ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΖΥΓΩΝ/ΤΕΚΝΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ: Περιμένουν την δημόσια απολογία του Φειδία Παναγιώτου-Μια από τις δηλώσεις που ενόχλησαν «Τζι κι εγώ έχω θείο αγνοούμενο αλλά εν κάμνω έτσι…»

Ατυχές περιστατικό χαρακτηρίζει με ανακοίνωση τους, ο «Σύνδεσμος Συζύγων/Τέκνων Αγνοουμένων οι 1619», που συνέβη στο Προεδρικό Μέγαρο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης για τα 50 χρόνια από την κυπριακή τραγωδία. Ο Ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου βρέθηκε στο επίκεντρο της έντονης κριτικής, καθώς οι δηλώσεις του προκαλούν σοκ και απογοήτευση στους συγγενείς των αγνοουμένων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σύνδεσμου Συζύγων/Τέκνων Αγνοουμένων Οι 1619, οι δηλώσεις του κ. Παναγιώτου χαρακτηρίζονται ως «χλευαστικές», «προκλητικές» και «αγενείς». Το περιστατικό συνέβη μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, όταν μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας των Παιδιών των Αγνοουμένων προσπάθησαν να συζητήσουν το ζήτημα με τον Ευρωβουλευτή, ζητώντας τη βοήθειά του για την ανάδειξη του δράματος που βιώνουν οι οικογένειες των αγνοουμένων.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Παναγιώτου έκανε σχόλια που κρίθηκαν απαξιωτικά και μη ευαίσθητα προς την ευαίσθητη αυτή υπόθεση. Οι αντιδράσεις του Ευρωβουλευτή οδήγησαν σε ένταση, με μέλος της ομάδας να αποχωρεί θυμωμένο από τη συνάντηση.

Τα μέλη της ομάδας καλούν τον Φειδία Παναγιώτου να απολογηθεί δημόσια για τη στάση που τήρησε.

Ο Σύνδεσμος Συζύγων/Τέκνων Αγνοουμένων Οι 1619 εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία και απογοήτευση για την ακατάλληλη στάση του Ευρωβουλευτή, τονίζοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την ανάγκη για υποστήριξη και ευαισθησία σε θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων και ανθρωπιστικών κρίσεων.

Στην ανακοίνωσή τους, τα μέλη της ομάδας καλούν τον Ευρωβουλευτή να απολογηθεί δημόσια για τη στάση που τήρησε. Η Ομάδα Πρωτοβουλίας ελπίζει ότι το περιστατικό θα αποτελέσει αφορμή για ευρύτερη ευαισθητοποίηση και κατανόηση του δράματος των οικογενειών των αγνοουμένων, και ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα δείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία και σοβαρότητα στο μέλλον.

Hot this week

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Παρέσυρε δύο πεζούς και εγκατέλειψε τη σκηνή – Κρίσιμα 29χρονος, ψάχνει τον οδηγό η Αστυνομία

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Παραλίμνι,...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ: «Δεν μπορεί να έχει φύγει» – Οι θεωρίες των θαυμαστών και η υπόθεση με τους δύο γιατρούς

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ακόμη δυσκολεύονται να πιστέψουν...

ΤΡΟΟΔΟΣ: «Πήγαμε να ψήσουμε και πήρε φωτιά» – Δύο νεαροί στο μικροσκόπιο

Στην προσπάθειά τους να ψήσουν φαγητό υποστηρίζουν ότι προκλήθηκε...

ΝΙΚΟΛΑΣ-ΓΙΩΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Διπλή γιορτή για την οικογένεια – 23 χρόνια γάμου και τα γενέθλια του Τάσσου

Ξεχωριστή η σημερινή ημέρα για την οικογένεια του Προέδρου...

ΚΑΙΡΟΣ: Αλλάζει το σκηνικό – Βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα

Φθινοπωρινή εικόνα φαίνεται να παίρνει ο καιρός τις επόμενες...

Topics

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Παρέσυρε δύο πεζούς και εγκατέλειψε τη σκηνή – Κρίσιμα 29χρονος, ψάχνει τον οδηγό η Αστυνομία

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Παραλίμνι,...

ΤΡΟΟΔΟΣ: «Πήγαμε να ψήσουμε και πήρε φωτιά» – Δύο νεαροί στο μικροσκόπιο

Στην προσπάθειά τους να ψήσουν φαγητό υποστηρίζουν ότι προκλήθηκε...

ΚΑΙΡΟΣ: Αλλάζει το σκηνικό – Βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα

Φθινοπωρινή εικόνα φαίνεται να παίρνει ο καιρός τις επόμενες...

ΜΗΛΙΚΟΥΡΙ: Φωτιά σε αποθήκη δίπλα από κατοικία – Εκτεταμένες ζημιές

Φωτιά ξέσπασε στις 21:18 το βράδυ του Σαββάτου σε...

ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Ποιοι δρόμοι κλείνουν σήμερα και αύριο

Αρκετές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βρίσκονται σε ισχύ σήμερα, Κυριακή 20...

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ:– Μια πράξη αγάπης και προσφοράς ζωής

Μια ξεχωριστή αιμοδοσία πραγματοποιείται στη Λεμεσό στη μνήμη του...

Related Articles

Popular Categories