ΠΡΩΙΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: Με θρεπτικά συστατικά που θα σου χαρίσουν ενέργεια (Φώτο)

Εκμεταλλευτείτε τα πρωινά του Σαββατοκύριακου προσφέροντας στον εαυτό σας ένα «δώρο» απολαμβάνοντας ένα καλό πρωινό χωρίς να σκέφτεστε το τρέξιμο της ημέρας. Άλλωστε, το δικαιούστε μετά από μια κουραστική εβδομάδα. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, και μαζί με τον αγαπημένο σας και τα παιδιά σας για ένα πλούσιο πρωινό για όλες τις προτιμήσεις.

Δημητριακά όπως η βρώμη, το καλαμπόκι, το σιτάρι και το κριθάρι σού κάνουν καλό. Ειδικά αν είναι ολικής άλεσης.  Για ένα πλούσιο πρωινό με σιτηρά δοκίμασε ένα μπολ με δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης ή μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης.

Το πρωινό είναι η καλύτερη στιγμή για να αρχίσεις να καταναλώνεις τις 5 απαραίτητες μερίδες φρούτων και λαχανικών της ημέρας. Με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, τα φρούτα είναι η καλύτερη προσθήκη σε οποιοδήποτε πρωινό. Προσπάθησε να τρως τα φρούτα κάθε εποχής (είναι πιο βιώσιμα, έχουν καλύτερη γεύση και δίνουν στο παιδί σου την ευκαιρία να μάθει περισσότερα για την ομορφιά των διαφορετικών εποχών). Με τόσες επιλογές, δεν είναι δύσκολο να κάνεις μια υπέροχη φρουτογιορτή. Και για τα μικρά, γιατί να μην κόψεις μερικά από τα αγαπημένα τους φρούτα και να τα προσθέσεις στο γιαούρτι ή στο μπολ με τα δημητριακά; Νόστιμο.

Πλούσια σε ασβέστιο για υγιή δόντια και οστά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι επίσης μια καλή πηγή πρωτεϊνών και είναι τέλεια για πρωινό. Το γάλα είναι καλό με δημητριακά, αλλά και γιατί όχι με μια κουταλιά γιαούρτι; Και το τυρί δεν είναι μόνο για σάντουιτς, κάνει και για ένα τέλειο πρωινό!

Εάν αισθάνεσαι πολύ πεινασμένος το πρωί ή χρειάζεσαι πολλή ενέργεια, μπορείς να προσθέσεις λίγη περισσότερη πρωτεΐνη στο πιάτο σου. Δοκίμασε μια φέτα ζαμπόν, ένα αυγό ή μια μικρή χούφτα αμύγδαλα – το ισορροπημένο πρωινό σου θα είναι πλήρες και θα είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις την ημέρα σου!

Με τόσα πολλά νόστιμα τρόφιμα, ας μην ξεχάσουμε το ρόφημα. Γενικά συνιστάται να πίνουμε περίπου 2 λίτρα νερό κάθε μέρα.  Έρευνα δείχνει ότι σχεδόν τα 2/3 των παιδιών δεν είναι αρκετά ενυδατωμένα όταν πηγαίνουν στο σχολείο.

Hot this week

ΚΑΙΡΟΣ: Με βροχές αποχαιρετά ο Οκτώβριος – Πιθανή καταιγίδα το απόγευμα

Με συννεφιά και πιθανότητα βροχών αποχαιρετά την Κύπρο ο...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Ανακοίνωσε απεργία πείνας – Καταγγέλλει έναν χρόνο αναμονής για την πολεοδομική του αίτηση

Έναν χρόνο αναμονής καταγγέλλει ο κάτοικος Λεμεσού (κατέχουμε το...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Καταγγελία μαθήτριας κατά εκπαιδευτικού – Η προστασία των παιδιών στο επίκεντρο

Καταγγελία ανήλικης μαθήτριας εναντίον εκπαιδευτικού ιδιωτικού φροντιστηρίου στην επαρχία...

ΚΥΠΡΟΣ: Πίσω από το 4% της ανεργίας, 21.000 άνθρωποι ψάχνουν δουλειά

Η ανεργία στην Κύπρο παραμένει χαμηλότερη από τον ευρωπαϊκό...

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου ενισχύει το μήνυμα της πρόληψης μέσα από τη συλλογική συμμετοχή

Με 31 διαφορετικές φωνές, δεκάδες μηνύματα ελπίδας και την...

Topics

ΚΑΙΡΟΣ: Με βροχές αποχαιρετά ο Οκτώβριος – Πιθανή καταιγίδα το απόγευμα

Με συννεφιά και πιθανότητα βροχών αποχαιρετά την Κύπρο ο...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Καταγγελία μαθήτριας κατά εκπαιδευτικού – Η προστασία των παιδιών στο επίκεντρο

Καταγγελία ανήλικης μαθήτριας εναντίον εκπαιδευτικού ιδιωτικού φροντιστηρίου στην επαρχία...

ΚΥΠΡΟΣ: Πίσω από το 4% της ανεργίας, 21.000 άνθρωποι ψάχνουν δουλειά

Η ανεργία στην Κύπρο παραμένει χαμηλότερη από τον ευρωπαϊκό...

ERB ASFALISTIKI: 27 χρόνια μαζί με την Αστυνομία Κύπρου για την Οδική Ασφάλεια

Με κεντρικό μήνυμα «Για να μην αφήσουμε τα όνειρά μας...

Related Articles

Popular Categories