Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
5.8 C
Cyprus

ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ξεκινάει έρευνα στο Διανέλλειο Ορφανοτροφείο -Αναζητούνται γυναίκες-κορίτσια της δεκαετίας 70-80 που διέμεναν εκεί (Βίντεο)

- Advertisement -

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την υπόθεση του Μητροπολίτη Κιτίου η οποία εκδικάζεται στο Δικαστήριο Λάρνακας. Σε ανάρτηση του, πριν από λίγη ώρα το Δίκτυο ενάντια στη Βία κατά των γυναικών αναφέρει ότι μετά την κατάθεση της 57χρονης γυναίκας στο επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας κατά του τέως Μητροπολίτη Κιτίου, ξεκινά έρευνα στο Διανέλλειο Ορφανοτροφείο στη Λάρνακα.

«Μετά την κατάθεση της 57χρονης γυναίκας στο επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας κατά του Μητροπολίτη Κιτίου, το Δίκτυο Ενάντια στη Βία κατά των γυναικών, αρχίζει έρευνα σε βάθος χρόνου για το Διανέλλειο Ορφανοτροφείο στη Λάρνακα, το οποίο ήταν υπό την φροντίδα και επίβλεψη του Μητροπολίτη Κιτίου.O Μητροπολίτης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Διανέλλειο ορφανοτροφείο. Πρέπει και καλούμε τους αρμόδιους θεσμούς να διερευνήσουν τα προνόμια του τέως Μητροπολίτη. Αναζητούμε γυναίκες, οι οποίες όταν ήταν κορίτσια, πέρασαν από τη σφαίρα φροντίδας της Μητρόπολης.Ήταν άνιση σχέση, καθώς ο Μητροπολίτης είχε την απόλυτη πρόσβαση και δημιουργούσε εξάρτηση με τα ορφανά. Όπου υπήρξε ανισότητα, αδιαφάνεια, φτώχεια και αβεβαιότητα, υπάρχει λόγος να ανησυχούμε για το τι γινόταν».

Σύμφωνα με την συνιδρύτρια του Δίκτυου ενάντια στη Βία κατά των γυναικών σε παρέμβαση της, στο Active Fm με δημοσιογράφο την Άντρη Δανιήλ, Ζέλεια Γρηγορίου μίλησε για την 57χρονη γυναίκα που κατέθεσε στο δικαστήριο τη συγκλονιστική μαρτυρία της, εναντίον του τέως Μητροπολίτη Κιτίου.

Hot this week

ΑΝ ΚΡΥΨΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, δεν την εξαφανίζεις

ΓΡΑΦΕΙ: O Παπα - Ράτσης Το έχουμε πει και θα...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ: Γιατί ακυρώθηκε η έκθεση «Antisystemic Art»- Προϊόν κολάζ η ανάρτηση των έργων του

Η έκθεση «Antisystemic Art» του εικαστικού Γιώργου Γαβριήλ στη...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ: Για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Σίδνεϊ-12 άτομα έχασαν τη ζωή τους-(Βίντεο)

Ανακοίνωση διεθνούς καταδίκης έρχεται μετά την τρομοκρατική επίθεση στην...

Topics

ΑΝ ΚΡΥΨΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, δεν την εξαφανίζεις

ΓΡΑΦΕΙ: O Παπα - Ράτσης Το έχουμε πει και θα...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ: Για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Σίδνεϊ-12 άτομα έχασαν τη ζωή τους-(Βίντεο)

Ανακοίνωση διεθνούς καταδίκης έρχεται μετά την τρομοκρατική επίθεση στην...

14ΧΡΟΝΗ: Aπουσιάζει από το σπίτι της εδώ και πέντε ημέρες-Μήπως την έχετε δει;

Αγωνία επικρατεί για την τύχη της 14χρονης Κωνσταντίνας Αδαμίδου,...

ΚΥΠΡΟΣ: Το πρωί Φθινόπωρο, το βράδυ Χειμώνας – Παγετός στα ορεινά

Το φθινοπωρινό πρωινό θα δώσει τη θέση του σε...

Related Articles

Popular Categories