ΚΥΠΡΙΟΙ INFLUENCERS: Τέλος τα «αφορολόγητα» χλιδάτα ταξίδια και γάμοι

Φαίνεται πως οι χλιδάτες διακοπές, γάμοι υπερπαραγωγή και εξωτικά ταξίδια των Κυπρίων influencers έρχονται αντιμέτωπα με τη… βαριά φορολογία! Εδώ και λίγο διάστημα, το Τμήμα Φορολογίας αποφάσισε να κόψει το “αφορολόγητο” πάρτι των social media stars, επιβάλλοντας τους πρώτους ελέγχους και πρόστιμα σε αυτούς που ζουν μια «λαμπερή» ζωή χωρίς να δηλώνουν τα εισοδήματά τους.

Οι αγαπημένοι μας influencers, που γεμίζουν το feed μας με ακριβά ρούχα, πανάκριβα αυτοκίνητα και βίλες με θέα τη θάλασσα, φαίνεται να είχαν ξεχάσει να δηλώσουν τα κέρδη τους από τις διαφημίσεις και τις συνεργασίες με εταιρείες. Τώρα, με την παρέμβαση των φορολογικών αρχών, τα ροζ συννεφάκια τους αρχίζουν να… ξεθωριάζουν.

Το Τμήμα Φορολογίας ελέγχει τους influencers με δύο τρόπους: είτε μετά από καταγγελίες είτε με αυτόματους ελέγχους από ειδική ομάδα που αναλαμβάνει να σκανάρει τα social media. Δεν αρκεί πλέον μόνο να δείχνεις το lifestyle σου – πρέπει και να το πληρώνεις. Οπότε, αν ανεβάσεις story από εξωτικό προορισμό ή επιδείξεις ένα πανάκριβο δώρο, να ξέρεις ότι ίσως κάποιος φορολογικός υπάλληλος σε παρακολουθεί.

Και κάπως έτσι, όσοι δεν είχαν καν φορολογικό φάκελο βρέθηκαν ξαφνικά να πρέπει να λογοδοτήσουν. Άλλοι υποδήλωναν εισοδήματα (γιατί το φόρεμα των 10.000 ευρώ ήταν φυσικά δώρο), ενώ κάποιοι δεν έμπαιναν καν στον κόπο να υποβάλουν φορολογική δήλωση. Και τώρα; Φόροι, πρόστιμα και… back to reality!Όπως φαίνεται, τα likes δεν πληρώνουν πια τα χρέη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Hot this week

2η RoboMarkets Μπλε Διαδρομή: Η Λευκωσία περπατά μαζί για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, πολίτες, οικογένειες και οργανωμένα σύνολα...

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Περισσότερες θέσεις από Βρετανία το 2027 – «Αγκάθι» τα ακριβότερα εισιτήρια

Περισσότερες αεροπορικές θέσεις προς την Κύπρο σχεδιάζουν μεγάλοι τουριστικοί...

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ: Γνώριζε για την απόπειρα, αλλά δεν τη διερεύνησε – Στις 30 Νοεμβρίου η ποινή στον λοχία

Την ποινή του αναμένει ο 58χρονος λοχίας που παραδέχθηκε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ: Ο ερμηνευτής με τις διεθνείς διακρίσεις – «Ξεχωριστή η αναγνώριση από το Υφυπουργείο Πολιτισμού»

Κάποια στιγμή, οι διακρίσεις των Κυπρίων καλλιτεχνών στο εξωτερικό...

Topics

2η RoboMarkets Μπλε Διαδρομή: Η Λευκωσία περπατά μαζί για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, πολίτες, οικογένειες και οργανωμένα σύνολα...

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Περισσότερες θέσεις από Βρετανία το 2027 – «Αγκάθι» τα ακριβότερα εισιτήρια

Περισσότερες αεροπορικές θέσεις προς την Κύπρο σχεδιάζουν μεγάλοι τουριστικοί...

Εστιατόρια ΑΚΑΚΙΚΟ Κύπρου: Τώρα ακόμη πιο κοντά σου!

Το Akakiko εγκαινιάζει τη νέα του ιστοσελίδα, www.akakiko.com.cy, προσκαλώντας...

CAPSBOLD: Μεγάλη πρόκληση μάρκετινγκ στην πράξη για φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Η εταιρεία μάρκετινγκ CAPSBOLD, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο...

Related Articles

Popular Categories