Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΑΡΟΔΑΦΝΟΥΣΑΣ: Εκεί που γαληνεύει η ψυχή-«Το μεγαλύτερο δώρο ενός κήπου προς τον άνθρωπο είναι η αναγέννηση των πέντε αισθήσεών του.»

Κάπου εκεί, μέσα στην καρδιά του κτιρίου της Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, υπάρχει ένας κήπος που μπορεί να γαληνέψει την ψυχή σου. Δεν είναι απλά ένας εξωτερικός χώρος, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός που αγκαλιάζει ασθενείς, συγγενείς και προσωπικό, προσφέροντας στιγμές ηρεμίας και ανάσας σε κάθε δύσκολη ημέρα.

Είναι το σημείο που σταματάς για λίγο, κοιτάς τα δέντρα και τα λουλούδια, ακούς τα πουλιά και θυμάσαι πως ακόμη και μέσα στις πιο δύσκολες μάχες, η φύση έχει τον τρόπο να απαλύνει τον πόνο και να ξυπνά την ελπίδα. Ο Κήπος της Αροδαφνούσας σχεδιάστηκε με αγάπη και φροντίδα, για να προσφέρει όχι μόνο ομορφιά αλλά και ουσιαστική ανακούφιση. Τα χρώματα, τα αρώματα και οι ήχοι γίνονται μια μικρή προσευχή που αγγίζει την καρδιά, βοηθώντας κάθε επισκέπτη να πάρει μια ανάσα και να συνεχίσει.

Η δημιουργία και διατήρηση αυτού του μοναδικού κήπου κατέστη δυνατή χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά της οικογένειας Τσέντα και τη δημιουργική έμπνευση της Μαρίας Παρασκευαΐδου, που ανέλαβε τον σχεδιασμό και την τοπιοτέχνηση.

Η δημιουργία και η διατήρησή του κατέστη δυνατή χάρη στη γενναιοδωρία της οικογένειας Τσέντα και τη δημιουργική έμπνευση της Μαρίας Παρασκευαΐδου, που ανέλαβε τον σχεδιασμό και την τοπιοτέχνηση του χώρου. Η συμβολή τους χάρισε στην Αροδαφνούσα ένα πολύτιμο καταφύγιο για όσους χρειάζονται δύναμη, ελπίδα και ηρεμία. Όπως σημειώνει ο ψυχολόγος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, Χρυσόστομος Παπαδημητρίου.

«Το μεγαλύτερο δώρο ενός κήπου προς τον άνθρωπο είναι η αναγέννηση των πέντε αισθήσεών του.»

Κάθε εποχή φέρνει νέες εικόνες και αρώματα, υπενθυμίζει πως η ζωή συνεχίζεται, πως υπάρχει πάντα χώρος για χαμόγελα, ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν βουνό. Η φύση γίνεται πολύτιμος σύμμαχος όταν όλα φαίνονται δύσκολα.Ο Κήπος της Αροδαφνούσας δεν στέκει απλώς σαν ένας χώρος πρασίνου. Γίνεται τόπος συνάντησης, ξεκούρασης και ανάτασης. Καλλιεργεί την ελπίδα, μέσα σε ένα περιβάλλον όπου η αγάπη, η φροντίδα και η ανθρώπινη παρουσία συναντούν την πιο όμορφη πλευρά της ζωής.

Γιατί κάποιες φορές, το μόνο που χρειάζεται, είναι ένα μέρος που να μπορεί να γαληνεύει την ψυχή σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Κατέρρευσαν οι τρεις πρώτοι όροφοι επταώροφου κτιρίου – Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια-(Βίντεο)

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη, όταν...

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ: Ανεβαίνει ο υδράργυρος – Πότε επιστρέφουν οι βροχές

Από τις βροχές στην άνοδο της θερμοκρασίας αλλάζει σταδιακά...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Φθορές σε πεζογέφυρα στη Λεμεσό πάνω από τον αυτοκινητόδρομο– «Πριν τραυματιστεί κάποιος» -(Βίντεο)

Σοβαρές φθορές στην επιφάνεια πεζογέφυρας πάνω από τον αυτοκινητόδρομο,...

ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Τροχαίο τα ξημερώματα – Στο νοσοκομείο οδηγός μετά από πρόσκρουση σε δέντρο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα στον Πρωταρά, με την...

«ΠΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ;»: Νέα εκστρατεία για λιγότερα απόβλητα στην Κύπρο

Η μείωση της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης βρίσκεται στο...

Topics

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ: Ανεβαίνει ο υδράργυρος – Πότε επιστρέφουν οι βροχές

Από τις βροχές στην άνοδο της θερμοκρασίας αλλάζει σταδιακά...

ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Τροχαίο τα ξημερώματα – Στο νοσοκομείο οδηγός μετά από πρόσκρουση σε δέντρο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα στον Πρωταρά, με την...

«ΠΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ;»: Νέα εκστρατεία για λιγότερα απόβλητα στην Κύπρο

Η μείωση της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης βρίσκεται στο...

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ: Πάσσαλος στη μέση του πεζοδρομίου – Εμπόδιο για ΑμεΑ και άτομα με προβλήματα όρασης-(Βίντεο)

Ένας σιδερένιος πάσσαλος, τοποθετημένος στη μέση πεζοδρομίου στην Αγλαντζιά,...

ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ: Τέλος εποχής στον ΑΝΤ1 μετά από σχεδόν 30 χρόνια – «Αποχωρούμε για λόγους αρχής»

Τίτλοι τέλους πέφτουν στη μακρόχρονη συνεργασία των «Ράδιο Αρβύλα»...

Related Articles

Popular Categories