ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ: To μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου- «Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ταυτόχρονα μοιάζει με όλους τους άλλους ανθρώπους…»-(Βίντεο)

Ο βραβευμένος ηθοποιός, σκηνοθέτης και πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΚΔΙΘ, Βαρνάβα Κυριαζής διαβάζει το φετινό μήνυμα το οποίο έγραψε ο Νορβηγός συγγραφέας και μεταφραστής, Γιόν Φόσε με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας Θεάτρου.

Μετά από παρότρυνση του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, τα Εθνικά του Κέντρα σε όλο τον κόσμο έχουν ζητήσει από θεατρικές προσωπικότητες να διαβάσουν το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στη γλώσσα (γλώσσες) της χώρας τους.

Το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) επέλεξε όπως το φετινό Μήνυμα, το οποίο έγραψε ο Νορβηγός συγγραφέας, θεατρικός συγγραφέας και μεταφραστής Jon Fosse (Γιον Φόσε), ο οποίος το 2023 έλαβε το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Καθώς το βίντεο της ανάγνωσης θα προωθηθεί εντός και εκτός Κύπρου, τόσο από το ΚΚΔΙΘ όσο και μέσω του ΔΙΘ, το ΚΚΔΙΘ επέλεξε για την οπτικογράφηση της ανάγνωσης το κτήριο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, ως τον καταλληλότερο χώρο παρουσίασης και ανάδειξης της ιστορίας και έκφρασης του σύγχρονου κυπριακού θεάτρου.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου, με την έναρξη της σεζόν του «Θεάτρου των Εθνών» στο Παρίσι και με το πρώτο μήνυμα να γράφεται από τον Ζαν Κοκτώ. Έκτοτε, η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου εορτάζεται στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα, εκπροσωπώντας μια ευκαιρία υπενθύμισης της ετερότητας αυτής της καλλιτεχνικής έκφρασης και προώθησης του αντίκτυπου που έχει στις σύγχρονες κοινωνίες.

Μετάφραση μηνύματος στα ελληνικά από την αγγλική μετάφραση του νορβηγικού πρωτοτύπου: Γιόλα Κλείτου

Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Ειρήνη Σοφοκλέους

Κινηματογράφηση: Νεόφυτος Παντέλας

Παραγωγή: SHOOT ME PRODUCTIONS

Γενική Επιμέλεια: Χρίστος Γεωργίου, Διευθυντής ΚΚΔΙΘ

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου για την ευγενή φιλοξενία

Hot this week

ΑΘΗΝΑ: Γερανοφόρο όχημα προσέκρουσε σε πινακίδα σήμανσης – Σκηνές πανικού στη Λεωφόρο Κηφισού-(Δείτε το βίντεο)

Αναστάτωση προκλήθηκε στη Λεωφόρο Κηφισού όταν γερανοφόρο όχημα, το...

ΖΩΝΗ ΣΕΝΓΚΕΝ: Πιο κοντά από ποτέ η ένταξη της Κύπρου – Τι θα αλλάξει για πολίτες και ταξιδιώτες

Στο στάδιο εξέλιξης βρίσκεται η Κύπρος σχετικά με την...

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Σύλληψη 35χρονου για κλοπή αλουμινένιων δοκών αξίας €40.000 – Ενώπιον Δικαστηρίου η υπόθεση

Στη σύλληψη 35χρονου προχώρησε η Αστυνομία για διευκόλυνση των...

ΚΑΙΡΟΣ: Αποπνικτική ζέστη και υγρασία-Και αλλού πέρα βρέχει…(Βίντεο)

Ένα παράδοξο σκηνικό επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο,...

Topics

ΚΑΙΡΟΣ: Αποπνικτική ζέστη και υγρασία-Και αλλού πέρα βρέχει…(Βίντεο)

Ένα παράδοξο σκηνικό επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο,...

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΠΕΔΙΑΙΟΥ: Χωρίς αντιδράσεις η παράδοση του έργου – Ο Δήμαρχος στο τιμόνι

Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου αποκατάστασης του...

ΑΠΟΔΡΑΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός – Ψάχνουν τις πιθανές ευθύνες

Σε διαθεσιμότητα οδηγείται μέλος της Αστυνομίας μετά την απόδραση...

Related Articles

Popular Categories