ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ: «Με αγκάλιασε με λυγμούς, δεν μπορούσε να μιλήσει» είπε ο δικηγόρος του.

Την αντίδραση του Πέτρου Φιλιππίδη όταν έμαθε πως αποφυλακίζεται, περιέγραψε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Όταν μπήκα στο θάλαμο του νοσοκομείου που βρισκόταν, ήταν σε κατάσταση ληθάργου, τον ξύπνησα και του είπα ότι έχω να του ανακοινώσω κάτι ευχάριστο. “Είσαι ελεύθερος”, του είπα, “το δικαστήριο το αποφάσισε ομοφώνως”. Με αγκάλιασε με λυγμούς και δεν μπορούσε να μου μιλήσει για κάποια λεπτά… του είπα να ηρεμήσει, μην πάθει κάτι πάλι», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Στη συνέχεια, ο κ. Δημητρακόπουλος τοποθετήθηκε για την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη. «Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας. Η εισαγγελική πρόταση έχει δημοσιευθεί. Το δικαστήριο κάνοντας δεκτό το αίτημά μας να αφεθεί ελεύθερος, ανέπτυξε και ένα αιτιολογικό. Πουθενά δεν υπάρχει ως βάση αποφυλακίσεως του ηθοποιού, η κατάσταση της υγείας του», ανέφερε αρχικά.

«Τέσσερα κρατικά έγγραφα προσκομίστηκαν στο δικαστήριο, του Γενικού Κρατικού Νικαίας. Οι καταγγέλλουσες έφτασαν στο σημείο να πουν ότι δεν υπήρχε κανένα έγγραφο, ωστόσο υπήρχαν 4. Το ένα εξ αυτών έλεγε ότι την πρώτη μέρα – την Πέμπτη – που είπαν οι γιατροί στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι δεν μπορεί να βγει έξω, διότι το υποκείμενο νόσημα που έχει μπορεί να προκαλέσει και άλλο εγκεφαλικό, ο ίδιος είπε ότι «εγώ θέλω να φύγω και αναλαμβάνω την ευθύνη, διότι εάν δεν είμαι την Παρασκευή το πρωί στο δικαστήριο, ο κόσμος θα λέει ότι παίζω θέατρο». Υπέγραψε χαρτί ότι βγαίνει από το νοσοκομείο με δική του ευθύνη. Ο ηθοποιός έχει κληρονομικό υποκείμενο νόσημα και ο πατέρας του είχε πεθάνει από το ίδιο πράγμα σε ηλικία 62 ετών».

«Το δικαστήριο παρόλο που υπήρχαν αυτά τα έγγραφα, τα “αγνόησε”, γιατί οι προϋποθέσεις για να παραταθεί η κράτηση για ένα 18μηνο δεν αναφέρονται σε λόγους υγείας αλλά: να μην είναι ύποπτος φυγής στο εξωτερικό, και δεύτερον εάν αφεθεί ελεύθερος να μην διαπράξει ξανά τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται», πρόσθεσε ο δικηγόρος του ηθοποιού.

«Άρα με τα στοιχεία που υπήρχαν, το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε ότι ο κ. Φιλιππίδης δεν είναι θα κάνει τα παραπάνω που προαναφέρθηκαν», δήλωσε και ξεκαθάρισε πως: «Δεν κάναμε αίτημα αποφυλάκισης εμείς, ένας ο οποίος είναι προφυλακισμένος 12 μήνες γίνεται δίκη για να αποφασιστεί εάν θα παραταθεί η κράτησή του ή όχι. Η αποφυλάκισή του Πέτρου Φιλιππίδη δεν έχει καμία σχέση με το πρόβλημα υγείας για το οποίο εισήχθη στο νοσοκομείο την Πέμπτη. Δεν υπάρχει στο σκεπτικό του οι λόγοι υγείας του. Είχαμε ζητήσει και την ηλεκτρονική επιτήρηση του ηθοποιού. Εάν δεν υπήρχε αυτό το κλίμα εναντίον του, δεν θα του είχε καν ασκηθεί ποινική δίωξη».

«Πηγή: athensvoice

Hot this week

ΕΚΟ: Επενδύει σε δράσεις για την οδική ασφάλεια

Με στόχο τη μείωση των τροχαίων συγκρούσεων και την...

ΠAΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ UCLAN CYPRUS: Ανακάλυψε έναν κόσμο γεμάτο ευκαιρίες στην Ημέρα Γνωριμίας (Open Day)

Η Ημέρα Γνωριμίας του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus είναι μια...

ΙΣΡΑΗΛ-ΛΙΒΑΝΟΣ: 10ήμερη εκεχειρία μετά από ανακοίνωση Τραμπ – Τι προβλέπεται και οι αντιδράσεις

Μια προσωρινή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός διάρκειας 10 ημερών...

ΚΥΠΡΟΣ: Πτήση της Sky άλλαξε πορεία λόγω καταιγίδας και πέρασε από τα κατεχόμενα – Τι συνέβη στον αέρα

Αναστάτωση προκάλεσε σε πτήση της Sky η κακοκαιρία που...

ΙΣΠΑΝΙΑ: Άκυρη απόλυση εργαζομένου μετά από καρδιακό επεισόδιο – Επαναπρόσληψη και αποζημίωση 7.500 ευρώ

Απόφαση-σταθμός εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Αστούριας στην Ισπανία,...

Topics

ΕΚΟ: Επενδύει σε δράσεις για την οδική ασφάλεια

Με στόχο τη μείωση των τροχαίων συγκρούσεων και την...

ΙΣΡΑΗΛ-ΛΙΒΑΝΟΣ: 10ήμερη εκεχειρία μετά από ανακοίνωση Τραμπ – Τι προβλέπεται και οι αντιδράσεις

Μια προσωρινή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός διάρκειας 10 ημερών...

ΙΣΠΑΝΙΑ: Άκυρη απόλυση εργαζομένου μετά από καρδιακό επεισόδιο – Επαναπρόσληψη και αποζημίωση 7.500 ευρώ

Απόφαση-σταθμός εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Αστούριας στην Ισπανία,...

LEGION FAMILY RUN: Έρχεται για πρώτη φορά στο My Mall Limassol

Το My Mall Limassol, ως premium χορηγός, φιλοξενεί το...

UNICARS: Προσφέρει σε προνομιακή τιμή το SUV Cupra Terramar

Η Unicars ενισχύει δυναμικά την παρουσία της στην κατηγορία...

Related Articles

Popular Categories