17.4 C
Nicosia
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας-Πεθερός του Κ. Γιωρκατζή...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας-Πεθερός του Κ. Γιωρκατζή και δεύτερος σύζυγος της Αλίκης Βουγιουκλάκη-(Φώτο)

-

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας άλλοτε ιδιοκτήτης του Σκορπιού, δημοσιογράφος, δεύτερος σύζυγός της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη αλλά και πεθερός του Κωνσταντίνου Γιωρκατζή

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Κωνσταντίνος Γιωργκατζή σε ανάρτησή του, αποχαιρετώντας λακωνικά και με σεβασμό τον πεθερό του.

Καλό παράδεισο αγαπημένε μου πεθερέ”.

Ο εκλιπών έχει δύο παιδιά με τη Μαίρη Μενεκίδου ενώ η κόρη του είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, γιο της Φωτεινής Παπαδοπούλου αλλά και πρώην Δημάρχο της Λευκωσίας και εκλεγμένος Περιφερειάρχη της Λευκιωσίας.

Ο γάμος και η σχέση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν μυστικό για πάρα πολλά χρόνια και το ζευγάρι χώρισε το 1982 και η σχέση τους δημοσιοποιήθηκε από την ίδια την Αλίκη το 1993, σε μια αποκαλυπτική τηλεοπτική της συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Να θυμίσουμε, ότι ο μονάκριβος γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη, μέσα στη βιογραφία του με τίτλο «Έχω ένα μυστικό» αναφέρει τον Γιώργο Ηλιάδη, νυν σύμβουλο του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, ως δεύτερο πατέρα του. «Περνάω σε ένα άλλο κεφάλαιο στη ζωή της μητέρας μου, στη σχέση της με τον Γιώργο Ηλιάδη. Πριν αναφερθώ σ’ αυτό το θέμα εκτενώς, οφείλω πρωτίστως να ομολογήσω ότι ο Γιώργος μου φέρθηκε όλα αυτά τα χρόνια σαν κάτι παραπάνω από πατέρας. Με αγαπούσε, μαζί πηγαίναμε για να ψωνίσουμε, εκείνος με προστάτευε πάντα. Με δύο λόγια ήταν ο άνθρωπος που αναπλήρωνε το χαμένο πατέρα μου», λέει με συγκίνηση μέσα στο βιβλίο του ο Γιαννάκης της Αλίκης και του Δημήτρη, δείχνοντας πόσο μεγάλη αγάπη είχε εκείνος για τον Κύπριο επιχειρηματία και δεύτερο σύζυγο της Αλίκης.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Γιώργος Ηλιάδης είχε αναφερθεί στην Αλίκη Βουγιουκλάκη με την οποία είχαν σχέση πέντε χρόνια.

Η ιστορία μου με την Αλίκη ήταν μία ερωτική ιστορία, την οποία έζησα, αλλά δεν πρόκειται να τη διηγηθώ ποτέ. Ούτε σε φίλους ούτε σε εχθρούς. Ιδίως τώρα σε αυτήν την ηλικία (σχεδόν πλησιάζω τα εβδομήντα), διηγούμαι παραμύθια στα εγγόνια μου και στόχος μου είναι να γερνώ με αξιοπρέπεια. Εσείς θα θέλατε ο παππούς σας να σας διηγείται τις ερωτικές του ιστορίες; Στιγμιότυπα μπορεί να τύχει να διηγηθώ, αλλά την ιστορία και μέσα από πόσα κύματα πέρασε και πώς ήταν… αυτά θα τα πάρω μαζί μου.

Δέκα μήνες μετά το θάνατο της τον Μάιο του 1997, ο Γιώργος Ηλιάδης είχε μιλήσει για πρώτη φορά στο Ομικρον και στο δημοσιογράφο Σταύρο Χριστοδούλου για την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Δεν της αρνήθηκα να πάω κοντά της, δεν της είπα όχι δεν έρχομαι. Απλώς δεν πήγα. Και δεν πήγα γιατί φοβόμουν μήπως την αναστατώσω. Από την άλλη δεν ήθελα να φέρω σε δύσκολη θέση τον Σπυρόπουλο. Όμως μιλούσαμε πολύ στο τηλέφωνο. Με ρωτούσε: “εσύ τι λές θα πεθάνω;” Τρελή είσαι, της έλεγα. “Πεθαίνει η Βουγιουκλάκη; Η Βουγιουκλάκη δεν πεθαίνει…»


Στους τσακωμούς εκείνη πως αντιδρούσε;

Γελούσε και έκανε αστεία. Με κορόιδευε, προσπαθούσε να μιμηθεί την Κυπριακή προφορά μου γιατί όταν θύμωνα μιλούσα εντελώς Κυπριακά {Εμείς οι δυο μαζί θα…γεράσεις συνήθιζε να του λέει η Αλίκη}

Και στα άλλα ξεσπάσματα στα πιο σοβαρά;

Συνήθως μου έλεγε: “Εμένα δεν με νοιάζει τι λες, με νοιάζει τι σκέφτεσαι”. Η ίδια η Αλίκη στα πέντε χρόνια που ζήσαμε μαζί ποτέ δεν μου είπε βαριά κουβέντα κάτι που να με θίγει, να με προσβάλλει.

Διερωτώμαι, γιατί επέλεξες τόσα χρόνια σιωπής. Γιατί επέλεξες να καλύπτει αυτό τον γάμο, ένα πέπλο μυστηρίου;

Τι να έλεγα; Ότι μια μέρα μάζεψα τα μπογαλάκια μου και εξαφανίστηκα χωρίς ένα “γεια”;

Γιατί το έκανες αυτό;

Γιατί δεν άντεχα το χωρισμό από τα παιδιά μου και από ένα άλλο πρόσωπο. Όμως μη μου ζητήσεις περισσότερες λεπτομέρειες, μη μου ζητήσεις διευκρινίσεις, μη μου κάνεις άλλη ερώτηση, “γιατί το έκανα αυτό;” Δεν πρόκειται να βγάλω τα εσώψυχά μου στη φόρα…”

Εκείνη πληγώθηκε από την στάση σου;

Ναι πληγώθηκε. Την Αλίκη την πλήγωσα πάνω στην πληγή. Είναι κάτι που θα φέρω πάντα βάρος στη συνείδησή μου και τώρα που έφυγε, ακόμα περισσότερο.

Αληθεύει ότι δεν ξεπέρασε ποτέ τον χωρισμό σας; Ότι σου ζητούσε κατά καιρούς να επιστρέψεις;

Αυτό είναι αλήθεια. Νομίζω όταν πήγαινε κάτι στραβά με τη σχέση που είχε, στρεφόταν σε μένα. Δεν είμαι σίγουρος γι΄αυτό που λέω, αλλά έτσι νομίζω. Βέβαια την πρώτη πρόταση να επιστρέψω, μου την έκανε το 1986 όταν έμαθε ότι είχα χωρίσει….είχα τότε χωρίσει για έξι μήνες. Η τελευταία φορά που μου ζήτησε να επιστρέψω ήταν το 1993.


- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: