καταστούμε αποτελεσματικοί και σημαντικοί συμμέτοχοι, σε παγκόσμιο επίπεδο, για την πρόοδο της ιατρικής και της φροντίδας υγείας στα παιδιά μας».

Να θυμίσουμε, ότι πρόσφατα ο Δρ Λοΐζος Γ. Λοΐζου τιμήθηκε από την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο Madame Salina Grenet- την υψίστη τιμητική διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας, “Chevalier de l’Ordre National du Mérite”, που είναι ο τίτλος του Ιππότη στο Εθνικό Τάγμα της Αξίας της Γαλλίας.

Η Πρέσβειρα της Γαλλίας είχε επισημάνει, ότι η υψίστη αυτή τιμητική διάκριση απονέμεται στον Καθηγητή Λοΐζου σε αναγνώριση της διαχρονικής, αποτελεσματικής και καρποφόρας προσφοράς του για την καταπολέμηση του καρκίνου στα παιδιά και στους έφηβους στην Κύπρο και διεθνώς, ως ιδρυτή των υπηρεσιών και της Κλινικής Παιδογκολογίας στην Κύπρο, για τη φιλανθρωπική του δράση ως Πρόεδρος του Ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ και για τις πολύχρονες, ευρέως φάσματος δράσεις του για ενίσχυση και ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας στους τομείς της ιατρικής, της έρευνας, της εκπαίδευσης και για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των λαών των δύο χωρών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Hot this week

37ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ: Στις 31 Ιουλίου η πρώτη δικάσιμος για τον θάνατο του τρίχρονου – Ελεύθερος με αυστηρούς όρους

Η υπόθεση εναντίον του 37χρονου πατέρα, ο οποίος αντιμετωπίζει...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Χειροπέδες σε 38χρονο που καταζητείτο για υπόθεση με όπλο και εκρηκτικά

Σε σύλληψη 38χρονου από την Ορόκλινη προχώρησε η Αστυνομία,...

Topics

ΛΑΡΝΑΚΑ: Χειροπέδες σε 38χρονο που καταζητείτο για υπόθεση με όπλο και εκρηκτικά

Σε σύλληψη 38χρονου από την Ορόκλινη προχώρησε η Αστυνομία,...

VIDEOGATE: Αναπάντητα ερωτήματα και κενά μετά την ανακοίνωση του πορίσματος – Στο επίκεντρο η διαφάνεια

Σειρά ερωτημάτων και σημείων που χρήζουν περαιτέρω διευκρίνισης αφήνει,...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Της άρπαξαν την τσάντα ενώ περπατούσε – Στο νοσοκομείο 38χρονη μετά από ληστεία

Υπόθεση ληστείας με θύμα 38χρονη γυναίκα διερευνά η Αστυνομία...

Related Articles

Popular Categories