ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ: To μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου- «Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ταυτόχρονα μοιάζει με όλους τους άλλους ανθρώπους…»-(Βίντεο)

Ο βραβευμένος ηθοποιός, σκηνοθέτης και πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΚΔΙΘ, Βαρνάβα Κυριαζής διαβάζει το φετινό μήνυμα το οποίο έγραψε ο Νορβηγός συγγραφέας και μεταφραστής, Γιόν Φόσε με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας Θεάτρου.

Μετά από παρότρυνση του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, τα Εθνικά του Κέντρα σε όλο τον κόσμο έχουν ζητήσει από θεατρικές προσωπικότητες να διαβάσουν το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στη γλώσσα (γλώσσες) της χώρας τους.

Το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) επέλεξε όπως το φετινό Μήνυμα, το οποίο έγραψε ο Νορβηγός συγγραφέας, θεατρικός συγγραφέας και μεταφραστής Jon Fosse (Γιον Φόσε), ο οποίος το 2023 έλαβε το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Καθώς το βίντεο της ανάγνωσης θα προωθηθεί εντός και εκτός Κύπρου, τόσο από το ΚΚΔΙΘ όσο και μέσω του ΔΙΘ, το ΚΚΔΙΘ επέλεξε για την οπτικογράφηση της ανάγνωσης το κτήριο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, ως τον καταλληλότερο χώρο παρουσίασης και ανάδειξης της ιστορίας και έκφρασης του σύγχρονου κυπριακού θεάτρου.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου, με την έναρξη της σεζόν του «Θεάτρου των Εθνών» στο Παρίσι και με το πρώτο μήνυμα να γράφεται από τον Ζαν Κοκτώ. Έκτοτε, η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου εορτάζεται στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα, εκπροσωπώντας μια ευκαιρία υπενθύμισης της ετερότητας αυτής της καλλιτεχνικής έκφρασης και προώθησης του αντίκτυπου που έχει στις σύγχρονες κοινωνίες.

Μετάφραση μηνύματος στα ελληνικά από την αγγλική μετάφραση του νορβηγικού πρωτοτύπου: Γιόλα Κλείτου

Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Ειρήνη Σοφοκλέους

Κινηματογράφηση: Νεόφυτος Παντέλας

Παραγωγή: SHOOT ME PRODUCTIONS

Γενική Επιμέλεια: Χρίστος Γεωργίου, Διευθυντής ΚΚΔΙΘ

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου για την ευγενή φιλοξενία

Hot this week

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ: Ολονύχτια μάχη στα συντρίμμια για τους έξι αγνοούμενους – Ποιοι βρίσκονται στη λίστα-(Βίντεο)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και...

ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ: Πώς κατάφερε να αποδράσει Σύρος κρατούμενος – Σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό

Άγνωστες παραμένουν, μέχρι στιγμής, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από...

ΚΟΝΓΚΟ: Συντριβή αεροσκάφους με 13 νεκρούς – Τεχνική βλάβη εξετάζουν οι αρχές-(Βίντεο)

Τραγικό τέλος είχε πτήση στρατιωτικού αεροσκάφους στη Λαϊκή Δημοκρατία...

«ΒΟΜΒΑ» $10,5 ΔΙΣ. ΣΤΟ FACEBOOK: Στο στόχαστρο για την υπόθεση Cambridge Analytica

Ένα ιδιαίτερα βαρύ οικονομικό πλήγμα αντιμετωπίζει το Facebook στο...

Topics

ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ: Πώς κατάφερε να αποδράσει Σύρος κρατούμενος – Σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό

Άγνωστες παραμένουν, μέχρι στιγμής, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από...

ΚΟΝΓΚΟ: Συντριβή αεροσκάφους με 13 νεκρούς – Τεχνική βλάβη εξετάζουν οι αρχές-(Βίντεο)

Τραγικό τέλος είχε πτήση στρατιωτικού αεροσκάφους στη Λαϊκή Δημοκρατία...

«ΒΟΜΒΑ» $10,5 ΔΙΣ. ΣΤΟ FACEBOOK: Στο στόχαστρο για την υπόθεση Cambridge Analytica

Ένα ιδιαίτερα βαρύ οικονομικό πλήγμα αντιμετωπίζει το Facebook στο...

ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ: Το μεγάλο στοίχημα που μπορεί να αλλάξει την πρόληψη

Κάποτε η ιδέα ενός εμβολίου κατά του καρκίνου έμοιαζε...

FAKE ACCOUNTS: «Φρένο» στις οργανωμένες επιθέσεις – Πιο βαριές ποινές για διαδικτυακή στοχοποίηση

Νέα ποινικά μέτρα για διαδικτυακή στοχοποίηση, δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Με ποδήλατα, δράσεις και χωρίς αυτοκίνητα ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με επίκεντρο τη βιώσιμη, ασφαλή και προσβάσιμη μετακίνηση ολοκληρώθηκε...

Related Articles

Popular Categories