ΠΑΤΡΑ: «Δεν με επιθυμώ να ασκηθεί καμία δίωξη» – Τι κατέθεσε στην αστυνομία ο 35χρονος που καταγγέλθηκε αρχικά ότι έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης

Στην Ασφάλεια Πατρών οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο 35χρονος Ρομά, ο οποίος όπως καταγγέλλεται έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος στην κατάθεσή του αρνήθηκε πως έπεσε θύμα επίθεσης με ρατσιστικά στοιχεία και μάλιστα τόνισε στους αστυνομικούς πως γνωρίζεται με τους καταγγελλόμενους έχοντας μαζί τους και επαγγελματική σχέση. «Δεν επιθυμώ να ασκηθεί καμία δίωξη» φέρεται να είπε ο 35χρονος και συμπλήρωσε πως «είμαστε φίλοι, με βοηθάνε οικονομικά μου δίνουν παλιοσίδερα για να τα πουλάω και να ζω την οικογένειά μου».

Αναφορικά με το εν λόγω περιστατικό υποστήριξε πως «όλα ήταν μια πλάκα μεταξύ μας. Κανείς δεν με υποχρέωσε και δεν με εξανάγκασε σε αυτό. Μόνος μου γονάτισα και έβαλα φωτιά και όλο αυτό το έκανα για να γελάσουμε». «Δεν προσβλήθηκε η αξιοπρέπειά μου ούτε θέλω να υπάρχει καμία δίωξη σε βάρος όλων όσοι ήταν παρόντες στο περιστατικό. Ότι έγινε το έκανα μόνος μου» κατέληξε ο 35χρονος.Επιπλέον, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα tempo24.news, ο 35χρονος υποστήριξε ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης την ώρα του περιστατικού.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος τη Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, αναφερόμενος στο εν λόγω περιστατικό αναφέρει κάνει λόγο για «ένα σύστημα που βρίσκεται σε σήψη και παρακμή», το οποίο «γεννά τους δράστες τέτοιου είδους εγκλημάτων». Τα ρατσιστικό περιστατικό σε βάρος 35χρονου ρομά, που έλαβε χώρα στην πόλη μας, δείχνει ότι ένα σύστημα που βρίσκεται σε σήψη και παρακμή, γεννά τους δράστες τέτοιου είδους εγκλημάτων.

Η πολιτική που υπαγορεύει πως πρέπει να υπάρχουν ομάδες πληθυσμού στο περιθώριο, ώστε αφενός να στοχοποιούνται και αφετέρου να αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως, τους καθιστά ευάλωτους σε κάθε είδους εκμετάλλευση. Χρειάζεται ριζική ανατροπή του συστήματος και των σάπιων αξιών του. Το 2023 να κάνουμε την αρχή!

Hot this week

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΟΝΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Δύο συλλήψεις για την επίθεση στον 21χρονο – Μάχη για τη ζωή του

Σε δύο συλλήψεις, ενός 24χρονου και ενός 21χρονου, προχώρησε...

ΝΤΙΜΗΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Το τελευταίο «αντίο» δεν θα είναι μαύρο – Η ξεχωριστή επιθυμία της οικογένειας

Με έναν τρόπο που ταιριάζει απόλυτα στον άνθρωπο που...

Η BPW Κύπρου γιορτάζει τα 96 χρόνια από την ίδρυση της BPW International

Σε ένα κλίμα γιορτής, συγκίνησης και δυνατής συναδελφικότητας πραγματοποιήθηκε...

Topics

Η BPW Κύπρου γιορτάζει τα 96 χρόνια από την ίδρυση της BPW International

Σε ένα κλίμα γιορτής, συγκίνησης και δυνατής συναδελφικότητας πραγματοποιήθηκε...

ΤΑ ΤΕΡΠΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ: Από τη ζέστη… στις βροχές και πάλι πίσω

Με τον υδράργυρο να ανεβαίνει και τις βροχές να...

Τα Wet Glam ετοιμάζουν ένα εντυπωσιακό φινάλε για τον Σεπτέμβριο

Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο ξεχωριστές εμφανίσεις και αξέχαστα...

Related Articles

Popular Categories