ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΦΟ: Μια 28χρονη έγινε εκατομμυριούχος μέσα ένα χρόνο-Το νέο κόλπο των διαδικτυακών απατεώνων

Μια είδηση που κυκλοφόρησε σε ιστοσελίδα της Ελλάδας παρουσιάζει τη Χριστίνα — πρώην τραπεζική υπάλληλο η οποία μέσα σε έναν χρόνο έχει αγοράσει δύο σπίτια, μια Bentley, μια Ferrari και έχει ταξιδέψει σε 16 χώρες. Η 28χρονη κοπέλα που κατάγεται από την Πάφο παροτρύνει τους διαδικτυακούς της φίλους και όχι μόνο να επενδύσουν τα χρήματα τους για να γίνουν και αυτοί εκατομμυριούχοι.

Μόνο που η ιστορία αυτή δεν είναι αληθινή. Είναι μέρος μιας καλοστημένης απάτης, που ανακυκλώνεται στο διαδίκτυο με μικρές παραλλαγές, άλλοτε το πρόσωπο είναι από την Πάφο, άλλοτε από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και πάντα… «τα κατάφερε» χάρη σε μια θαυματουργή επένδυση. Οι απατεώνες έχουν ξεκινήσει να επεκτείνουν την δράση τους απλώνοντας τα πλοκάμια τους και στα Μέσα Ενημέρωσης μέσων ιστοσελίδων. Το κόλπο που εφαρμόζουν είναι αντί να καταχωρήσουν μια αγγελία, φτιάχνουν ένα δήθεν δημοσιογραφικό άρθρο που αφηγείται μια «αληθινή ιστορία επιτυχίας» βάζοντας και ένα πρόσωπο με όνομα και φωτογραφία (άσχετος εάν αυτό το πρόσωπο είναι ανύπαρκτο και κατάγεται σε αυτή την περίπτωση από την Πάφο).

Το σενάριο είναι πάντα το ίδιο. Πρόκειται για ένα καλό κορίτσι, το οποίο δούλευε (σε αυτή την περίπτωση σε τράπεζα), ήταν άνθρωπος της διπλανής πόρτας που έβγαζε το μηνιαίο εισόδημα της με δύσκολο τρόπο και μια ημέρα ανακάλυψε μια επενδυτική πλατφόρμα η οποία την έκανε εκατομμυριούχο. Στο τέλος, φυσικά στην ιστορία που φαίνεται αληθοφανή, υπάρχει ένα κουμπί το οποίο καλείτε να πατήσει ο αναγνώστης. «Μάθε πως μπορείς κι εσύ να βγάλεις τόσα χρήματα». Και ξεκινά η λεγόμενη επένδυση…

ΚΕΑΝΙΤΑ: Η πρώτη συνέντευξη της avatar με φωνή συνομιλεί με τον Γιώργο Παυλίδη-««Εάν όλοι άκουγαν, ο κόσμος θα ήταν ομορφότερος…»

«Αν η Χριστίνα από την Πάφο τα κατάφερε, γιατί να μην μπορώ κι εγώ;»

Το παραμύθι είναι πάντα ίδιο. Οι απατεώνες στοχεύουν την ελπίδα του μέσου ανθρώπου — αυτόν που σφίγγει τα δόντια κάθε μήνα για να τα βγάλει πέρα. Το αφήγημα είναι απλό και επικίνδυνα πειστικό: «Αν η Χριστίνα από την Πάφο τα κατάφερε, γιατί να μην μπορώ κι εγώ;» Γι’ αυτό χρησιμοποιούν οικεία ονόματα, γνωστά επαγγέλματα και λεπτομέρειες που μυρίζουν γνωστά — για να κάνουν την ιστορία αληθοφανή. Συχνά, μάλιστα, κλέβουν φωτογραφίες από προφίλ υπαρκτών ανθρώπων για να βάλουν «πρόσωπο» στο ψέμα. Μια παραπλάνηση που μοιάζει με πραγματικότητα — και πολλά θύματα που πιστεύουν ότι βρήκαν τον σύντομο δρόμο προς την ευημερία.

Το θέμα είναι να γνωρίζεις πώς να μην πέσεις θύμα της απάτης. Εάν μια ιστορία (έστω και ειδησεογραφική) υπόσχεται πλούτο χωρίς κόπο, είναι σχεδόν σίγουρα ψέμα. Μην εμπιστεύεσαι «άρθρα» που δεν αναφέρουν πηγή, συντάκτη ή ημερομηνία. Πριν καταθέσεις έστω και 1 ευρώ, έλεγξε στην ιστοσελίδα της εταιρείας εάν έχει άδεια λειτουργίας. Και φυσικά — μην πατάς ποτέ σε «επενδυτικά links» από social media ή ύποπτα e-mails.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Hot this week

ΔΥΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ της Louis Hotels στα Best of the Best της Ευρώπης

Μία σημαντική διάκριση πέτυχαν δύο ξενοδοχεία της Louis Hotels,...

Η CORAL CYPRUS και τα πρατήρια Shell παρουσιάζουν τη νέα καμπάνια των Shell V-Power & Shell GO+ με μεγάλο έπαθλο 3 Jeep® Avenger

Η νέα καμπάνια συνδέει τα καύσιμα τελευταίας γενιάς Shell...

AMOR BEACH RESTAURANT: Ο νέος all-day παραθαλάσσιος προορισμός της Λεμεσού

Ένας νέος προορισμός γαστρονομίας, χαλάρωσης και διασκέδασης άνοιξε τις...

CITY OF DREAMS Mediterranean: Ολοκληρώθηκε το συναρπαστικό τουρνουά πόκερ με έπαθλο €216.351

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το δημοφιλές τουρνουά πόκερ του...

Το νέο Nissan LEAF κατακτά σημαντικά βραβεία πριν την εμπορική του πρεμιέρα

Το ολοκαίνουργιο Nissan LEAF επιβεβαιώνει ότι η νέα γενιά...

Topics

ΔΥΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ της Louis Hotels στα Best of the Best της Ευρώπης

Μία σημαντική διάκριση πέτυχαν δύο ξενοδοχεία της Louis Hotels,...

AMOR BEACH RESTAURANT: Ο νέος all-day παραθαλάσσιος προορισμός της Λεμεσού

Ένας νέος προορισμός γαστρονομίας, χαλάρωσης και διασκέδασης άνοιξε τις...

CITY OF DREAMS Mediterranean: Ολοκληρώθηκε το συναρπαστικό τουρνουά πόκερ με έπαθλο €216.351

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το δημοφιλές τουρνουά πόκερ του...

Το νέο Nissan LEAF κατακτά σημαντικά βραβεία πριν την εμπορική του πρεμιέρα

Το ολοκαίνουργιο Nissan LEAF επιβεβαιώνει ότι η νέα γενιά...

CAROB AWARDS 2026: Άνοιξαν οι υποβολές του 4ου φεστιβάλ Κυπριακής Διαφήμισης & Επικοινωνίας

Η προετοιμασία για τη μεγαλύτερη γιορτή της Διαφήμισης και...

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ FANEROMENI ‘26 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου

Μουσική Παράσταση «δήμμαν · λύμαν» Πέμπτη 25/6/2026- 20:30 H Μουσική Παράσταση...

Η HELLENiQ ENERGY επεκτείνει τη στρατηγική συνεργασία της με τη Chevron και στο “Block 10”

Πέμπτη κοινή παραχώρηση για τις δύο εταιρείες στην Ελλάδα Η...

Related Articles

Popular Categories