Την εμπειρία των 60χρόνων υπηρεσίας της στο θέατρο κατέθεσε η κορυφαία ηθοποιός και σκηνοθέτιδα Δέσποινα Μπεμπεδέλη με αφορμή την Γιορτή των Γραμμάτων.
Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη κατέθεσε την πολύχρονη εμπειρία της παρουσία των παρευρισκόμενων στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Κύπρου μιλώντας για τη σπουδαιότητα του θεάτρου και τις τέχνες.
«Το θέατρο κι όλες οι Τέχνες είναι ένα πολύτιμο κομμάτι του πνευματικού πολιτισμού μιας χώρας’, ‘το θέατρο μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου’, ήταν μερικοί τίτλοι στους οποίους στηρίχθηκε η ομιλία της με το περιεχόμενο αυτών των μηνυμάτων, να αφορούν εν πολλοίς στα ανθρώπινα δικαιώματα. «Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να ζει και να εκφράζεται, να αισθάνεται ίσος προς ίσο και η πατρίδα του, να του παρέχει τη δυνατότητα και την ελευθερία να κτίσει ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό του και για τα παιδιά του», είπε εμφαντικά, λέγοντας ταυτόχρονα ότι «το θέατρο και όλες οι τέχνες είναι ένα τεράστιο, πολύτιμο κομμάτι του πνευματικού πολιτισμού μιας χώρας».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της αναφέρθηκε και στο πνευματικό έργο του αείμνηστου ακαδημαϊκού και σκηνοθέτη Μιχάλη Πιερή.
«Ο Μιχάλης Πιερής, λάτρης του θεάτρου και έχοντας σπουδάσει και υποκριτική, δημιούργησε το 1997 το Θεατρικό Εργαστήρι Πανεπιστημίου Κύπρου (ΘΕΠΑΚ) και έκτοτε, με φοιτητές πάντα, παρουσίασε εξαιρετικές παραστάσεις θεατρικών έργων στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη ευρύτερα σε αρχαία θέατρα, σε διάφορα φεστιβάλ. Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου πρόβαλαν στο εξωτερικό την Κύπρο ως κοιτίδα πνευματικού πολιτισμού και ιστορίας αιώνων».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος και μέλη του Συμβουλίου, οι Πρυτανικές Αρχές, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, σεναριογράφοι, συγγραφείς θεατρικών έργων, ακαδημαϊκοί, φοιτητές/τριες, Λειτουργοί των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, φίλοι/ες και εκτιμητές του έργου της σπουδαίας ηθοποιού και πλήθος κόσμου.