ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΑΛΑΣΣΑΣ: Απάνθρωπες συνθήκες που μειώνουν το ανθρώπινο είδος-«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την κατάσταση»- (Φώτο)

Απάνθρωπες είναι οι συνθήκες που επικρατούν στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας που οι εικόνες που βγαίνουν στην δημοσιότητα σε κάνουν να διερωτάσαι πώς μπορούν να ζούνε άνθρωποι σε αυτό το μέρος που θεωρείται κρατικό.

Χρήστης του διαδικτύου που για ευνοϊκούς λόγους δεν δημοσιεύουμε το όνομα ανάρτησε φωτογραφικό υλικό από το  Ψυχιατρείο Αθαλάσσας, και όπως αναφέρει το μοναδικό δημόσιο στην Κύπρο, μοιάζει με ξενώνα για ποντίκια. Στις φωτογραφίες απεικονίζεται η πραγματικότητα, όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο. Οι φωτογραφίες είναι δεκάδες, ωστόσο για ευνόητους λόγους δε δημοσιεύονται όλες.

Η εφημερίδα «Διάλογος» και ο Κυριάκος Λοϊζου, ο οποίος δημοσιοποίησε το θέμα, επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπο Χαριλάου, ο οποίος επανέλαβε τη θέση ότι αυτά είναι γνωστά και ότι ως Οργανισμός έχει κάνει πράγματα, «απλώς δεν μας δίνεται η ευκαιρία να τα πούμε».

Παράλληλα, ανέφερε ότι ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των ασθενών, «το κάθε περιστατικό πρέπει να διερευνάται ξεχωριστά και εκεί όπου παρατηρείται η οποιαδήποτε παραβίαση, είτε πρωτοκόλλων είτε ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρέπει να τιμωρείται», υπογράμμισε ο κ. Χαριλάου. Για το κτιριακό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ είπε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την κατάσταση», ενώ είπε πως κάθε χρόνο συντηρούνται αρκετά πράγματα.

«Οι εγκαταστάσεις δεν είναι οι ιδανικές για τη νοσηλεία ψυχικά ασθενών και το αναγνωρίζουμε και ελπίζουμε ότι το 2024 θα τελειώσει η πρώτη φάση του νέου κτιρίου. Μέχρι τότε, έχει δημιουργηθεί ένας ξενώνας στα Λατσιά και αναμένουμε να εξευρεθεί το κατάλληλο νοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσει ο ξενώνας, όπου εκεί θα μετακινηθούν περίπου δέκα χρόνια περιστατικά που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στην Αθαλάσσα. Είναι εκεί γιατί δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές στην κοινότητα!»

Πηγή: Διάλογος

Hot this week

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ: Από την πτώση του ελικοπτέρου στη Σίφνο – Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή-(Βίντεο)

Νέες εικόνες από τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν από τη...

LADY’S MILE: Βούτηξε για να βρει το κινητό του και πνίγηκε – Παραλίγο τραγωδία και για δεύτερο 27χρονο

Μια βουτιά στη θάλασσα για ένα κινητό τηλέφωνο εξελίχθηκε...

LADY’S MILE: 27χρονος ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του – Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Τραγική κατάληξη είχε η εξόρμηση στη θάλασσα για έναν...

Topics

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: Υπέκυψε στα τραύματά της 82χρονη μετά από τροχαίο

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο που σημειώθηκε στις αρχές...

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ: Μέχρι το Κακουργιοδικείο ο 51χρονος μοναχός – Τι έκρινε το Δικαστήριο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου έκρινε ότι υπάρχει κίνδυνος φυγοδικίας...

Related Articles

Popular Categories