Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου, 2025
6.9 C
Cyprus

ΓΕΣΥ: Kάθε πέντε χρόνια θα γίνονται πλέον οι προληπτικές αναλύσεις αίματος-Ηλικιακοί περιορισμοί -(Βίντεο)

- Advertisement -

Κάθε πέντε χρόνια θα γίνονται πλέον οι προληπτικές αναλύσεις αίματος. Σύμφωνα με την Ανώτερη Λειτουργό ΟΑΥ, Γνώσια Αχνιώτου, η οποία μίλησε στην εκπομπή «Ενημέρωση τώρα» υιοθετήθηκε στο ΓεΣΥ η δυνατότητα γενικών αναλύσεων αίματος κάθε πέντε χρόνια.

Όπως ανέφερε η κ. Αχνιώτου, αυτή η τακτική υιοθετήθηκε σύμφωνα με αποτελέσματα επιστημονικών μελετών. Συγκεκριμένα εξήγησε ότι με βάση τον ηλικιακό παράγοντα, ορίστηκε και η συχνότητα για τις προληπτικές εξετάσεις αίματος. Για τις ηλικίες 18-44 ετών, δίνεται η δυνατότητα κάθε πέντε χρόνια, ενώ για τις ηλικίες 45 – 64 ετών κάθε δύο χρόνια, και από 65+ οι αναλύσεις θα γίνονται κάθε χρόνο.

Μια απόφαση η οποία αναιρεί όσα γνώριζαν μέχρι στιγμής οι πολίτες για την πρόληψη και θέτουν περιορισμό, όπως ακούστηκε στην εκπομπή, με την κ. Αχνιώτου να απαντά ότι «οι εργαστηριακές εξετάσεις ρουτίνας έχουν σκοπό να δώσουν βοηθητικά στοιχεία προς τους προσωπικούς γιατρούς έτσι ώστε να γίνει μια πιο σωστή πρόληψη βάσει τεκμηριωμένης βιβλιογραφίας».

Εξήγησε ότι η συγκεκριμένη απόφαση αφορά κυρίως άτομα χωρίς συμπτώματα ή που δεν έχουν διαγνωστεί με οποιαδήποτε ασθένεια. Στην περίπτωση ωστόσο, που ένας ιατρός διαπιστώσει ότι υπάρχει σοβαρός λόγος για να γίνουν πιο συχνά αναλύσεις αίματος, τότε μπορεί και έχει το δικαίωμα να το πράξει, ανέφερε η κ. Αχνιώτου σημειώνοντας πως «δεν είναι απαγορευτικό».

Hot this week

ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ: Βελτιώνεται η υγεία της – Πότε αναμένεται το εξιτήριο

Η Έλενα Παπαρίζου φαίνεται πως αφήνει πίσω της την...

KITΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Χαράς Ευαγγέλιο οι καταρρακτώδες βροχές-Mέχρι πότε θα ισχύει

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές βροχές...

ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ: Απευθύνει έκκληση για στήριξη των εγκαταλελειμμένων παιδιών στα μαιευτήρια «Έλενα» και «Αλεξάνδρα»

Μια ανθρώπινη κραυγή αγωνίας απευθύνει η ηθοποιός Ελένη Ράντου,...

ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ: «Οι Μεγάλες Προκλήσεις για το Θέατρο του 21ου Αιώνα»

Τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το θέατρο στις αρχές...

Topics

ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ: Βελτιώνεται η υγεία της – Πότε αναμένεται το εξιτήριο

Η Έλενα Παπαρίζου φαίνεται πως αφήνει πίσω της την...

KITΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Χαράς Ευαγγέλιο οι καταρρακτώδες βροχές-Mέχρι πότε θα ισχύει

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές βροχές...

ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ: «Οι Μεγάλες Προκλήσεις για το Θέατρο του 21ου Αιώνα»

Τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το θέατρο στις αρχές...

ΕΔΕΚ: Ανακοίνωσε τους δύο υποψήφιοι της Πάφου

Η ΕΔΕΚ προχώρησε στην παρουσίαση των δύο υποψήφιων βουλευτών...

EUROVISION: Αποχωρεί και η Melody– Μήνυμα διαμαρτυρίας για τη Γάζα

Η Ισπανία έγινε η τέταρτη χώρα που ανακοίνωσε την...

Related Articles

Popular Categories