ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Έβαλε χρώμα στην Αγλατζιά «ντύνοντας» γήπεδο με ένα πρωτοποριακό έργο τέχνης (Φώτο)

Ένα πρωτοποριακό και πολύχρωμο έργο τέχνης δεσπόζει στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης στην Οδό Φιλίας στην Αγλαντζιά. Ο νεαρός ταλαντούχος δημιουργός, είναι απόφοιτος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με πτυχίο στις Γραφικές Τέχνες.  Το έργο στο γήπεδο, πέρα από έντονα σχέδια και χρώματα, απεικονίζει μια γεωμετρική σύνθεση με τους κανόνες του Design (Χώρος, Γραμμή, Ισορροπία, Χρώμα, Μορφή, Σχήμα).

«Ως επαγγελματίας graphic designer με εμπειρία στο street art, προσπάθησα να ενώσω τους δυο παράλληλους κόσμους με γραφιστική προσέγγιση, έχοντας ως στόχο να βοηθήσω στην ενίσχυση της τοπικής νεολαίας και να εμπλουτιστεί η πολιτιστική εικόνα του Δήμου Αγλαντζιάς. Το σχέδιο στο γήπεδο έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Young Cities» και της δράσης «Καλλιτεχνικές Δημιουργίες στο Δήμο Αγλαντζιάς», με χορηγία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.Ο στόχος ήταν να αξιοποιήσουμε και να αναβαθμίσουμε τον χώρο όσο καλυτέρα μπορούσαμε. Παράλληλα με το mural, προστέθηκε μια μπασκέτα στο γήπεδο, έγινε αναβάθμιση και διακόσμηση στα παγκάκια που υπάρχουν στον  χώρο πρασίνου και τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης».

«Ως μέλος της κοινότητας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, τόσο ως φοιτητής όσο ως εργαζόμενος, κατάλαβα το πόσο σημαντικό είναι να παίρνεις πρωτοβουλίες, να βάζεις στόχους μεγαλύτερους από σένα και, σημαντικότερο, πώς να τους κατακτάς. Οι καθηγητές μου με βοήθησαν να δημιουργήσω μια πολύ θετική στάση προς τη δουλειά μου, να τη σέβομαι και να είμαι περήφανος για αυτή. Η σωστή μου κατάρτιση και η θετική προσέγγιση προς τις γραφικές τέχνες με βοήθησαν να  αναδειχτώ ως Φοιτητής της Χρονιάς 2020 στα κυπριακά Βραβεία Design και Διαφήμισης Πυγμαλίων, και ως ένας από τους τρεις Νέους Δημιουργούς στα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ) 2021 στην κατηγορία Νέοι Δημιουργοί», σημειώνει.

Τα τελευταία τρία χρόνια ο Στέλιος είναι μέλος της ομάδας του τμήματος Marketing & Communications του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ως Graphic Designer. Παράλληλα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και εξωτερικός συνεργάτης με διάφορους οργανισμούς και ομάδες. Τα σχέδια του για το άμεσο μέλλον είναι να επεκτείνει την καριέρα του ως Brand Designer στη Κεντρική Ευρώπη.

Hot this week

ΦΑΙΔΩΝΑΣ ΦΑΙΔΩΝΟΣ: Αύριο στο Δικαστήριο ο εν αργία Δήμαρχος – Κάλεσμα για ειρηνική συγκέντρωση στην Πάφο

Ενώπιον του Δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να παρουσιαστεί (αύριο 21...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Ένα λιτό γκράφιτι στο Κάστρο ξυπνά τη μνήμη του Μάριου Τόκα – Η πόλη δεν τον ξεχνά-(Φώτο)

Σε ένα μικρό δρομάκι στη Λεμεσό, κοντά στην περιοχή...

KΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ: Τηλεφωνικές απάτες σε εξέλιξη με ψεύτικες ειδοποιήσεις για συναλλαγές – Έκκληση για προσοχή

Η Αστυνομία έχει δεχθεί νέες καταγγελίες από πολίτες για...

BIASED BEAST: Viral ο Κύπριος ερμηνευτής στο YFSF – Η «καληνύχτα» που έγινε talk of the show και η υπόσχεση που έδωσε -(Βίντεο-Φώτο)

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο...

Topics

Related Articles

Popular Categories