Τρίτη, 3 Μαρτίου, 2026
10.1 C
Cyprus

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 2025: Ανατολή και Δύση συναντιούνται στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου-Ποιο μουσικό σχήμα κάνει πρεμιέρα

Δύο Κύπριοι μουσικοί και ένας Αργεντινός ενώνουν ήχους Ανατολής και Δύσης, παντρεύοντας την κλασική με τη σύγχρονη μουσική και το σπανιόλικο ταμπεραμέντο, σε ένα ταξίδι χωρίς σύνορα.

Μια νέα μουσική πρόταση κάνει πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025. Το Nicosia Fusion Trio, ένα νεοσύστατο και καινοτόμο μουσικό σχήμα, συστήνεται στο κοινό με τη συναυλία “East to west/ past to present”, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στις 20.30, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Στο σχήμα συμμετέχουν τρεις καλλιτέχνες με διαφορετικές ρίζες αλλά κοινό πάθος, ο Άγγελος Αγγελίδης στα ξύλινα πνευστά, μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου και πρωτοπόρος στο κυπριακό κλαρινέτο, ο Μάριος Νικολάου στα κρουστά, κορυφαίος Α΄ στα τύμπανα της ΣΟΚ με πλούσια διεθνή πορεία, και ο Sebastián Legovich από το Μπουένος Άιρες, κιθαρίστας και συνθέτης με σπουδές στην κλασική, την τζαζ και το φλαμένκο.Η γνωριμία τους ξεκίνησε το 2025, με αφορμή την επίσκεψη του Sebastián Legovich στην Κύπρο μέσω του προγράμματος Erasmus for Young Entrepreneurs. Από εκεί γεννήθηκε μια μουσική σύμπραξη που εξελίχθηκε φυσικά σε κοινό σχήμα.

Το τρίο φέρνει μαζί κιθάρες, πνευστά και κρουστά, με αναφορές στο φλαμένκο, το τάνγκο, την κλασική, την κυπριακή μουσική αλλά και τον αυτοσχεδιασμό. Το αποτέλεσμα είναι ένα νέο ηχητικό τοπίο γεμάτο δεξιοτεχνία και συναισθηματικό βάθος.

Η συναυλία έχει διάρκεια 70 λεπτά και είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Τα εισιτήρια διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας http://more.com/cy-el/tickets/theater/festival/nicosia-international-festival-2025/. στα καταστήματα Stephanis και στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-13:00).

Οι τιμές ξεκινούν από VIP €14/16, Ζώνη Α €12/14, Ζώνη Β €10/12, ενώ οι Ζώνες Γ και Δ κοστίζουν €10. Μειωμένα εισιτήρια δικαιούνται παιδιά, μαθητές, στρατιώτες, φοιτητές, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι, ηθοποιοί, ενώ για τα ΑΜΕΑ η είσοδος είναι δωρεάν με την παρουσίαση σχετικής ταυτότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στο 22797979 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-13:00) ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα http://bit.ly/3VjZ0ZG

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΛΕΜΕΣΟΣ: Ληστεία σε βάρος 77χρονης-Της έστησαν παγίδα με διακοπές ρεύματος και τη χτύπησαν στο κεφάλι

Σοβαρή υπόθεση ληστείας με θύμα 77χρονη γυναίκα εξετάζει η...

EUROBANK: «Όλα όσα χρειάζεται καθημερινά η επιχείρησή σου»

Σε κάθε βήμα μπροστά, η Eurobank στηρίζει τις μικρομεσαίες...

ΚΑΙΡΟΣ: Ήλιος με… νεύρα και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά

Με ήλιο και ψηλή θερμοκρασία ξεκινά η μέρα, ενώ...

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ: Αντιπολεμική διαδήλωση στο Μόλο της Λεμεσού

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) διοργανώνει αντιπολεμική διαδήλωση στο...

Topics

EUROBANK: «Όλα όσα χρειάζεται καθημερινά η επιχείρησή σου»

Σε κάθε βήμα μπροστά, η Eurobank στηρίζει τις μικρομεσαίες...

ΚΑΙΡΟΣ: Ήλιος με… νεύρα και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά

Με ήλιο και ψηλή θερμοκρασία ξεκινά η μέρα, ενώ...

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ: Αντιπολεμική διαδήλωση στο Μόλο της Λεμεσού

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) διοργανώνει αντιπολεμική διαδήλωση στο...

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ: Προς την Κύπρο από British Airways και easyJet

Πολλές πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Κύπρο...

ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΡΙΟΥ: Ποιοι χώροι θα παραμείνουν ανοικτοί για προσωρινή φιλοξενία δημοτών

Σε συνέχεια των σημερινών εξελίξεων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ακρωτηρίου,...

Related Articles

Popular Categories