ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ: To μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου- «Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ταυτόχρονα μοιάζει με όλους τους άλλους ανθρώπους…»-(Βίντεο)

Ο βραβευμένος ηθοποιός, σκηνοθέτης και πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΚΔΙΘ, Βαρνάβα Κυριαζής διαβάζει το φετινό μήνυμα το οποίο έγραψε ο Νορβηγός συγγραφέας και μεταφραστής, Γιόν Φόσε με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας Θεάτρου.

Μετά από παρότρυνση του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, τα Εθνικά του Κέντρα σε όλο τον κόσμο έχουν ζητήσει από θεατρικές προσωπικότητες να διαβάσουν το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στη γλώσσα (γλώσσες) της χώρας τους.

Το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) επέλεξε όπως το φετινό Μήνυμα, το οποίο έγραψε ο Νορβηγός συγγραφέας, θεατρικός συγγραφέας και μεταφραστής Jon Fosse (Γιον Φόσε), ο οποίος το 2023 έλαβε το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Καθώς το βίντεο της ανάγνωσης θα προωθηθεί εντός και εκτός Κύπρου, τόσο από το ΚΚΔΙΘ όσο και μέσω του ΔΙΘ, το ΚΚΔΙΘ επέλεξε για την οπτικογράφηση της ανάγνωσης το κτήριο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, ως τον καταλληλότερο χώρο παρουσίασης και ανάδειξης της ιστορίας και έκφρασης του σύγχρονου κυπριακού θεάτρου.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου, με την έναρξη της σεζόν του «Θεάτρου των Εθνών» στο Παρίσι και με το πρώτο μήνυμα να γράφεται από τον Ζαν Κοκτώ. Έκτοτε, η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου εορτάζεται στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα, εκπροσωπώντας μια ευκαιρία υπενθύμισης της ετερότητας αυτής της καλλιτεχνικής έκφρασης και προώθησης του αντίκτυπου που έχει στις σύγχρονες κοινωνίες.

Μετάφραση μηνύματος στα ελληνικά από την αγγλική μετάφραση του νορβηγικού πρωτοτύπου: Γιόλα Κλείτου

Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Ειρήνη Σοφοκλέους

Κινηματογράφηση: Νεόφυτος Παντέλας

Παραγωγή: SHOOT ME PRODUCTIONS

Γενική Επιμέλεια: Χρίστος Γεωργίου, Διευθυντής ΚΚΔΙΘ

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου για την ευγενή φιλοξενία

Hot this week

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ FANEROMENI ‘26 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου

«Μουσικοαφηγηματική παράσταση MYTHOS- Από την Κύπρο στον Κόσμο» Πέμπτη 18/6/2026-...

ΣΩΡΕΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ για το ηλεκτρικό Volvo EX30

Το Volvo EX30 συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία στη...

ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ: Βγαίνει τελικά ο μήνας στην Κύπρο;-Οι τιμές μέσα από τα μάτια μιας φοιτήτριας

Μέσα από τα μάτια μιας φοιτήτριας, η καθημερινότητα γίνεται...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΙΜΑΤΟΣ: Στην τελική ευθεία η μεγάλη αναμέτρηση προσφοράς ζωής

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του «Πρωταθλήματος Αίματος»,...

Topics

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ FANEROMENI ‘26 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου

«Μουσικοαφηγηματική παράσταση MYTHOS- Από την Κύπρο στον Κόσμο» Πέμπτη 18/6/2026-...

ΣΩΡΕΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ για το ηλεκτρικό Volvo EX30

Το Volvo EX30 συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία στη...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΙΜΑΤΟΣ: Στην τελική ευθεία η μεγάλη αναμέτρηση προσφοράς ζωής

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του «Πρωταθλήματος Αίματος»,...

ΤΟ «ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙ ΜΕΖΕΔΑΚΙ»: Κατέκτησε το Cyprus Trust Award χάρη στις κριτικές του κόσμου

Μια σημαντική διάκριση προστέθηκε στο ενεργητικό του «Τσιπουράκι Μεζεδάκι»,...

WOLT ΚΑΙ BETONALFA. Δύο νέες στρατηγικές συνεργασίες για την DeLeMa McCann

Η DeLeMa McCann συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία της...

Related Articles

Popular Categories