ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧOI: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για επιχορηγημένες διακοπές

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής, στο «Σχέδιο Επιχορήγησης Διακοπών Χαμηλοσυνταξιούχων, σε Ξενοδοχεία των Ορεινών Θερέτρων και του Πύργου Τυλληρίας», όπως ανακοίνωσε το Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται μέχρι εξαντλήσεως του σχετικού κονδυλίου. Το Σχέδιο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 29 Μαΐου 2024 και βάσει του οποίου επιχορηγείται πλήρως η διαμονή με πλήρη διατροφή για συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα, για διακοπές σε θέρετρα των ορεινών περιοχών και του Πύργου Τυλληρίας.

Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει συμβληθεί με το ταξιδιωτικό γραφείο Orthodoxou Travel για την υλοποίηση του σχεδίου, με βάση τη Νομοθεσία περί της Ρύθμισης των Διαδικασιών Σύναψης Δημόσιων Συμβάσεων και για Συναφή Θέματα, καθώς και με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 2016/679.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ταξιδιωτικού γραφείου στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://orthodoxoutravel.com/sxedio-diakopwn

είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Τα έντυπα Δηλώσεων Συμμετοχής στο Σχέδιο βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων www.mlsi.gov.cy και επίσης διατίθενται σε όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) και τα Κέντρα του Πολίτη (ΚΕΠΟ) των Κυπριακών Ταχυδρομείων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για πληροφορίες στο 24841061

Σκοπός του Σχεδίου είναι η επιχορήγηση της διαμονής με πλήρη διατροφή συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα και των εξαρτωμένων τους σε ξενοδοχεία των Ορεινών Θερέτρων και του Πύργου Τηλλυρίας. Επιχορήγηση θα παρέχεται σε δικαιούχους του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (που λαμβάνουν τη μικρή επιταγή), χαμηλοσυνταξιούχους που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα μέχρι €15.500 για μονήρεις και συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα μέχρι €20.000 για οικογένειες καθώς και σε εξαρτώμενα τους πρόσωπα, όπως αυτά καθορίζονται στο Σχέδιο Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα.

Οι δικαιούχοι του σχεδίου που περιλαμβάνονται στις πιο πάνω κατηγορίες θα πρέπει απαραίτητα να είναι μόνιμα διαμένοντες στο νησί. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι συνταξιούχοι που παρουσιάζονται στην παράγραφο 2 πιο πάνω, νοουμένου ότι δεν διαμένουν στις περιοχές των ορεινών θερέτρων και του Πύργου Τηλλυρίας αντίστοιχα.

Το σχέδιο θα λειτουργήσει για την περίοδο από 4.6.2024 μέχρι 29.7.2024 και από 3.9.2024 μέχρι 28.10.2024 και η επιχορήγηση θα παρέχεται για περίοδο μέχρι και τρεις (3) διανυκτερεύσεις από Παρασκευή έως Δευτέρα ή από Τρίτη έως Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής της σχετικής Δήλωσης Συμμετοχής. Κατά την περίοδο των δύο πρώτων εβδομάδων υποβολής αιτήσεων, θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους δικαιούχους δεν συμμετείχαν κατά την περσινή περίοδο (2023).

Hot this week

ΚΛΗΜΟΣ: Ο ποταμός που έκλεισε μέσα στην πόλη – Τι αποκαλύπτουν τα κρατικά έγγραφα για τις πλημμύρες στην Έγκωμη

Οι εικόνες από τους πλημμυρισμένους δρόμους της Έγκωμης επαναφέρουν...

ΠΑΦΟΣ: Σύλληψη για την άγρια επίθεση σε διανομείς – Αναζητούνται και άλλα πρόσωπα

Χειροπέδες σε 35χρονο για τα επεισόδια στον Μούτταλο, στα...

ΚΑΙΡΟΣ: 38άρια σήμερα και… ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός, με τη θερμοκρασία...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Επεισοδιακή επιχείρηση της ΥΚΑΝ – Ναρκωτικά, €13.250 και τραυματισμός αστυνομικού-(Φώτο)

Τρεις συλλήψεις μετά από έρευνες σε οικία και χωράφι...

Topics

ΠΑΦΟΣ: Σύλληψη για την άγρια επίθεση σε διανομείς – Αναζητούνται και άλλα πρόσωπα

Χειροπέδες σε 35χρονο για τα επεισόδια στον Μούτταλο, στα...

ΚΑΙΡΟΣ: 38άρια σήμερα και… ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός, με τη θερμοκρασία...

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΕΑΝΤΖΗΣ: 40 ημέρες μετά το τελευταίο αντίο – Η οικογένεια κρατά ζωντανή τη μνήμη του

Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται από τον θάνατο του Χαράλαμπου Λεαντζή,...

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ: Ποιοι θα δουν αυξήσεις και τι αλλάζει στο πέναλτι του 12%

Σημαντικές αλλαγές στις συντάξεις φέρνει η προτεινόμενη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση,...

Related Articles

Popular Categories