ΑΣΕΒΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Προφυλακτικά και ναρκωτικά στον ναό του Αγίου Φανουρίου στην κατεχόμενη Κερύνεια – Τι κατήγγειλε πολίτης -(Φώτο)

Εικόνες που προκαλούν σοκ και αγανάκτηση φέρνει στο φως καταγγελία πολίτη, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα την κατεχόμενη Κερύνεια και ήρθε αντιμέτωπος με μια θλιβερή και εξοργιστική πραγματικότητα στον ναό του Αγίου Φανουρίου.

Η σπηλιά κάτω από τον ναό – ένας χώρος με ιστορική και θρησκευτική σημασία – έχει μετατραπεί, σύμφωνα με την καταγγελία, σε άντρο βανδαλισμών, ασεβών πράξεων και πιθανών παράνομων δραστηριοτήτων.Όπως καταγγέλλει πολίτης στο Sigmalive – επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή, ο χώρος κάτω από τον ναό – η μικρή σπηλιά που σύμφωνα με την παράδοση συνδέεται με την ταφή του αλόγου του Αγίου – έχει μετατραπεί σε άντρο παρακμής και ασέβειας. Οι εικόνες που αντίκρισε θυμίζουν περισσότερο εγκαταλελειμμένο υπόγειο παρά ιερό προσκύνημα.

Οι ιερές εικόνες βρέθηκαν σπασμένες και πεταμένες στο πάτωμα, δύο χρησιμοποιημένα προφυλακτικά ήταν πεταμένα στο έδαφος, ενώ υπήρχαν σαφείς ενδείξεις χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Οι τοίχοι της σπηλιάς ήταν καλυμμένοι με μουτζούρες, γκράφιτι και σύμβολα βανδαλισμού, διαμορφώνοντας ένα σκηνικό ντροπής και προσβολής προς την Ορθόδοξη Πίστη.

Η καταγγελία αναδεικνύει και μια σκληρή αντίθεση: ενώ στην Κυπριακή Δημοκρατία οι μουσουλμανικοί χώροι λατρείας συντηρούνται και προστατεύονται με σεβασμό και φροντίδα, στα κατεχόμενα, οι ορθόδοξοι ιεροί χώροι εγκαταλείπονται στην τύχη τους, παραδομένοι στην αδιαφορία και τη φθορά. Ο καταγγέλλων καλεί τους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία γενικότερα να ευαισθητοποιηθούν και να δράσουν, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται απλώς για έναν ακόμη βανδαλισμό, αλλά για ευθεία προσβολή της θρησκευτικής και πολιτιστικής ταυτότητας της Κύπρου.

Το SigmaLive δημοσιεύει αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό που αποτυπώνει με δραματικό τρόπο τη θλιβερή κατάσταση του χώρου.

Παλαιότερη φωτογραφία, που δείχνει το εσωτερικό της σπηλιάς του Αγίου Φανουρίου στον κατεχόμενο Άγιο Γεώργιο της Κερύνειας. Ο μικρός ιερός χώρος όπως ήταν πριν από τα σημερινά γεγονότα, με καντήλια και εικόνες∙ ένας τόπος που τότε εκπέμπει γαλήνη και πίστη, σε πλήρη αντίθεση με την πρόσφατη βεβήλωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

Βιωματικό εργαστήριο για ενήλικες «Τα κρασιά της Λαμπρής: Τι πίνουμε στο πασχαλινό τραπέζι;»

Κυριακή των Βαΐων, 5 Απριλίου 2026 11:00 Εκπαιδεύτρια: Φλωρεντία Κυθραιώτου  Το...

Η Lidl Κύπρου συνεχίζει τη δυναμική και διαχρονική παρουσία της στο Ayia Napa Youth Soccer Festival ως Platinum Sponsor

Στηρίζοντας σταθερά τον νεανικό αθλητισμό και την προώθηση της...

ΕΠΕΙΓΟΝ: Έκκληση για αίμα για 18χρονη πολυτραυματία μετά από σοβαρό τροχαίο

Μάχη για τη ζωή της δίνει μια 18χρονη κοπέλα,...

Η ΕΚΟ προκηρύσσει το Πρόγραμμα Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2026–2027

Έως τις 18 Μαΐου 2026 η υποβολή αιτήσεων Η ΕΚΟ,...

Topics

Βιωματικό εργαστήριο για ενήλικες «Τα κρασιά της Λαμπρής: Τι πίνουμε στο πασχαλινό τραπέζι;»

Κυριακή των Βαΐων, 5 Απριλίου 2026 11:00 Εκπαιδεύτρια: Φλωρεντία Κυθραιώτου  Το...

Η Lidl Κύπρου συνεχίζει τη δυναμική και διαχρονική παρουσία της στο Ayia Napa Youth Soccer Festival ως Platinum Sponsor

Στηρίζοντας σταθερά τον νεανικό αθλητισμό και την προώθηση της...

Η νέα γενιά της Λεμεσού δίνει λύσεις για τις κυβερνοαπειλές σε κρίσιμες υποδομές

Συνεχίζεται με επιτυχία το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Τράπεζας Κύπρου...

Cyprus Coastal Regatta 2026

Η Μαρίνα Λεμεσού και η F&S Marinas διοργανώνουν για...

Related Articles

Popular Categories