ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΑΝΤΗ: MIA OΜΟΡΦΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ-ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΑΚΑΠΑ-ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΚΕΙ

Σε μια αξιέπαινη κίνηση που αξίζει συγχαρητήρια προέβη η ηθοποιός Μαριάννα Σαντή, η οποία από την αρχή των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τα ορεινά χωριά της επαρχίας Λεμεσού και Λάρνακας, προσπάθησε να βοηθήσει και εκείνη με το δικό της τρόπο.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ COFFEEVIBESMAGAZINE

Η πρωτοβουλία και η πρωτότυπη ιδέα της, η οποία ήταν κάτω από την εκδήλωση “Δε θα τα βάψουμε μαύρα θα τα κάνουμε πολύχρωμα” στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ενώ όσοι υιοθέτησαν δεντράκια τα οποία θα φυτευθούν τον ερχόμενο Νοέμβριο στην δεντροφύτευση που θα γίνει στο χωριό Αρακαπάς, δίνοντας οξυγόνο ώστε η περιοχή να αναπνεύσει και πάλι.

Η ηθοποιός Μαριάννα Σαντή μαζί με τον επίσης ηθοποιό Προκόπη Αγαθοκλέους, ο οποίος κατάγεται από τον Αρακαπά μετέβησαν χθες  στην κοινότητα ώστε να συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο στην αναζωογόνηση του χωριού. Η πρωτοβουλία και η πρωτότυπη ιδέα ήταν κάτω από την εκδήλωση «Δε θα τα βάψουμε μαύρα θα τα κάνουμε πολύχρωμα». Επιλέγοντας ένα καμένο δέντρο και συγκεκριμένα μανταρινιά το οποίο φημίζεται ότι ευδοκιμεί στο χωριό τοποθέτησαν φύλλα πάνω σε αυτό .

Με την Παναγιώτα Παπαγεωργίου

Η ιδέα ήταν όσοι παρέστησαν στην εκδήλωση να μπορούσαν να υιοθετήσουν τα δεντράκια τα οποία προσέφερε η You Reforest Cypurs χωρίς ωστόσο να μπορούν να το πάρουν στο σπίτι τους. Ο λόγος είναι ότι τα συγκεκριμένα δεντράκια που υιοθετήθηκαν θα αποτελέσει μέρος της δενδροφύτευσης που θα πραγματοποιηθεί στο χωριό τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Το καμένο δεντράκι πριν τοποθετηθούν πάνω του τα φύλλα
Με το Βασίλη Χαραλάμπους

Να επισημανθεί, ότι η όλη ιδέα είχε ανταπόκριση από όλους τους κατοίκους και όσους παρευρέθηκαν εκεί. Σύμφωνα με την ηθοποιό Μαριάννα Σάντη, ο κάθε ένας που υιοθέτησε το δεντράκι ενίσχυσε την όλη προσπάθεια ώστε η περιοχή να πάρει ξανά χρώμα και οξυγόνο. Αξιοσημείωτο, είναι ότι όποιος θέλει, μπορεί να υιοθετήσει δεντράκια μέχρι το Νοέμβριο ώστε να βοηθηθεί ακόμη περισσότερο ο ιερός αυτός σκοπός.

Με τον Γιάννη Μίνως

Το παρών τους, στο κάλεσμα της Μαριάννας Σάντη έδωσαν και πολλοί Κύπριοι ηθοποιοί οι οποίοι και εκείνοι με τη σειρά τους στήριξαν την όμορφη αυτή πρωτοβουλία. Ανάμεσα τους, ήταν η Νίκη Δραγούμη η Ήβη Νικολαϊδου, η Παναγιώτα Παπαγεωργίου, ο Βασίλης Χαραλάμπους, αλλά και ο Γιάννης Μίνως.

Το παρών της έδωσε και η Νίκη Δραγούμη
Με την Ήβη Νικολαϊδου

Hot this week

ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Θαλάσσιο ατύχημα με jet ski – Τραυματίστηκαν παιδί και ενήλικας

Θαλάσσιο ατύχημα σημειώθηκε το Σάββατο, 15 Αυγούστου, στον Πρωταρά,...

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ: Νομική προσφυγή από πατέρα φοιτήτριας με οπτική αναπηρία – H απόφαση της Μαρίας Λοττίδη

Στη Δικαιοσύνη αποφάσισε να προσφύγει ο πατέρας φοιτήτριας με...

ΣΕΙΣΜΟΣ 7,7 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ: Τουλάχιστον πέντε οι νεκροί – Άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι-(Βίντεο)

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,7 Ρίχτερ έπληξε τα ξημερώματα του...

ΟΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ: Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πού χρειάζεται προσοχή

Δεκαπενταύγουστος και οι δρόμοι γεμίζουν από κόσμο που ετοιμάζεται...

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Η γιορτή της Παναγίας που κρατά ζωντανή την πίστη και την ελπίδα

Ο Δεκαπενταύγουστος δεν είναι απλώς μια μεγάλη θρησκευτική γιορτή....

Topics

ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Θαλάσσιο ατύχημα με jet ski – Τραυματίστηκαν παιδί και ενήλικας

Θαλάσσιο ατύχημα σημειώθηκε το Σάββατο, 15 Αυγούστου, στον Πρωταρά,...

ΟΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ: Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πού χρειάζεται προσοχή

Δεκαπενταύγουστος και οι δρόμοι γεμίζουν από κόσμο που ετοιμάζεται...

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Η γιορτή της Παναγίας που κρατά ζωντανή την πίστη και την ελπίδα

Ο Δεκαπενταύγουστος δεν είναι απλώς μια μεγάλη θρησκευτική γιορτή....

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ: Όχημα αναποδογυρίστηκε στον κυκλικό κόμβο – Στο σημείο Αστυνομία και ασθενοφόρο -(Φώτο)

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Αυγούστου...

Related Articles

Popular Categories