fbpx
27.7 C
Nicosia
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΧΡΥΣΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ-ΣΜΑΡΩ ΒΕΖΥΡΟΓΙΑΝΝΗ: Δωρεάν σεμινάριο για χαρούμενα, ευτυχισμένα παιδιά

ΧΡΥΣΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ-ΣΜΑΡΩ ΒΕΖΥΡΟΓΙΑΝΝΗ: Δωρεάν σεμινάριο για χαρούμενα, ευτυχισμένα παιδιά

-

Δωρεάν σεμινάριο με θέμα την συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών μέσα από τους γονείς, με τον τίτλο «Για χαρούμενα, ευτυχισμένα παιδιά του σήμερα και χαρούμενοι ευτυχισμένοι γονείς του αύριο», διοργανώνεται δωρεάν για όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα αύριο Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις 18.30 στο Πολιτιστικό Κέντρου Δήμου Μέσα Γειτονιάς. Το σεμινάριο παραχωρείται κατόπιν πρωτοβουλίας και υπό την αιγίδα του Αντιδημάρχου Μέσα Γειτονιάς κ. Μάριου Πρωτοπαπά, σε χώρο που παραχωρεί ο Δήμος της περιοχής, με ομιλήτριες την νομικό Χρύση Μιχαηλίδου και την Ψυχοθεραπεύτρια -Σωματοθεραπεύτρια Σμαρώ Βεζυρογιάννη.

Η νομικός Χρύση Μιχαηλίδου

Οι δύο ομιλήτριες αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας στην πρόληψη, επένδυση και επιμόρφωση έχουν υλοποιήσει εδώ και λίγο καιρό, προγράμματα που απευθύνονται στους γονείς και στην οικογένεια όπως: «ομάδες γονέων», «σεμινάριο για ζευγάρια», «σεμινάρια για εξέλιξη αντρών και γυναικών» «ανοιχτές συζητήσεις & εργαστήρια για γονείς για άνθιση και δημιουργία υγειών σχέσεων».

Η Ψυχοθεραπεύτρια -Σωματοθεραπεύτρια, Σμαρώ Βεζυρογιάννη.

Το σεμινάριο προσφέρεται ως δώρο σε όλους τους γονείς, εκπαιδευτικούς, και για όλους όσοι ασχολούνται με παιδιά προσφέροντας την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν και να φύγουν αποκτώντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Παρόντες στο σεμινάριο θα είναι μεταξύ άλλων, Κοινωνικοί Λειτουργοί Σχολείων, μέλη της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Λεμεσού και φυσικά οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. 

Ο χώρος της οικογένειας αποτελεί διαχρονικά έναν από τους βασικούς τομείς της πρόληψης και όχι άδικα, αν σκεφτούμε ότι είναι ο χώρος που υποδέχεται τα παιδιά στην ζωή και τα συντροφεύει στα πιο σημαντικά χρόνια της αναπτυξιακής τους πορείας. Μια σειρά από ερευνητικά δεδομένα επιβεβαιώνουν τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η οικογένεια τόσο στην πρόληψη και διαπαιδαγώγηση όσο και στην προαγωγή της παιδείας. Γνωρίζουμε πως μια ζεστή και ασφαλής σχέση μεταξύ γονέων και παιδιών είναι ένας από τους βασικούς προστατευτικούς παράγοντες απέναντι στις συμπεριφορές και τραύματα ψυχής.

Επιπλέον το κλίμα και η ποιότητα των σχέσεων στην οικογένεια συνδέεται άμεσα με την πίστη στον εαυτό και την προσωπική αξία, με την ανάπτυξη σχέσεων σεβασμού και συνεργασίας, με την αναζήτηση υποστήριξης και βοήθειας στις αναπόφευκτες δυσκολίες της ζωής, αλλά και με την προσωπική ευθύνη και την αίσθηση της ικανοποίησης από την ζωή.

Η δημοσιογράφος, Άννα-Μαρία Ευτυχίου

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Άννα-Μαρία Ευτυχίου, και στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί δεξίωση. Αξίζει να αναφερθεί πως στην εκδήλωση θα δοθεί και διαφωτιστικό υλικό από το ΚΥΦΑ (Κέντρο Υποστήριξης Φορέων του AIDS/HIV), το οποίο στηρίζει την όλη εκδήλωση.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

LΟUIS HOTELS: Φέρνει το Καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι έχει ξεχωριστή αξία για την Louis Hotels, αφού στην πάροδο των 80 χρόνων εμπειρίας της, έχει χαρίσει και συνεχίζει να χαρίζει μοναδικές...