18.9 C
Nicosia
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΑΤΤΙΚΗ: Άλλη μια τραγωδία επαναλαμβάνεται- Πότε θα σταματήσει αυτός ο Καλοκαιρινός εφιάλτης;

ΑΤΤΙΚΗ: Άλλη μια τραγωδία επαναλαμβάνεται- Πότε θα σταματήσει αυτός ο Καλοκαιρινός εφιάλτης;

-

Για ακόμη μια φορά η Αττική, μετατράπηκε σε ένα απέραντο σκηνικό καταστροφής με χιλιάδες εκτάσεις στάχτες και ένα μαύρο πέπλο να σκεπάζουν τα πάντα. Η φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα και επεκτάθηκε με αστραπιαία ταχύτητα σε μεγάλο μέρος της περιοχής, άφησε πίσω της μόνο συντρίμμια: καμένα σπίτια, κατεστραμμένες περιουσίες, κατεστραμμένα δάση και αθώες ζωές ζώων που χάθηκαν στις φλόγες.

Τα ζώα, είτε είναι δεσποζόμενα, είτε αδέσποτα, είτε άγρια, είναι συνήθως τα πρώτα και πιο ανυπεράσπιστα θύματα αυτών των καταστροφών. Ωστόσο, εθελοντές και οργανώσεις για άλλη μια φορά έδειξαν την αυτοθυσία τους, υπερβαίνοντας κάθε δυσκολία για να σώσουν ό,τι μπορούσαν, να γιατρέψουν τα πληγωμένα ζώα και να προσφέρουν μια ανάσα ζωής εκεί που φαινόταν πως όλα είχαν χαθεί.

Η φωτιά, μέσα σε λίγες ώρες, κατάφερε να εξαφανίσει χιλιάδες στρέμματα γης, να καταστρέψει τις ζωές των ανθρώπων και να στοιχίσει τη ζωή μιας γυναίκας σε μια βιοτεχνία στο Πάτημα Χαλανδρίου. Οι εικόνες της καμένης γης, τα αποκαΐδια και οι στάχτες που άφησε πίσω της η φωτιά, είναι αποκαρδιωτικές και προκαλούν θλίψη και οργή.

Τώρα που τα μέτωπα της φωτιάς φαίνονται να βρίσκονται υπό έλεγχο, η σκέψη όλων στρέφεται στην επόμενη ημέρα. Μια ημέρα που ξεκινά με το μέτρημα των ζημιών – οικονομικών, περιβαλλοντικών, αλλά και κοινωνικών. Μια ημέρα που φέρνει στο φως τα ερωτήματα που βασανίζουν κάθε χρόνο τους Έλληνες:

Γιατί συμβαίνει αυτό ξανά και ξανά; Ποιος ευθύνεται για αυτή την επαναλαμβανόμενη τραγωδία; Τι κάνει το κράτος για να το αποτρέψει; Και το κυριότερο, πότε θα σταματήσει αυτός ο καλοκαιρινός εφιάλτης;

Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα είναι δύσκολες, ίσως και ανύπαρκτες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η τραγική επανάληψη των ίδιων καταστροφών χρόνο με το χρόνο αποκαλύπτει τις αδυναμίες ενός συστήματος που φαίνεται να αδυνατεί να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον και τις ζωές των πολιτών του.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά.Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος...