ΛΕΜΕΣΟΣ: H στιγμή που «χτυπά» ο ανεμοστρόβιλος- Είμαστε «τυχεροί» που ο κόσμος δεν κυκλοφορούσε-Κλειστά δύο σχολεία στην Γερμασόγεια-(Βίντεο-Φώτο)

Οι ανεμοστρόβιλοι είναι γνωστοί για τις ισχυρές ανέμους τους και τις έντονες βροχοπτώσεις. Οι καταστροφές που προκαλούν μπορούν να επηρεάσουν εκτεταμένες περιοχές και να προκαλέσουν σοβαρές ανθρώπινες και υλικές απώλειες. Η παρακολούθηση και η πρόγνωση των ανεμοστροβίλων αποτελούν σημαντικό κομμάτι της μετεωρολογίας και της προετοιμασίας για καταστροφές.

Ο όρος “ανεμοστρόβιλος” αναφέρεται σε έναν κυκλώνα ή τυφώνα, ο οποίος είναι ένας έντονος ατμοσφαιρικός διαταράκτης με κέντρο χαμηλή πίεση και περιστρεφόμενους ανέμους. Οι ανεμοστρόβιλοι μπορούν να είναι εξαιρετικά καταστροφικοί και συνήθως σχηματίζονται πάνω από θαλάσσιες επιφάνειες με υψηλή θερμοκρασία. Είναι γνωστοί με διάφορα ονόματα σε διάφορες περιοχές, όπως τυφώνες στην Ασία, τυφώνες στον Ειρηνικό, και ονομάζονται ορκάν στον Ατλαντικό.

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στην σελίδα Καιρόφιλοι δείχνουν και το μέγεθος του ανεμοστρόβιλου τα ξημερώματα τα ξημερώματα της Τετάρτης, 14 Φεβρουαρίου.Στα βίντεο που απαθανατίστηκε η στιγμή της επέλασης του ανεμοστρόβιλου διακρίνονται σπινθηρισμοί καλωδίων της ΑΗΚ και δέντρα που «παλεύουν» να μείνουν όρθια.

Έκλεισε το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο της Γερμασόγειας λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Λεμεσό ενώ οι ζημιές καταγράφονται.

Φωτογραφίες: Michelle Metzites

Θυμίζουμε πως, από την κακοκαιρία προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε αρκετά υποστατικά ενώ ένα πρόσωπο υπέστη ακρωτηριασμό δακτύλων του δεξιού χεριού, κατά το πέρασμα ανεμοστρόβιλου στην οικία όπου διέμενε. Οι ζημιές είναι πολλές σύμφωνα με τον δήμαρχο Γερμασόγειας.


Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.


Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Φωτογραφία: Angelos Kouriefs

Hot this week

ΛΕΜΕΣΟΣ: Μαχαίρωσε τον πρώην εργοδότη του σε οικοδομή– Στο χειρουργείο 24χρονος

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε ανεγειρόμενη...

FRΟNTEX: Ποιοι είναι οι Ευρωπαίοι αξιωματικοί που βλέπουμε στα αεροδρόμια της Κύπρου

Αν έχετε ταξιδέψει το τελευταίο διάστημα από ή προς...

ΤΡΙΗΜΕΡΟ: Κι’ εκεί που περιμέναμε τον 15Αύγουστο, ο καιρός αλλάζει – Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Κι’ εκεί που περιμέναμε τον Δεκαπενταύγουστο με ήλιο, θάλασσα...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΕΟΠΑ: Θλίψη στον χώρο του θεάτρου για τον θάνατο της νεαρής ηθοποιού

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της Κύπρου προκαλεί η είδηση...

Topics

ΛΕΜΕΣΟΣ: Μαχαίρωσε τον πρώην εργοδότη του σε οικοδομή– Στο χειρουργείο 24χρονος

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε ανεγειρόμενη...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΕΟΠΑ: Θλίψη στον χώρο του θεάτρου για τον θάνατο της νεαρής ηθοποιού

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της Κύπρου προκαλεί η είδηση...

14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2005: 21 χρόνια μετά, οι 121 που παραμένουν ζωντανοί στη μνήμη μας

Υπάρχουν ημερομηνίες που δεν χρειάζεται να τις σημειώσεις σε...

ΣΤΟΥΡΜΠΡΙΤΖ: Η φωτιά έφτασε στα σπίτια – Καίγονται κατοικίες, εκκενώσεις και μάχη με τις φλόγες-(Βίντεο)

Συναγερμός έχει σημάνει στο Στούρμπριτζ, στην κεντρική Αγγλία, όπου...

Related Articles

Popular Categories